Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ingrida Martinkėnaitė: „Sveikas, raumeningas kūnas tapo savotiška „mada“

Ingrida Martinkėnaitė visiems puikiai pažįstama moteris, mama ir merginų grupės „69 danguje“ narė, prieš kurį laiką savo mintimis apie sveiką gyvenseną ir moteriškumą pradėjo dalintis asmeniniame tinklaraštyje. Pasak jos, kaip ir daugelis šiuolaikinių moterų, ji nuolat skuba ir kartais nespėja daugiau laiko skirti sau.
Ingrida Martinkėnaitė
Ingrida Martinkėnaitė / Asmeninio albumo nuotr.

„Kiekviena iš mūsų, moterų, turime atrasti savo sveikesnio gyvenimo receptą ir nepamiršti, kad meilė sau prasideda ne nuo kilogramų ar centimetrų skaičiavimo, o meilės sau ir savo kūnui“, – pasakoja Ingrida.

Žinomos moters gyvenime netrūksta koncertų, įvairių projektų, o namuose laukia mylinti šeima, todėl palaikyti organizmo tonusą yra būtinybė. „Klausytojams ir žiūrovams nesvarbu, kaip tu tą dieną jautiesi ant scenos, jie nori tave matyti puikioje formoje“, – pasakoja Ingrida. Pasak jos, darbas pramogų versle užgrūdina – pripranti nuolat rūpintis savimi, nes jautiesi atsakingas prieš savo klausytojus. „Manau, kad tai yra viena iš priežasčių, kodėl sportas mane lydi ilgus metus“.

Tiesa, Ingrida priduria, kad aktyvų gyvenimo būdą pasirinko tikrai ne todėl, kad gražus ir dailus kūnas – būtina sąlyga pramogų versle.

„Jeigu sportuočiau „iš reikalo“, bučiau jau seniai pasidavusi. Man patinka savimi rūpintis, nuolatos laikytis sveikos gyvensenos principų. Pastovus darbas su savimi suteikia akivaizdžių rezultatų ir atneša man didžiulį džiaugsmą dėl kurio ir verta pasistengti“, – įsitikinusi dainininkė.

Visgi paklausta, ar nejaučia visuomenės spaudimo, jog nuolatos turi palaikyti gerą išvaizdą, I.Martinkėnaitė pripažįsta – spaudimas yra. „Matome, kaip pastaruoju metu sveikas, išpuoselėtas ir raumeningas kūnas tapo savotiška „mada“.

Kita vertus, į augančią fitneso, o kartu ir aktyvaus gyvenimo madą ji žiūri pozityviai: „Gyvenu prie parko ir matau, kaip kasdien daugėja sportuojančių, sporto klubai irgi pilni sveikai ir sportiškai norinčių atrodyti žmonių, ir tai itin džiugina. Neseniai atkreipiau dėmesį, kiek daug vyresnio amžiaus žmonių lanko sporto klubus. Tai, manau, yra labai gerai. Sekdama jų pavyzdžiu, savo tėveliams padovanojau metinius sporto klubo abonementus“, – pasakoja dainininkė.

Graži moteris – ne tik tobulos kūno formos

Nors grožį šiandien dažnai sutapatiname su kūno formų siluetu, tačiau, I.Martinkėnaitės teigimu, moters grožis – talpi, visapusė sąvoka.

„Graži moteris man – tai nuolat save tobulinanti, su savimi dirbanti ir pasitikinti moteris. Tokia moteris niekuomet nenumos į save ranka, rūpinsis ir puoselės ne tik išorinį, tačiau, dar svarbiau, vidinį grožį. Žinoma, tai neturi tapti manija ar vieninteliu gyvenimo tikslu! Visur svarbus balansas ir saiko jausmas“, – pastebi dainininkė.

Kartu ji papildo, jog svarbiausi grožio šaltiniai yra paprasti, tačiau juos reikia nuolat puoselėti. „Tikrai nėra būtinybės darytis visų grožio procedūrų iš eilės ar gyventi sporto salėje. Kur kas svarbiau – sveika mityba, judėjimas, harmonija viduje“, – įsitikinusi dainininkė.

Kalbėdama apie mitybą ji prabrėžia, jog svarbiausias žodis jos dietos filosofijoje irgi yra saikas. „Norimo rezultato jūs negausite, jei tik maitinsitės sveikai, arba tik sportuosite ir valgysite, kas papuola. Aš nemėgstu įvairių drastiškų ir madingų dietų. Aš – už sveiką mitybą, nuolatos“, – teigia Ingrida.

Tiesa, ji pripažįsta, jog ir jos gyvenime pasitaiko akimirkų, kai norisi save palepinti. „Kai norime, galime pasidžiaugti maistu, bet verta sau priminti, kad rytoj turėsime pasportuoti iš paties“, – disciplinos nepamiršta dainininkė.

Treniruotės turi teikti džiaugsmą

Įsibėgėjus pavasariui, ypač artėjant paplūdimio sezonui, dažnas pasvajoja apie išvaizdos pokyčius. Ne paslaptis, jog nemažai žmonių ieško greitų sprendimų, koncentruojasi į rezultatą, bet ne procesą.

Aktyvų gyvenimo būdą ilgus metus puoselėjanti I.Martinkėnaitė tokiems žmonėms pataria neskubėti. Žymiai geresnis sprendimas – atrasti tai, kas iš tiesų patinka, ir siekti ilgalaikių pokyčių. Tuomet ir sportas taps malonumu.

„Pats judėjimo procesas turi atnešti tiek pat džiaugsmo, kiek ir rezultatai, todėl patarčiau ieškoti būdų, kaip tą džiaugsmą pajausti. Man kažkada nepatiko bėgioti. Tačiau vienu metu, kai gyvenau Tenerifėje ir nesinorėjo užsidaryti tvankioje sporto salėje, o dieną bėgioti buvo per karšta, išmėginau bėgimą auštant, kol dar juntama vėsa. Mėgavausi vaizdais su kiekvienu žingsniu įkvėpdama vandenyno kvapą“, – įsimintina akimirka dalijasi dainininkė.

Pati Ingrida stengiasi sportuoti bent tris kartus per savaitę, o turėdama daugiau laiko ir kiekvieną dieną. „Rytai man yra geriausias dienos metas, kurį skiriu sportui. Niekas taip nesuteikia energijos, kaip rytinis bėgimas, kuomet dar visi tik bunda“, - pasakoja moteris. Tuo metu kai nebėgioja, I.Martinkėnaitė renkasi funkcines ir jėgos treniruotes sveikatingumo klube „Impuls“.

„Įprastai mano treniruotė trunka apie 1,5-2 val., stengiuosi niekur neskubėti, po treniruotės mėgstu padaryti tempimo pratimus“, - apie savo sporto įpročius pasakoja Ingrida. Anot jos, ar tai, ką darome, darome su malonumu, priklauso nuo mūsų požiūrio. „Tu gali bėgdamas savęs gailėtis, kaip tau sunku, kaip dabar norėtum gulėti po skėčiu. Arba tu gali mėgautis kiekviena minute ir prabėgęs 10 kilometrų, jaustis puikiai“, – teigia žinoma moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius