Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irūna Puzaraitė: „Man niekada net nekilo mintis, kad leisti laiką su tėvais gali būti gėda“

Dainininkei Irūnai Puzaraitei akimirkos su šeima – vienos brangiausių. Pasak jos, laiko aplankyti tėvus ir su jais pabūti turi rasti kiekvienas – nesvarbu, kokie darbai ar rūpesčiai užpuola.
Irūna Puzaraitė
Irūna Puzaraitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Irūnai šeima reiškia ne tik saugų ir jaukų prieglobstį, bet ir atvirus pokalbius, linksmas šeimos tradicijas ir dalinimąsi viskuo.

Pirmosios atostogos su šeima

„Mano mama apie mane žino viską – nuo galvos iki kojų. Mes dažnai susėdam pasikalbėti – mama man papasakoja savo jaunystės nuotykių, o aš prisipažįstu apie savo vaikystės išdaigas, apie kurias ji nė nenutuokė. Viena iš kitos pasijuokiam ir kalbamės toliau“, – pasakoja Irūna.

Artimi ir šilti santykiai su šeima dainininkei visuomet buvo vienas svarbiausių dalykų, tad nenuostabu, kad Irūna – socialinės iniciatyvos „Nes mes mylime tėvus“, skatinančios daugiau laiko leisti su tėvais, ambasadorė.

Ji labai laukia atostogų – ištaikiusi laisvą savaitėlę kartu su visa šeima vyks pailsėti ten, kur vasara nepamiršo ateiti. „Tai bus pirmoji bendra mūsų šeimos kelionė į užsienį – kartu atšvęsime ir mamos gimtadienį. Visi labai laukiame šių atostogų – mamos ir brolio akys net spindi! O man labai smagu džiuginti kitus, todėl spindi ir manosios“, – šypsosi I. Puzaraitė ir tuoj pat priduria: „Kai kas gali sakyti, kad su tėvais atostogauja tie, kurie neturi su kuo atostogauti. Nesąmonė! Man niekada net nekilo mintis, kad leisti laiką su šeima gali būti gėda.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė

„Mano šeima – mano kraujas“

Nors Irūnos tėvai išsiskyrę, glaudžius santykius ji palaiko tiek su mama, tiek su kitame mieste gyvenančiu tėčiu – jie nuolat susiskambina, susitinka ir žino, kas dedasi vienas kito gyvenime. „O mano mama – pats pirmas žmogus, kuriam skambinu, kai reikia patarimo. Ji visada išklauso, jei reikia – paguodžia ar kartu pasidžiaugia. Ir visose situacijose geriausiai žino, ką reikėtų daryti. Kaip elgtis visada nusprendžiu pati, savarankiškai, tačiau man labai svarbu prieš tai išgirsti mamos nuomonę – į ją atsižvelgiu ir priimdama sprendimą“, – sako Irūna.

Kiti žmonės ateina ir išeina, išduoda, o šeima visada lieka, kad ir kas nutiktų.

Anot jos, glaudūs ir artimi santykiai šeimoje būtini. „Kiti žmonės ateina ir išeina, išduoda, o šeima visada lieka, kad ir kas nutiktų. Mano šeima – mano kraujas ir ryšys visam gyvenimui.“

Savo tėvams Irūna dėkinga už viską – begalinę meilę, atsidavimą, rūpestį ir išugdytas vertybes. „Lygiai taip pat aš auklėčiau ir savo vaikus“, – tvirtina dainininkė.

Šeima ją palaikė ir siekiant karjeros muzikos srityje – tėvai niekada nestabdė ir neatkalbinėjo nuo kartais iki vėlumos užsitęsiančių repeticijų, daugybės koncertų ir ilgų kelionių po visą Lietuvą. „Mama mane visada lydėdavo į koncertus, stebėdavo repeticijas. Žinau, kad jai nebuvo lengva – juk turėjo ne tik dirbti, bet ir prižiūrėti vaikus, rūpintis namais, o kur dar mudviejų su Ineta muzikiniai darbai... Už visą tą kantrybę ir palaikymą aš ją tik dar labiau myliu“, – sako Irūna.

Geriausias laikas – gamtoje

Smagiausia Irūnai ir jos šeimai – gamtoje. Vasarą – kepti šašlykus prie ežero, o žiemą – drauge statyti besmegenį. „Mūsų giminė turi labai gražią tradiciją keletą kartų per metus surengti didelę vaikų ir tėvų šventę. Susirenka visa plati giminė: dėdės, tetos, pusseserės, pusbroliai... Pas mus daug jaunų žmonių, tad nuobodu tikrai nebūna – prisigalvojame visokiausių atrakcijų ir užsiėmimų, –  juokiasi dainininkė. –  Mano draugai dažnai stebisi tokiais dideliais giminės suvažiavimais, tačiau man tai vienas iš mieliausių metų renginių  – stengiuosi jo nepraleisti.“

Socialinės iniciatyvos „Nes mes mylime tėvus“ tikslas – skatinti tėvus ir vaikus vėl kalbėtis, kartu leisti laisvalaikį. Juk būti su tėvais – madinga! Daugiau ir plačiau www.mylimtevus.lt

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Irūna Puzaraitė

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius