Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingą Valinskienę į neregių kurtų kvapų parodą atlydėjo sūnus Šarūnas

Pirmadienio vakarą, Baltosios lazdelės dienos išvakarėse sostinėje įsikūrusiame „Pirklių klube” įvyko neregių kūrybos parodos „Atspėk emociją mano sukurtame kvape“ atidarymas.
Inga Valinskienė su sūnumi Šarūnu
Inga Valinskienė su sūnumi Šarūnu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šventėje buvo pristatyta 12 originalių kvapų, kuriuos sukūrė regos negalią turintis jaunimas ir buvo burtų keliu išrinktas kvapas-nugalėtojas, kurio kūrėjas laimėjo kelionę į Prancūziją, Provanso regioną. Geriausio kvapo kūrėju tapo Giedrius Plukis. Dovaną laimėtojui įteikė „LOTOS Geonafta“ personalo direktorė Žaneta Venskavičienė.

Renginio metu savo patirtimi taip pat dalijosi į Lietuvą atvykęs neregys kvapų kūrėjas iš Prancūzijos Gaelis Peltieras. Jis drąsino pusę metų trukusio socialinio projekto „Kvapų pasaulis neregiams“, kurio iniciatorė yra Eglė Jokužytė, dalyvius toliau kurti, nebijoti eksperimentuoti ir siekti aukštumų šioje srityje .

Šventė sulaukė išskirtinio pramogų pasaulio atstovų dėmesio. Į parodos atidarymą atvykusią Ingą Valinskienę lydėjo jaunėlis sūnus Šarūnas. Abiturientas žinomą mamą į renginius lydi nedažnai, todėl Inga juokėsi, kad tikrai nevertė sūnaus jos lydėti šį vakarą.

„Vaikai į viešumą nesiveržia. Aš juokiuosi, kad jie yra giliai uždaryti rūsyje, surakinti grandinėmis, todėl jų niekas nemato. Kalbant rimtai, jie nesiveržia su manimi eiti į renginius, tačiau, atėjus progai, sutinka. Į audringą vakarėlį jie manęs tikrai nelydėtų, tačiau į tokį renginį, Šarūnas mielai sutiko“, – pasakojo Inga Valinskienė.

Paklaustas, gal pats domisi kvepalais ir norėtų juos kurti, Š.Valinskas juokėsi: „Na, nemanau. Su kvepalais esu susijęs tik tiek, kad jų turiu keletą buteliukų. Iš tikro, net nežinau ką noriu daryti baigęs mokyklą, todėl negaliu pasakyti, ar parfumerio specialybė mane žavi.“

„Mėgstamiausių kvepalų pavadinimais negalėčiau įvardyti. Tai tikrai nėra tie vadinamieji gėliniai ar arbūziniai. Man patinka tas viduriukas, nes egzotiškų kvapų mėgėja taip pat nesu. Turiu tam tikrą elementą, kurį užuodusi kvepaluose, būtinai atkreipsiu dėmesį. Įdomu tai, kad žodžiais to nusakyti negaliu: tai nėra aštru, saldu ar labai lengva“, – portalui Žmonės.lt apie kvepalus kalbėjo I.Valinskienė.

Paklausta, ar yra ištikima kažkokiam kvapui jau daugelį metų, Inga atsakė neigiamai. „Labai žaviuosi tais žmonėmis, kurie dvidešimt metų ar daugiau nekeičia kvepalų ir išlieka jiems ištikimi. Gal ateis toks laikas ir man, juolab, kad randu jau kvapą, kuriuo norėčiau kvepėti visada. Koks jis? Paslaptis“, – juokėsi atlikėja. Inga atviravo, kad jos buduare kvepalų buteliukų skaičiuje nepasimes niekas, nes jų nėra gausybė. Moteris teigė, kad jai nereikia penkiasdešimties, užtenka vos vienų ar dviejų.

Atspėti, kokias emocijas projekto dalyviai norėjo perteikti savo sukurtais aromatais taip pat bandė Nomeda Marčėnaitė, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Asta Pilypaitė, Rūta Lukoševičiūtė, Aistis Mickevičius ir kiti.

Atidarymo akimirka
Atidarymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius