Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Jurgio Kairio po avarijos 5000 eurų reikalavęs pareigūnas taikysis ir gaus mažesnę sumą

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme vėl atversta civilinė byla, kurioje pareigūnas Boguslavas Savickis kreipėsi dėl neturtinės žalos atlyginimo: jis nukentėjo daugiau kaip prieš dvejus metus įvykusioje avarijoje, kurios kaltininku teismas pripažino lakūną Jurgį Kairį. Avarijoje nukentėjęs vyras prašo teismo priteisti 17 tūkstančių litų (4 923,5 euro) kompensaciją.
Jurgis Kairys
Jurgis Kairys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Praėjusio posėdžio metu bylos nagrinėjimas nepradėtas, mat B.Savickio atstovė Agnė Paspirgėlytė pateikė prašymą jį atidėti.

Bylą nagrinėjo teisėja Renata Vaitiekėnaitė, joje taip pat dalyvavo draudimo įmonės „Industrijos garantas“, kurioje buvo apsidraudęs J.Kairys, atstovas Daumantas Kavoliūnas.

Jis išdėstė savo poziciją: jeigu abi šalys susitaikytų ir pavyktų susitarti, „Industrijos garantas“ sutiktų sumokėti 4000 litų (1158,5 euro) neturtinei žalai atlyginti.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Boguslavas Savickis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Boguslavas Savickis

„Iš draudimo bendrovės išgirdome pasiūlymą dėl žalos atlyginimo, ieškovas nusprendė jį priimti. Prašytume teismo kelių dienų taikos sutarčiai sudaryti“, – posėdžio metu sakė ieškovo B.Savickio atstovė Agnė Paspirgėlytė.

„Įvyko derybos, apsikeitėme pozicijomis. Mano atstovaujamasis sutinka su tokios sutarties sudarymu“, – jai pritarė ir J.Kairio advokatas Pranas Makauskas. Negana to, tiek ieškovas, tiek atsakovas nusprendė nesiginčyti dėl bylos nagrinėjimo išlaidų ir kiekvienas jas padengti nusprendė pats.

Teisėja tenkino abiejų šalių apsisprendimą taikytis ir pasiūlytas sąlygas. Iki sausio 19 dienos šalys įpareigotos pateikti dokumentus taikos sutarčiai patvirtinti. Jeigu šalys apsigalvotų arba nepateiktų šių sutarčių, bus paskirta kita posėdžio data ir byla bus nagrinėjama toliau.

Po posėdžio Žmonės.lt kalbintas J.Kairys atrodė santūrus ir dėl susitaikymu pasibaigusios bylos itin nesidžiaugė. Lakūnas teigė, kad džiaugtis nėra dėl ko, mat bet kokiu atveju jis gavo teistumą ir buvo pripažintas kaltu avarijoje: vyras įsitikinęs, kad ši byla turėjo turėti kitokią baigtį, mat, jo teigimu, jis esąs nekaltas ir net praėjus daugiau kaip dvejiems metams vis dar jaučiąs nuoskaudą.

Vis dėlto po sprendimo taikytis ieškovas B.Savickis ištiesė ranką J.Kairiui: šis santūriai, bet visgi ją paspaudė.

Po avarijos – sužalotas pareigūnas

Žmonės.lt primena, kad 2012 m. rugsėjo 6 d. Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas pripažino lakūną kaltu dėl to, kad 2011 metų rugpjūčio 25-ąją J.Kairio vairuojamas automobilis „Honda Accord“ Vilniuje, pravažiavęs S.Dariaus ir S.Girėno gatvių bei Eišiškių plento sankryžą, iš pirmos eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ten važiavusiems dviem motociklininkams. Vienas jų nukritęs ant žemės susižalojo krūtinę, jam lūžo slankstelis.

Motociklais darbo metu važiavo Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės patruliai. Vienas jų – Boguslavas Savickis – šioje baudžiamojoje byloje buvo pripažintas nukentėjusiuoju, tačiau civilinio ieškinio tada pareigūnas nepareiškė ir neturtinės žalos atlyginti neprašė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgis Kairys su žmona Birute
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgis Kairys su žmona Birute

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius