Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Internete išplitęs nuogos moters vaizdo įrašas sulaukė viešos kritikos: pasisakė ir žinomi žmonės

Pirmadienį neįtikėtinu greičiu internete išplito vaizdo įrašas iš Vilniaus policijos komisariato kiemo, kuriame buvo nufilmuota nuoga moteris. Į šį nutikimą atkreipė dėmesį ir žinomi šalies žmonės. Jie moters elgesio nepateisina, tačiau nepagailėjo kritikos incidentą galimai paviešinusiems policijos pareigūnams.
Viktorija Siegel ir Saugirdas Vaitulionis
Viktorija Siegel ir Saugirdas Vaitulionis / Organizatorių ir 15min nuotr.

Internete išplitęs vaizdo įrašas pro akis nepraslydo ir viešųjų ryšių specialistui Saugirdui Vaitulioniui. Anot jo, negalima kalbėti apie jokį asmens privatumo gynimą, kai patys pareigūnai nesuvokia, kas yra duomenų apsauga.

„Lietuvos policija, o kaip ten su tuo duomenų apsaugos įstatymu šioje šalyje? Čia viskas ok, kad visiškai nuogos moters video yra nutekinamas į internetą? Apie kokį asmens privatumo gynimą galime kalbėti, kai patys pareigūnai nesuvokia, kas yra asmens privatumas ir duomenų apsauga, kuri yra ginama įstatymo.

Pareigūnai patys į šį įstatymą nusišluostė kojas ir akivaizdžiai parodė, kad jis pas mus negalioja. Jo tiesiog nėra“, – feisbuke savo nuomonę išreiškė Saugirdas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saugirdas Vaitulionis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saugirdas Vaitulionis

Jis įsitikinęs, kad pareigūnas, kuris nutekino nuogos moters vaizdo įrašą internete, bus atsakingas už jos sužlugdytą gyvenimą.

„Dabar visi los, kad pati kalta. Taip, prisidirbo. Ar kažkas turėjo teisę ją filmuoti ir platinti vaizdo medžiagą internete? Jokiais būdais. Ginti, saugoti, padėti – yeah, right“, – rašo S.Vaitulionis.

Socialinių tinklų žvaigždė Viktorija Siegel taip pat liko nepatenkina pareigūnų elgesiu internete paskelbti vaizdo įrašą. Moteris sako likusi pakraupusi nuo to, kas vyksta Lietuvoje, ir kėlė klausimą, apie ką galvoja pareigūnai?

„Apie ką galvoja ir tie, kurie juokiasi iš visos šitos situacijos, siuntinėdami vieni kitiems orumą ir žmogaus garbę žeminantį vaizdo įrašą... Ką gi, ar Lietuvos policija atsakys po tokio įrašo išplatinimo apie asmens privatumą ir duomenų apsaugą?

Kaip gali šitaip besielgiantis žmogus dirbti pareigūnu? Jis gina pilietį, apsaugo jį? Deja, ne. Pagalvoju, jeigu net tie, kurie turėtų mus ginti ir saugoti, šitaip dergiasi, tai taip išeina, kad Lietuvoje jaustis apsaugotu neįmanoma“, – svarsto Viktorija.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Siegel
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Viktorija Siegel

Visgi ji sutinka, kad moters alkoholio padauginimas ar ko nors kito vartojimas galimai sukėlė tokius veiksmus. Tačiau pareigūnų elgesio vis tiek nepateisina ir teigia, kad taip jie skatina patyčias.

„Ar tai reiškia, kad pareigūnams leidžiama filmuoti ir kelti į viešą erdvę visą cirką, taip skatinant patyčias? Įdomu, koks bus finalas visos šios situacijos? Pareigūnas bus pašalintas nuo pareigų ir viskas? O ką daryti šiai moteriai? Manote, po tokio išplatinto vaizdo įrašo ji ramiai ir saugiai galės ir toliau tęsti savo gyvenimą? Abejoju“, – socialiniame tinkle rašo V.Siegel ir pabrėžia, kad tai yra didžiulė gėda Lietuvos policijai.

Tiesa, po pirmadienį pasirodžiusios informacijos su 15min redakcija susisiekė vaizdo įraše užfiksuotos moters seserimi prisistačiusi skaitytoja. Ji pasakojo, kad sesuo esą jau 12 metų serga psichine liga ir incidento metu nebuvo apsvaigusi.

Vilniaus apskrities policija šios informacijos negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti. Tačiau paaiškėjo, kad moteris atsisakė apsirengti ir buvo perduota medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius