Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Infekcijos kastinge“ modelių ieškojusi Jolanta Rimkutė: šešiolikmetės kultas mums neįdomus

Jau trečią kartą įvyko vieša modelių atranka „Infekcijos kastingas“, kurioje festivalyje „Mados infekcija“ dalyvaujantys dizaineriai ieškojo išskirtinio tipažo modelių. Štai dizainerė Jolanta Rimkutė dairėsi vyresnių, o Eglė Žiemytė – skandinaviškų bruožų merginų.
Dizainerė Jolanta Rimkutė
Jolanta Rimkutė / Menų fabriko „Loftas“ nuotr.

Norinčius dalyvauti atrankoje ribojo tam tikri reikalavimai: minimalus pageidaujamas merginų ūgis buvo 172 cm, vaikinų – 182 cm. Tiek vaikinai, tiek merginos turėjo būti sulaukę bent keturiolikos metų.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos akimirka

Atrankai vadovavo „Major Image Group“ bendrasavininkės Meda Jonaitytė, Renata Mikailionytė ir Julija Ulvydienė.

Dizainerė Eglė Žiemytė atrankoje ieškojo natūralaus grožio, neryškių, skandinaviškų bruožų, natūralių šviesių plaukų merginų. Drabužių kūrėjai taip pat rūpėjo merginų laikysena, daili eisena.

„Gali būti labai gražus merginos veidas, bet ji gali tiesiog nesugebėti parodyti drabužio ant podiumo. Nedaug modelių turi visumą – gražią eiseną, patrauklų veidą“, – teigė E.Žiemytė.

E.Žiemytė pastebi, kad šiuo metu ant pasaulio mados podiumų galima sutikti labai kontrastingus manekenių tipus.

„Pastebiu, kad dabar populiarios labai moteriškos, moteriškų bruožų, apvalaus veido, didelių akių, gražių antakių, panašios į lėles ir net šiek tiek saldokos manekenės. Kitas populiarus tipažas yra priešingas – labai vyriškos, keistų bruožų, pavyzdžiui, stambia nosimi merginos“, – teigė E.Žiemytė.

Dizainerė Jolanta Rimkutė teigia šioje atrankoje besižvalganti į vyresnius modelius.

„Sakyčiau, kad ieškau gražių, bet grožio supratimas yra labai subjektyvus. Ieškome ne jaunų, o subrendusių moterų. Šešiolikmetės, jaunos merginos kultas mums yra neįdomus. Kai madoje esame penkiolika ir daugiau metų, kai daromės pačios brandesnės, tai norisi prisidėti prie to, kad grožio industrija, grožio laikas būtų platesnis. Kadangi pusę mūsų kolekcijos sudarys vyrų, bet ne berniukų drabužiai, tai ieškosime ir tokių modelių“, – pasakojo mados kūrėja.

J.Rimkutė patikino, kad „Infekcijos kastingas“ – toli gražu ne vienintelė galimybė dizaineriams rasti patinkančių ir tinkamų modelių.

„Mes į šią atranką niekad nežiūrime labai rimtai – „kastingo“ metu dažniausiai atsirenkame pusę modelių. Stebime aplinką, stebime žmones ir kartais juos pakalbiname“, – teigė modelių savo kolekcijoms gatvėse neretai sutinkanti J.Rimkutė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Atrankos akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Atrankos akimirka

„Infekcijos kastingo“ vaizdo siužetas:

VIDEO: Infekcijos kastingas - Rudens Mados infekcijos 2011 modelių atranka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius