Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ignui Krupavičiui filmas „Spec. Žvėrynas“ priminė jo karo tarnybą

„Per savo tarnybą ne kartą įsitikinau, kad žmogus pirmiausia viską turi daryti dėl savęs. Kaip ir tie spec. būrio herojai, pirmiausia, jie norėjo būti panašūs į filmų kovotojus, galingus vyrukus. Ir tik degančiomis akimis, tikėdami savo jėgomis, gali vykdyti kitą užduotį – ginti artimą ir tėvynę“, – sako laidų vedėjas Ignas Krupavičius.
Ignas Krupavičius
Ignas Krupavičius / Asmeninio albumo nuotr.

Pasak jo, vienas iš kinuose rodomo filmo „Spec. Žvėrynas“ herojų Aleksiejus Gaiževskis, pravarde „Voras“, buvo netiesioginis vadas baziniuose kariniuose mokymuose.

„Pulkininkas tuo metu vadovavo Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajam pulkui. Pamenu jo trumpas, bet labai įkvepiančias kalbas kariams per rikiuotes. Labiausiai įsiminė: „Kary, tikėk, bet nesitikėk“, – prisimena savanoriškai Lietuvos kariuomenėje tarnavęs vyras.

Žiūrėdamas filmą jis prisiminė, kad per 1991 m. sausio įvykius buvome stiprūs savo užsidegimu. „Neabejoju, kad žiūrint filmą kiekvieno atminty atgims savi prisiminimai, į kuriuos įsisupus kaskart nuvilnija jaudulys“, – sako I. Krupavičius.

VIDEO: SPEC. ŽVĖRYNAS - kinuose nuo sausio 11 d.

E.Jakilaičiui įdomūs filmai apie Lietuvos istoriją

Žurnalistui ir laidų vedėjui Edmundui Jakilaičiui įdomūs filmai apie Lietuvos istoriją. Būtent toks pasirodė ir „Spec. Žvėrynas“ su neviešintais istoriniais faktais.

„Buvo įdomu pamatyti to, ko niekada nebuvau matęs. Pati istorija yra dramatiška ir labai aktuali šiomis dienomis. Man buvo įdomūs spec. būrio narių likimai, kaip skirtingai juos nuvedė gyvenimas, nepaisant to, kad sausio 13-ąją jie visi stovėjo vienas šalia kito“, – sako žurnalistas.

Asmeninio albumo nuotr./Edmundas Jakilaitis kairėje
Asmeninio albumo nuotr./Edmundas Jakilaitis kairėje

Būdamas paauglys E.Jakilaitis pats Kaune lankė Rytų kovos menų treniruotes, bet skirtingai nei spec. būrio nariams, jam koviniai filmai vaikystėje didelio įspūdžio nepadarė.

Ironvytui imponuoja kovinių filmų herojai

„Ne visada tikruosius herojus mes matome. Už gražaus paveikslėlio visada yra tie, kurie padaro sunkiausius, nematomus darbus“, – sako sportiškas reperis Vytautas Medineckas-Ironvytas.

Jis pripažino, kad netradicinė „Spec. Žvėryno“ dokumentika, animuota 1990-ųjų kompiuterinių žaidimų stiliumi būtent ir pabrėžė herojiškumą ir nejučia grąžino į tą laikotarpį.

Iki šiol reperio herojais išlikę Arnoldas Schwarzeneggeris ir Sylvesteris Stallone. „Vaikystėje man patiko jų personažai, kietumas. Vėliau pradėjau domėtis jų asmenybėmis, gyvenimu ir supratau, kad jie iki šių dienų yra svajotojai ir naujų tikslų užkariautojai“, – sako Ironvytas.

Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas
Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas

Tikra paslaptingo Lietuvos karinio būrio istorija „Spec. Žvėrynas“, papildyta 1990-ųjų animacija ir muzika – apie alinančias treniruotes, laisvalaikio nuotykius, specialiąsias operacijas ir neišvengiamus susidūrimus su sovietų kariais – jau rodomas Lietuvos kino teatruose.

Šis projektas – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas filmas, kurio įgyvendinimą finansavo Lietuvos kino centras ir Latvijos nacionalinis kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius