Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilka Adams ankstų rytą įsiamžino fotosesijoje: „Išlėkiau fotografuotis, kai tik užmigo dukra“

Pavasarį Ilkos Adams ir Andriaus Pauliukevičiaus namus užliejo džiaugsmingos nuotaikos – porai gimė pirmagimė vardu Adriana. Visgi nėštumo laikotarpis atnešė ne tik džiugesio, bet ir atitraukė Ilką nuo jos mėgiamų linksmybių – maudynių ežere. Todėl susiradusi fotografę, apibūdinusi jai savo viziją, ryžosi išsvajotai fotosesijai. 15min moteris atskleidė, kad dėl sumanymo kėlėsi apie 4 val. nakties, užmigdė dukrą ir tik tada lipo, kaip ji pati sako, į arbatą primenantį vandenį.
Ilka Adams
Ilka Adams / Vitalijos Jakovonienės nuotr.

Sumanymas dėl išskirtinės fotosesijos Ilkai kilo natūraliomis aplinkybėmis. Pavasarį gimusi dukra ir Lietuvą užklupę neįtikėtini karščiai, neleido moteriai išsimaudyti jos mėgiamame ežere. Tad stipriai nuliūdusi ir per tokią karštą vasarą nebegalėjusi išsėdėti namuose, ji sugalvojo išeitį.

„Mes susitikome su fotografe ir kalbėjomės. Aš sakiau, kad mano dabartinė svajonė yra būti prie vandens. Ir ji man sakė, jei tu norėsi fotografuotis, tai tada tai reikia daryti anksti ryte.

Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams
Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams

Pagalvojau, tada reikia būtinai, pavyzdžiui, nuo 5 val. ryto, nes kol mano dukrytė miega, aš galiu tiesiog išeiti iš namų. Mes taip ir suplanavom. Aš turiu keltis su dukryte apie trečią valandą ar pusę keturių nakties, o po to, kai ji vėl užmigs, aš išlėksiu fotografuotis“, – 15min pasakoja Ilka, kuri pridūrė, kad neilgai trukus, šią idėją ir įvykdė.

Moteris pabrėžia, kad šiemet fotosesija išties kitokia, nes paprastai ji rodydavo savo kūno linijas, o jau po nėštumo figūra nėra tokia pati, kur, kaip ji pati sako, gali stovėti su maudymuku ir pozuoti. Dabar Ilka norėjo parodyti savo ramybę, kurią patiria esant mama.

Ilkos Adams fotosesija – galerijoje:

„Vis tiek reikia įsivaizduoti, ką būtų galima gražiai nufotografuoti vandenyje. Ir aš labai norėjau perteikti tai, kas iš tikrųjų dabar vyksta su manimi, mano gyvenimu, su mano siela. Kaip aš dabar jaučiuosi ir kokia mano dabartinė būsena. O mano būsena, kai esu mama, dabar yra labai rami. Aš esu laiminga turėdama vaiką, kurį galiu laikyti rankose, nes kiekvieną dieną patiriu labai daug meilės. Tiesiog norėjau perteikti ramybę“, – prisipažįsta ji.

Prieš lipdama į arbatą primenantį vandenį, Ilka nesidarė jokio makiažo ar įmantrios šukuosenas. Ji pasakoja, kad ryte užsitepė tik veido kremą, o ant galvos užsidėjo iš laukų gėlių supintą vainiką, iš po kurio gražiai nukrito natūralios moters garbanos.

Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams
Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams

„Tai buvo visiškai laisva ir rami fotosesija. Aš turėjau būti su gamta. Todėl mes sugalvojome, kad būtinai turės būti gėlių. Na, kaip moteris bus be gėlių? Tai supynėme vainiką ir tiesiog užsidėjau suknelę“, – šypsosi Ilka.

Nepaisant to, kad fotosesijos metu moteris pasinėrė į natūralumo oazę, tačiau paprastai ji nėra visiška natūralistė. Iš tikrųjų ji mėgsta makiažą, gražiai apsirengti, o tokios aplinkybės paprasčiausiai privertė atsisakyti šių priemonių.

„Būtent tą rytą aš pagalvojau, kad šiandien turėtų būti viskas paprasčiau. Aš neturėčiau pergyventi dėl sugaišto laiko darantis sau makiažą. Vis dėlto ėjome į vandenį, norėjau kartu su savimi parodyti gamtą, o ne save su pilnu makiažu ar drabužių deriniais“, – tikina ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ilka Adams – apie naujagimės gyvybę išgelbėjusią operaciją: „Ji galėjo uždusti“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ugnės ir Mariaus Siparių fotosesija bei mįslingas įrašas suklaidino sekėjus: sveikinimai pylėsi be reikalo

15min Ilka atskleidė, kad žiūrint į fotosesijos nuotraukas, turi susidaryti įspūdis, jog moteris tapo gamtos dalimi: „Visiškai paprastai, visiškai moteriškai. Su gėlėmis, vandeniu, su ramaus gyvenimo aplinka. Ir manau, kad kalbant apie ramų gyvenimą, kartais galima išeiti ir be makiažo, šukuosenos. Aš tiesinu savo plaukus, bet fotosesijai sugalvojau susirišti juos virš galvos ir paskui visiškai nuleisti. Todėl jie buvo truputį garbanoti, save parodžiau visiškai kitaip.“

Galiausiai natūralumu pasipuošusi moteris išsiruošė į ryto rūku padengtą ežerą, šalia kurio buvo tylu, plaukiojo gulbės su savo jaunikliais. Moteris šypsodamasi pasakoja, kad net spėjo padaryti kelias nuotraukas, kaip šie maudosi, ieško maisto, o vanduo tikrai nebuvo toks ledinis, kaip iš pradžių įsivaizdavo.

Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams
Vitalijos Jakovonienės nuotr./Ilka Adams

„Atrodo, kad tokį ankstų rytą vandenyje bus neįmanoma maudytis, nes yra labai šalta, tačiau iš tikrųjų vanduo buvo šiltesnis negu oras. Ir nereikėjo iš lėto lipti į vandenį, kad prie jo priprastum. Paprastai būna, kad eini vandeniu, kol pripranta kūnas, bet čia to visiškai nebuvo. Galėjai iškart plaukti“, – sako ji, akcentuodama, kad jausmas buvo toks, lyg liptum į arbatos puodelį.

Ilka pasakoja net patyrusi šiokį tokį šoką dėl šilto vandens, nes fotografės pirmas kvietimas įlipti į ežerą jos neįtikino: „Ji prie vandens buvo jau 5 val. ryto ir sakė, kad jis tikrai labai šiltas. O aš sakiau, jog įsitikinsiu tik tada, kai pati įkišiu pirštą į vandenį. Ir taip buvo. Įlipau ir iš karto maudžiausi.“

Po šios fotosesijos moteris pradėjo galvoti, kaip būtų nuostabu, jei nereikėtų laukti dienos metu ir galėtų išsimaudyti ankstų rytą. Ji pasakoja, jog po šios patirties su vyru net pradėjo svajoti apie namus ant ežero kranto.

„Nors mūsų namas yra arti ežero, bet iki jo reikia važiuoti 15 minučių. Visgi vyras sakė, jog svajonė turi būti prie pat vandens. Nesvarbu, ar tai ežeras, ar upė. Aš galvoju, kad tikrai taip, jeigu ypač turėti vaikų. Reikia naudoti tokius ankstyvus rytus vasaros metu ir išeiti pasimaudyti.

Manau, kad tai irgi yra vienas iš geriausių būdų mažinti stresą. Gali ne tik išeiti anksti ryte pasimaudyti, bet ir medituoti prie vandens, sportuoti. Tai yra labai geras būdas gydyti vidinę savijautą arba įtraukti į savo gyvenimą daugiau ramybės, ko šiuo metu mūsų gyvenime labai trūksta“, – 15min šypsodamasi sako Ilka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius