Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilgalaikis susilaikymas nuo sekso. Kokios pasekmės?

Bet kuris gydytojas pasakys, kad ilgalaikis susilaikymas nuo sekso – tikrai nieko gero. Tačiau, kas gali pasakyti, kas atsitiks su žmogumi, kuris dėl kokių nors priežasčių neturi intymių santykių ne vieną mėnesį ir net ne vienerius metus. Tuo tarpu medikai skiria keturis susilaikymo tipus, kurie du iš jų nėra pavojingi sveikatai, o kiti du – vienareikšmiškai kenksmingi.
Nuogas moters kūnas
Nuogas moters kūnas / 123RF nuotr.
Temos: 2 Seksas Santykiai

Susilaikymas dėl amžiaus

Ko gero tai net naudinga. Įsivaizduokite, kas laukia paauglio, jei jis turėtų lytinių santykių net  du, tris kartus  per dieną? Nieko gero, išskyrus dvejetus mokyklos dienyne ir vietą nepilnamečių bei psichologo įskaitoje. Kadangi jaunuolio,neperžengusio pilnametystės slenksčio, psichika nėra pasirengusi tokiam išbandymui. Priešingai – jam atsiranda pojūtis, kad jis – kietas ir viskas galima, todėl gali peržengti bet kokias ribas ir atsirasti iškreiptas požiūris ne tik į moters ir vyro tarpusavio santykius, bet apskritai į seksą.

Sąlyginis susilaikymas

Тoks susilaikymas „diagnozuojams“  jauniems žmonėms iki santuokinio gyvenimo pradžios, kai audringas meilės naktis ir dienas keičia vienatvės mėnesiai ir net metai.  Tiesa, anot specialistų, toks susilaikymas nėra pavojingas, jei žmogui nėra dar 25 metų.

Susilaikymas dėl vienatvės

Таip atsitinka žmonėms, kurie neturi lytinių kontaktų daugiau nei pusmetį. O  jei vienas kartas ir buvo per pusmetį esant neblaiviems, nesiskaito.

Susilaikymas, kuris tęsiasi daugiau nei 6 mėnesius, jau daro įtaką sveikatai. Aišku, ne į gerąją pusę.

Iš pradžių kenčia psichika, nes smegenys užsiangažuoja ties seksu. Ir tai gali būti ne tik bevaisės svajonės ir įkyrios mintys, bet ir padidėjęs susierzinimas, įtampa ir liguistas bet kokios erotinio pobūdžio informacijos priėmimas.

Išvien su psichika kenčia ir kūnas: vyrams gerokai padidėja prostatito rizika ir erekcijos sutrikimai, o moterims „užsistovi“ kraujas mažajame dubenyje, pažeidžiamas hormoninis fonas, atsiranda mastopatija. Todėl tokiais atvejais seksas tampa tikrų tikriausiu išsigelbėjimu.

Susilaikymas: „Vienuolės sindromas“

Būtent taip jis ir vadinasi. Todėl, kad pirmiausiai į gydytojus kreipdavosi pačios tyriausios, nekaltos vienuolynų auklėtinės, kurios fanatiškai įsitraukusios į tikėjimą, pamiršdavo žmogiškuosius džiaugsmus.

O jei neturima intymių santykių daugiau kaip tris metus, tai gali baigtis visišku organizmo persitvarkymu: užgęsta libido, sumenkėja lytinių funkcijų veikla, vystosi erozija, tuo pačiu atsiranda ir daugėja vėžinių auglių, nevaisingumas ir dar kiti nepavydėtini nemalonumai.

O emocinėje gyvenimo sferoje apskritai prasideda košmaras:  pasireiškia agresyvumas, pagieža, pyktis, prarandamas gebėjimas užjausti ir suprasti kitus žmones. Todėl, kuo greičiau visi prie sekso! Ir nebūtinai audringo, bet reguliaraus. Ir dar pageidautina, kad tai būtų iš meilės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius