-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18 /18:26

Internete priedurniu ir kiaušingalviu žmogų išvadinusi A.Jagelavičiūtė su nukentėjusiuoju sudarė taikos sutartį

Stilistė ir socialinių tinklų žvaigždė Agnė Jagelavičiūtė buvo pakliuvusi į nemalonią situaciją. Žinomos moters feisbuko įraše priedurniu ir kiaušingalviu išvadintas asmuo dėl jos elgesio kreipėsi į teismą bei reikalavo neturtinės žalos atlyginimo ir viešo atsiprašymo. Byla baigėsi A.Jagelavičiūtės ir nukentėjusiojo taikos sutartimi: stilistei pakako įsipareigoti ištrinti įrašus „Facebook“ ir atlyginti pusę teisminių išlaidų.
Agnė Jagelavičiūtė
Agnė Jagelavičiūtė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar lapkričio 22 dienos, penktadienio, popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme turėjo vykti posėdis byloje, kurioje atsakovė – Agnė Volkienė (buvusi Jagelavičiūtė), o ieškovas – A.S. (redakcijai pavardė žinoma). Remiantis bylos duomenimis, pastarasis į teismą kreipėsi norėdamas iš žinomos moters prisiteisti neturtinę žalą. Negana to, siekė ir viešo Agnės atsiprašymo.

Tiesa, bylos svarstymas tądien neįvyko ir buvo atidėtas kelioms savaitėms, gruodžio mėnesiui. Teismo atstovė tuomet 15min informavo, kad sprendimas priimtas suplanuotą dieną neatvykus liudytojui.

Visa ši istorija prasidėjo, kai tuometinė stilistės dešinioji ranka Beatričė Paškevičiūtė į A.S., dirbantį su pigius skrydžius ir savarankiškas keliones siūlančiu internetiniu puslapiu, kreipėsi siūlydama jam bendradarbiavimą. Teigta, kad lapkritį A.Jagelavičiūtė su fotografu Luku Griciumi planuoja skristi į Singapūrą.

Toks bendradarbiavimo pasiūlymas nustebino A.S. Šis paviešino Agnės asistentės laišką feisbuke ir šmaikščiai į jį sureagavo. Vyras paminėjo, kad bilietų į Singapūrą dviem kaina prasideda nuo 4 500 eurų.

Regis, visa tai ir įpykdė A.Jagelavičiūtę. Liepos 11-ąją feisbuke publikuotame įraše ji pasipiktino, kad A.S. paskelbė minėtą laišką, kuriame buvo matyti ir jos asistentės duomenys. Tiesa, laiškas nebuvo paskelbtas visiškai viešai – jis buvo matomas tik A.S. feisbuko draugams.

Be to, stilistė A.S. priskyrė „dundukams“, kurie nesuvokia, kaip veikia influencinimas, išvadino jį priedurniu, o savo pasisakymą baigė tokiu sakiniu: „Gauni baltą bilietą, kiaušingalvi tu.“

15min susisiekus su pačiu istorijos dalyviu, šis patvirtino, kad paduoti stilistę į teismą jį iš tiesų paskatino minėtas įrašas.

Proceso pertrauką iki gruodžio mėnesio bylos šalys nusprendė išnaudoti produktyviai. Trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme 15min sužinojo, kad civilinė byla jau apskritai yra nutraukta, ieškovui ir atsakovei susitarus taikiai.

Redakcijos žiniomis, teisme pasiūlyta ir teisėjo patvirtinta taikos sutartis numato dvi esmines sąlygas. Visų pirma, atsakovė įpareigota iš savo socialinio tinklo elektroninių puslapių ištrinti visus įrašus, susijusius su ieškovu A.S. Antra sąlyga: šalys pasiekė konfidencialų susitarimą dėl jau įvykusio proceso išlaidų pasidalijimo.

„Sutarėme taikiai užbaigti bylą. Esminės sąlygos yra ištrinti postą ir per pusę pasidalinti teisminio proceso išlaidas“, – 15min informavo atsakove buvusios moters advokatas Antanas Damulis.

„Nėra nei laimėtojo, nei pralaimėtojo, išsiskyrėme taikiai“, – taikos sutartį teisme reziumavo stilistės atstovas A.Damulis.

Teisininkas patvirtino, kad vienos iš ieškovo keltos sąlygos – viešo atsiprašymo, galiausiai nebeliko. „Nėra nei laimėtojo, nei pralaimėtojo, išsiskyrėme taikiai“, – reziumavo A.Damulis.

Formaliai sostinės teismo nutartis dėl bylos nutraukimo dar neįsiteisėjo, šalys dar gali persigalvoti, tačiau paprastai taikūs susitarimai įsigalioja ir padeda ginčo dalyviams sutaupyti tiek nervų, tiek laiko, tiek ir pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius