-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Zambiją išvykstanti Rūta Mikelkevičiūtė: „Ši misija įprasmina mano kūrybinius metus televizijoje“

Į Zambiją išvyko jau tradicine tapusi – ketvirtoji – organizacijos „Gelbėkit vaikus“ misija.
Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė išvyksta į Zambiją
Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė išvyksta į Zambiją / Asmeninio albumo nuotr.
Šių metų misijos tikslai įvairūs: Mikutos kaimo bendruomenei perduoti už lietuvių pinigus nupirktas ožkas bei dviračius, aplankyti vietos vaikų namus, suteikti pradžią dideliam darbui – padėti pirmąją simbolinę Mikutos kaimo mokyklos, kuri bus pastatyta ir įrengta UAB „Rubineta“ lėšomis, plytą. Taip pat sukurti jau tradicija tapusį filmą apie Zambijos vaikų gyvenimą bei parvežti į Lietuvą Zambijos vaikų padėkas ir linkėjimus.

Svarbius misijos darbus pateisina irmargas dalyvių būrys: organizacijos generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, LNK žurnalistės Rūta Mikelkevičiūtė ir Giedrė Talmantienė su kolega operatoriumi bei UAB „Rubineta“ atstovė Ugnė Maksimavičiūtė.

Misijos iniciatorės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinės direktorės R. Dičpetrienės teigimu,  Zambija – tikrąja šio žodžio prasme yra vaikų šalis, nes daugiau nei 50 proc.  šios šalies gyventojų yra jaunesni nei 18 metų. Organizacijos vadovė pastebi, kad šios vaikų šalies problemos iš tiesų visai nevaikiškos, nes 0,5mln. Zambijos vaikų gyvena gatvėje be tėvų, apie 1 mln. nelanko mokyklos, apie 3 mln. šalies vaikų nuolat trūksta maisto, o 1 iš 5 Zambijos vaikų miršta nuo paprastai pagydomų ligų. „Būtų galima ir toliau be galo vardinti minėtosios vaikų šalies problemas, kurias esame aiškiai įsivardiję ir prie kurių sprendimo prisidedame kaip organizacija bei suteikiame progą prisidėti Lietuvos žmonėms“, - sako R. Dičpetrienė.

LNK televizijos žurnalistė R. Mikelkevičiūtė savo ruožtu džiaugiasi prie misijos prisidedanti jau antrus metus. „Į misiją Zambijoje su organizacija „Gelbėkit vaikus“ vykstu jau nebe pirmą kartą. Kelionės metu sukurtas filmas tarsi įrėmina ir  įprasmina mano kūrybinius metus televizijoje. Skatinu visus Lietuvos žmones pagal galimybes prisidėti aukomis ar tiesiog palaikyti šią gražią iniciatyvą“, - sako žurnalistė. Rūta pajuokauja, jog pagalbos misijos metu gali prireikti ir jai pačiai: „Palinkėkit gero oro, nes dabar Afrikoje žiema ir temperatūra ten nukrenta iki 8 laipsnių. Praėjusiais metais nakvodavome į lovą įsidėjusios karšto vandens pūslę, todėl šiemet besikraudama daiktus pasiėmiau ir striukę. Tikiuosi, kad jos pakaks nesušalti Afrikoje“.

„Gelbėkit vaikus“ –  tai 1991 m. įkurta nepolitinė, nevyriausybinė ir nereliginė, už vaiko teises kovojanti organizacija, šiuo metu turinti skyrius 30 Lietuvos miestų ir rajonų. „Gelbėkit vaikus“ yra motininės organizacijos  „Save the Children", vykdančios vaiko teisių programas daugiau nei 120 pasaulio šalių, narė.

Misija Zambijoje yra jau 4 metus Lietuvoje vykdomo tarptautinio „Save the Children“ projekto „Zambia EveryOne“ dalis. Projekto tikslas – mažinti vaikų iki 5 metų mirtingumą. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius