Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Influenceriai prieš mados profesionalus: kas niekuomet neišeis iš mados?

Kaip išlikti stilingiems, kai mados keičiasi greičiau nei spėjame vartyti madų žurnalus ir šluoti parduotuvių lentynas? Pažvelkime į drabužius, aksesuarus ir kitas gero stiliaus paslaptis, kurios visuomet yra Lietuvos influencerių, dizainerių bei mados analitikų spintose.
Agnė Kulitaitė ir Agnė Kuzmickaitė, Marija Palaikytė
Agnė Kulitaitė ir Agnė Kuzmickaitė, Marija Palaikytė / 15min koliažas

Kokiais rūbais ir aksesuarais turime pasirūpinti pirmiausia, kad mūsų neblaškytų nepastovūs madų vėjai ir galėtume džiaugtis geru stiliumi ilgus metus? Lietuvos influenceriai bei stiliaus profesionalai atvėrė savo drabužines ir papasakojo, kas ir kodėl, jų manymu, niekuomet neišeis iš mados.

Drabužių dizainerė Agnė Kuzmickaitė tiki, kad tie, kurie nori savo įvaizdį susieti su tam tikru statusu ir geru skoniu, turėtų nepagailėti pinigų garsaus prekės ženklo rankinei.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Kuzmickaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Agnė Kuzmickaitė

„Neprašausite pro šalį ir investuodami į kokybišką aksesuarą: brangų laikrodį, kokybišką avalynę ar akinius nuo saulės.“

Tuo metu instagramo influencerė ir mados entuziastė Indrė Jasnauskaitė yra įsimylėjusi vienspalvius klasikinius vilnonius paltus su dirželiu. Jos stiliaus formulė – juoda arba kupranugario spalvos, gerai derančios prie kasdienių rūbų, bei kokybiški kerziniai batai, kuriuos jai smagu nešioti ir prie džinsų, ir prie odinių kelnių, suknelių ar sijonų.

15min projekto „Ypatingos“ ambasadorė Agnė Kulitaitė visuomet apsišarvavusi „drabužių kapsule“. Tai jai leidžia išvengti ilgų svarstymų, ką apsirengti. Taip ji gali jaustis saugiai, kad aprangą visada bus galima lengvai suderinti. Agnės drabužinėje karaliauja nemirštanti klasika: balti marškiniai ir juodas švarkas, taip pat baltos, juodos ir pilkos spalvų golfai. Čia rasime ir trumparankovę bei dryžuotą palaidines ilgomis arba trijų ketvirtadalių ilgio rankovėmis. Keičiantis madoms jos stiliui nemirtingumo suteikia juodos spalvos suknelė, sijonas ir kelnės bei džinsai.

Neringos Rekašiūtės nuotr./Agnė Kulitaitė
Neringos Rekašiūtės nuotr./Agnė Kulitaitė

A.Kulitaitės spintoje visuomet yra lietpaltis, kokybiškas paltas ir rankinė, geros sudėties megztukas ir kelios poros laisvalaikio ar balerinos tipo batų bei aukštakulnių.

„Prie šios aprangos priderinus ryškesnius aksesuarus ar raudonas lūpas, drąsiai einu ir į prašmatnesnį susitikimą ar renginį“ – šypsosi Agnė.

Mados žurnalistė Eglė Babunašvili tiki, kad stiliaus viršūnėje visada išliks geri džinsai ir kokybiškas švarkas.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Babunašvili
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Babunašvili

„Tai nenuviliantis duetas tiek kartu, tiek atskirai. Juos galima dėvėti metų metus, reikia tik išradingai ir protingai rinktis, kas jiems tinka į kompaniją. Visuomet ieškau džinsų, kurie būtų klasikiniai, be jokių plėšymų ar siuvinėjimų, storo ir neelastingo džinso. Tokie tarnauja ilgai ir yra pritaikomi bet kokiame derinyje“ – savo stiliaus formulę atskleidžia Eglė.

Eglė įsitikinusi, kad juodi klasikiniai akiniai, griežtų formų švarkai ir vyriško tipo balti marškiniai liks madingi visada. Turime galybę variantų, kaip dėvėti šiuos derinius, tad tereikia pasitelkti fantaziją. Jei jos pritrūksta, interneto platybės – visus ir visada pasiekiantis stiliaus patarėjas.

Mados tendencijų analitikės Marijos Palaikytės drabužinė yra užvaldyta rūbų, pabrėžiančių moteriškumą: „Visuomet norėjau išreikšti savo individualų požiūrį į aprangą. Ieškant stiliaus buvo etapas, kai mano stiliaus šerdimi buvo galvos apdangalai. Dėl to šiuo metu esu sukaupusi solidžią vintažinių ir antikvarinių galvos apdangalų kolekciją. Vėliau, nepriklausomai nuo to, kokios kelnės buvo madingos, aš septynerius metus nešiojau tik sukneles ir sijonus. Šiandien aprangoje man ypač svarbus kūno proporcijų bei moteriškos kūno formos išlaikymas pabrėžiant juosmenį. Mano spintoje – vis dar didesnė dalis suknelių derinių. Mėgstu žaisti ir klasikinės aprangos siluetais bei raštais, o naujausias tendencijas komunikuoti tik detalėmis.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marija Palaikytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marija Palaikytė

Nemirštančio stiliaus paslaptis. Kokia ji?

Agnė Kuzmickaitė tiki, jog tam, kad apranga liktų madinga ne vienerius metus, į ją reikia investuoti tiek laiko, tiek ir pinigų. Agnė Kulitaitė mano, kad jei drabužis tiks, žmogus atrodys gerai net ir tuomet, kai tas rūbas nebesipuikuos madingiausios aprangos topuose. Panašiai svarsto ir Marija Palaikytė, kuri pabrėžia, kad stilių formuoti reikia pagal savo asmenybę.

„Susikurti individualų stilių neretai būna daug sudėtingiau negu bandyti pritapti prie mados vėjų ir tapti priimtinu visiems. Nusipirkti visus pačius madingiausius rūbus yra labai paprasta. Tačiau žymiai sudėtingiau yra savo įvaizdį formuoti iš jau turimų daiktų, sugebėti žaisti savo drabužinėje ir kaskart atrodyti šviežiai“, – sako Marija. Ji tiki, jog svarbiausia, kad stilius atspindėtų harmoniją tarp mūsų vidaus ir išorės: „Jeigu žmogus jausis patogiai, pasitikės savimi, jo apranga pabrėš pačias geriausias jo vidines savybes. O tai ir yra nemirštančio stiliaus paslaptis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius