Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ineta Puzaraitė Ispanijos saule mėgavosi be sutuoktinio Ąžuolo Žvagulio – vyras nespėjo į lėktuvą

Leisti šaltas žiemos dienas Ispanijoje esančiame Andalūzijos regione Inetai Puzaraitei-Žvagulienei su šeima tapo tam tikra tradicija. Tik į pietus jie keliauja ne tik dėl išsiilgtų saulės spindulių. Daug svarbesnė priežastis – čia gyvenančios Ąžuolio Žvagulio mamos ir vaikų močiutės Regvitos MacDonald lankymas. Vis dėlto šį kartą likimas iškrėtė ne tokį jau smagų pokštą – pačiam Ąžuolui pasimatyti su mama nepavyko.
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su dukra Barbora, sūnumi Bernardu ir anyta Regvita
Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su dukra Barbora, sūnumi Bernardu ir anyta Regvita / Asmeninio albumo nuotr.

Nors į kelionę turėjo vykti ir sutuoktinis Ąžuolas, tačiau jo planai paskutinę sekundę subliuško – dėl didelės darbų gausos jis tiesiog nespėjo į lėktuvą ir neišskrido. Vis dėlto Ineta nesijautė vieniša – kompaniją jai palaikė dukra Barbora ir sūnus Bernardas, taip pat Ąžuolo tėtis Žilvinas Žvagulis su Irena Starošaite.

Ir nors kelionė šį kartą pateikė netikėtumų, tai nuotaikos tikrai nesugadino – laimė būti kartu ir galimybė su vaikais dalytis kelionių įspūdžiais atpirko visus nesklandumus. Tiesa, Ineta neslepia, kad išvykos su mažiausiais tėvams nėra pačios lengviausios.

„Su Barbora ir Bernardu keliaujame beveik visada, tačiau tai tikrai yra iššūkis. Sunkiausia yra atlaikyti skrydį, nes su savimi turime daug daiktų, o dar ir vežimėlio reikia. Tėvai mane puikiai supras – vaikai tai valgyti užsimano, tai į tualetą. Tik spėk suktis“, – 15min pasakodama kelionės įspūdžius šypteli I.Puzaraitė-Žvagulienė.

Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su dukra Barbora
Asmeninio albumo nuotr./Ineta Puzaraitė-Žvagulienė su dukra Barbora

Kaip pati pripažįsta, mažieji kelionės palydovai diktavo ir visą dienotvarkę. Vis dėlto visiems dėl vieno dalyko pavyko sutarti – atostogų metu labiausiai norėjosi neskubėti, pasimėgauti saule, įvertinti kiekvieną akimirką.

„Beveik visą laiką skyrėme vaikams – vaikščiojome parkuose, lankėmės žaidimų aikštelėse, paplūdimyje. Lankomės čia tikrai ne pirmą kartą, tad į pažintines keliones nesileidome, beveik viską esame matę ir aplankę. Šį kartą daugiau poilsiavome“, – įspūdžiais dalijosi Ineta.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Žvagulis su anūke Barbora
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Žvagulis su anūke Barbora

Kaip įprastai, Ineta, kartu su vaikais, seneliu Ž.Žvaguliu ir I.Starošaite Ispanijoje apsistojo netoli anytos Regvitos esančioje viloje. Taip, pasak Inetos, labai patogu – kartais galima patikėti vaikų priežiūrą, rengti bendras vakarienes.

O 10 dienų kelionės metu šeima spėjo pasimėgauti dėmesiu vienas kitam, bet ir 15–22 laipsnių šiluma. Taip pat – vietinių maistu.

Vienas mėgstamiausių patiekalų I.Puzaraitei-Žvagulienei yra krevetės Pil-Pil. Šį patiekalą ji sako gaminanti ir Lietuvoje, tačiau taip, kaip jį patiekia ispanai – ne visada pavyksta. O kur dar gardieji ką tik nuo medžių nuskinti Ispanijos vaisiai – jie pasak Inetos, Ispanijoje pigesni nei Lietuvoje.

Atostogų akimirkos – galerijoje:

Paklausta, ar galėtų apibūdinti ispanų charakterį, Ineta sako, kad viešnagės metu daugiausia bendrauja su lietuviais, olandais arba anglais, tačiau viena visiems aišku – ispanai labai atsipalaidavę ir niekur neskuba, nuolatos šypsosi. Būtent to, pasak I.Puzaraitės-Žvagulienės, galėtų pasimokyti ir lietuviai.

Asmeninio albumo nuotr./Inetos Puzaraitės-Žvagulienės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Inetos Puzaraitės-Žvagulienės atostogų akimirka

Visiems, kurie kada nors lankysis Malagos apylinkėse, Ineta pataria būtinai aplankyti aukštai kalnuose įsikūrusį Michaso miestelį: „Jis dar vadinamas asilų miestu, nes yra aukštai kalnuose su puikia panorama, ir labai daug asiliukų, su kuriais galima jodinėti, važinėti karietomis. Man tas miestelis kaip iš kažkokios pasakos – maži, vietiniai restoranėliai, ispaniškais motyvais išpuoštos gatvelės.“

Vis dėlto keliauti su šeima Inetai nepavyksta taip dažnai, kaip norėtų. Dėl darbų gausos ir skirtingų grafikų į užsienį šeima vyksta kelis kartus per metus, tačiau pripažįsta pasvajojantys apie dažnesnius pabėgimus. Ir nors pasaulis išties didelis, viena iš kelionių krypčių visuomet išlieka ta pati – Ispanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius