Dabar populiaru
Publikuota: 2011 lapkričio 10d. 08:37

Ingridai Martinkėnaitei sukiotis virtuvėje padeda vyras

Ingrida Martinkėnaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Ingrida Martinkėnaitė

Pabėgusios nuo televizijos operatorių ir fotografų blyksčių Lietuvos įžymybės, rodos, niekuo nesiskiria nuo paprastų žmonių. Namų ruoša, buities darbai ir virtuvės reikalai – įprastas dalykas jų gyvenime. Buvisi grupės „69 Danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė neslepia, kad sukiotis virtuvėje jai – įprasta.

Dainininkė tikino gamindama maistą itin mėgstanti eksperimentuoti ir niekada nepraleidžianti progos išmėginti ką nors nauja. „Nemėgstu tradicinių patiekalų – jokių kotletų su bulvėm ar ryžių košių! Verčiau jau liksiu neprisivalgiusi, tačiau paragausiu ko nors skanaus. Savo šeimai taip pat gaminu netradiciškai ir šiek tiek įdomiau, pavyzdžiui, eilinę moliūgų sriubą pagardinu kokoso pienu ar neįprastais prieskoniais – taip patiekalas tampa nekasdieniškas“, – teigė I.Martinkėnaitė.

Vis dėlto I.Martinkėnaitė pripažino, kad eksperimentuoti gamindama kasdien nesiryžta. „Eksperimentuodamas kasdien netenki didelės dalies to malonumo, kurį gali patirti improvizuodamas, pavyzdžiui, tik savaitgaliais ar per šventes. Taip ragauti įmantrių patiekalų tampa kur kas smagiau!“ – tikino atlikėja.

Dainininkei nesvetima ir užsienietiška virtuvė. „Prieš maždaug penkerius metus susipažinau su kinų virtuve, taip pat su japoniškaja. Mano vyro mama yra iš Rytų Rusijos, todėl esu puikiai pažįstama su visokiais Azerbaidžianietiškais bei Tadžikiškais patiekalais. Dabar man įdomu viską derinti, sugalvoti kažką savo. Virtuvės, dėl kurios būčiau pametusi galvą, nėra“, – teigė dainininkė.

Trūksta ingridientų

Paklausta, ar domisi kulinarinėmis knygomis ar televizijos laidomis, I.Martinkėnaitė atviravo, kad aistrą maisto gaminimui jaučia dar nuo vaikystės. „Dar besimokydama mokykloje pirkdavau vokiškas knygas apie kulinariją, skaitydavau, o tada gamindavau. Bėda ta, kad pas mus nėra daugelio jose aprašomų ingridientų, nors jie tampa vis labiau prieinami. Turiu didelę receptų knygų bei žurnalų kolekciją, tačiau dabar, turėdama gamybos stažą, labiau pasikliauju savimi – derinu produktus, improvizuoju.“

Viganto Ovadnevo nuotrauka /Ingrida Martinkėnaitė
Viganto Ovadnevo nuotrauka /Ingrida Martinkėnaitė

Paklausta, koks gi yra pats įmantriausias patiekalas, kurį gali pagaminti atlikėja, I.Martinkėnaitė susimąstė. „Gaminu ir midijas, ir austres… Bėda ta, kad vėlgi, šviežius šiuos produktus Lietuvoje rasti sudėtinga. Prisimenu, kai su merginomis koncertuodavome užsienyje, visad stengdavomės nueiti į jūsų gėrybių restoraną. Manau, kad pagaminti žuvį yra didžiausias menas, todėl kaskart, kai pagaminu ją skaniai, labai džiaugiuosi“, – atviravo atlikėja.

Stengiasi maitintis sveikai

Paklausta, ką galvoja apie tradicinę lietuvišką virtuvę, I.Martinkėnaitė sudvejojo. „Ne. Man ji priimtina tik nuvykus pas mamą ar seniai nematytas gimines. Vaišinti tradiciniais patiekalais labai gražu iš jų pusės. Vis dėlto, pati tų patiekalų nei noriu, nei moku gaminti“, – pripažino atlikėja.

I.Martinkėnaitė tikino, kad puikios jos figūros paslaptis – tikrai ne kalorijos. „Norėčiau jas skaičiuoti, tačiau ne visada pavyksta. Labiau stengiuosi derinti maistą, valgyti nedidelėmis porcijomis, vengiu valgyti vakarais. Dabar, kai nebekoncertuojame, tą padaryti kur kas lengviau – anksčiau su merginomis valgydavome net naktimis, įvairiose degalinėse ar pakelės užeigose“, – prisimena atlikėja.

Gamina ir vyras

Dainininkė džiaugiasi, kad visai neseniai prie maisto gaminimo jos šeimoje prisijungė ir vyras. „Jis įsigijo specialų „pečių“, kurio pagalba gali gaminti įvairiais būdais. Jis paruošia įvairius vištienos kepsnius, avienos troškinius, ką nors iš kalakutienos. Dažniausiai jis gamina savaitgaliais“, – pasakoja I.Martinėnaitė.

Vis dėlto posakiui, jog tikri kulinarai yra vyrai, dainininkė nepritaria. „Nesakyčiau, kad geresni. Mano vyras visai neruošdavo maisto – jis net neužsitepdavo sumuštinio, mat gyveno su trim seserim ir mama, kurios viską padarydavo! Tačiau dabar jis šį procesą pamėgo ir jam pavyksta. Galėčiau pasakyti, kad vyrai, matyt, sugeba greitai pajausti, kaip reikia gaminti, todėl mokymosi procesas netrunka ilgai. Mes, moterys, nuo jauno amžiaus jau kepam blynus, o jie, štai, iš pirmo karto!“ – svarstė I.Martinkėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? Agnė Širinskienė: „LRT taryboje yra politikų“

Aktualu

Susirūpinta dėl druskos ant Vilniaus šaligatvių: ar dėl jos džiūva medžiai?

24sek

O.Kostičius: apie beprotišką V.Romanovo pasiūlymą ir ypatingą dukrelės istoriją Kaune

Aktualu

Pirmąkart Sakartvelui vadovaus moteris, tačiau džiaugtis nėra kuo

Gazas

Automobilinės dangos – kurios iš tikrųjų veikia, o kurios plonina piniginę?

„Eurolygos diena“: kova dėl 8 vietos dabar – o kas toliau?

Aktualu

Strasbūre išpuolį per kalėdinę mugę surengęs užpuolikas – nušautas

Aktualu

Orai.lt: prognozes diktuoja iš šiaurės atslinkęs anticiklonas

24sek

J.Valančiūnui prireikė operacijos: nežais mažiausiai mėnesį

Aktualu

Su rusais bendravo mažiausiai 14 D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnų. Kodėl tiek daug?

Aktualu

Ar Rusija tikrai ruošiasi surengti galingą invaziją į Ukrainą?

Vardai

J.Stambrauskaitei – svarbi proga: „Nėra su kuo namie džiaugtis sėkme, tai atšvenčiau su draugais“

Aktualu

Panevėžyje girtas vairuotojas bandė apsimesti nedirbančio „Hesburger“ klientu

Pasaulis kišenėje

Išskirtinė Kalėdų eglė: Kretinga šiemet – tarsi aplieta Kalėdomis

24sek

„Bayern“ treneris – apie gerą „Žalgirio“ žinutę ir solidžius Šaro pasirinkimus

Vardai

Mia kardinaliai pakeitė šukuoseną – tapo ilgakase: ar tinka?

Gyvenimas

J.Arlauskaitė-Jazzu – apie meilę, dėkingumą, kritiką ir tai, kas žavi vyruose

Aktualu

Kuriozas Panevėžyje: avariją sukėlęs panevėžietis demaskavo girtą vairuotoją

Aktualu

Koks yra tris šalis vienijančio karinio bataliono tikslas?

Aktualu

Kandidatų į Vilniaus merus vizijos ateičiai: nemokamas viešasis transportas ir vanduo

Naujienos

Patikrinta 15min Aktualu

Tiesa ar melas? Agnė Širinskienė: „LRT taryboje yra politikų“

Verslas

Ž.Mauricas: Lietuva prisivirė košės – negaus pusės milijardo ES paramos

Aktualu

Rimantas Bazaras: Ar rinkiminiai pažadai yra žodžių melas, demagogija, manipuliacija sinonimai?

Pasaulis kišenėje

Miestelis dievams: ant skardžio pastatyta Tropėja

Aktualu

Mažeikiškiai susikirto su butų administratoriumi – ar pagrįstas naujas mokestis?

Sportas

Plaukimo čempionate – netikėtai blankus R.Meilutytės startas ir sudaužytas Lietuvos rekordas

Vardai

143 kg svėrusi Rima Antonovienė: „Pasakiau sau – geriau jau mirsiu sportuodama, nei lašinių kalėjime“

Aktualu

Strasbūre išpuolį per kalėdinę mugę surengęs užpuolikas – nušautas

Aktualu

Susirūpinta dėl druskos ant Vilniaus šaligatvių: ar dėl jos džiūva medžiai?

„Eurolygos diena“: kova dėl 8 vietos dabar – o kas toliau?

Gyvenimas

Žvakės namuose: pasirūpinkite, kad kalėdinė liepsnelė netaptų pavojinga ugnimi

24sek

O.Kostičius: apie beprotišką V.Romanovo pasiūlymą ir ypatingą dukrelės istoriją Kaune

Gazas

Automobilinės dangos – kurios iš tikrųjų veikia, o kurios plonina piniginę?

Aktualu

Pirmąkart Sakartvelui vadovaus moteris, tačiau džiaugtis nėra kuo

Aktualu

Orai.lt: prognozes diktuoja iš šiaurės atslinkęs anticiklonas

24sek

J.Valančiūnui prireikė operacijos: nežais mažiausiai mėnesį

Aktualu

Su rusais bendravo mažiausiai 14 D.Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnų. Kodėl tiek daug?

Vardai

J.Stambrauskaitei – svarbi proga: „Nėra su kuo namie džiaugtis sėkme, tai atšvenčiau su draugais“

24sek

Pusšimtį taškų suvertęs Jamesas Hardenas paskandino „Lakers“ ekipą

Gyvenimas

J.Arlauskaitė-Jazzu – apie meilę, dėkingumą, kritiką ir tai, kas žavi vyruose

Vardai

Ypatingos

06:07
05:50

Gera keliauti kartu

Kviečiame anties

Šiemet buvau geras

Maistas

Dovanoju sveikatą

Sveikata

Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką