Iš pensijos neišgyvenantis Vytautas Šustauskas valgys varguolių valgykloje

Badas, skolos, nepriteklius... Vytautas Šustauskas LNK laidai „Neišgalvoti gyvenimai“ neslėpė: šiuo metu jo kasdienybė nepavydėtina.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ši žiema Vytautui Šustauskui iš tiesų buvo ypatingai sunki. Keturis šimtus litų, daugiau nei pusę savo pensijos, jis vis dar moka už kadaise sudaužytą prabangų automobilį. O iš likusių pinigų turi sumokėti už butą, pirkti vaistus ir maistą. Kaip išgyventi, kai išlaidos viršija pajamas, kaip sudurti galus? Tokios beviltiškos situacijos Vytauto Šustausko gyvenime dar nebuvo. Jis visuomet rasdavo išeitį. Juk baigęs Seimo nario kadenciją, net taksistu dirbo.

Toks, kaip ir visi.... Aklavietėje atsidūręs buvęs Seimo narys ilgai delsė ieškoti labdaros. Tačiau vieną dieną suprato: valgant tai, kas papuola ar netgi badaujant – kelias į kapus garantuotas. Taigi, nugalėjęs savo išdidumą, buvusio Seimo nario principus, išdrįso paskambinti į vieną varguolius maitinančią Kauno valgyklą.

„Eisiu ir valgysiu. Man negėda. Tegul būna gėda valdžiai, kad Lietuva pilna ubagų“, – sako Vytautas Šustauskas. Su nostalgija ir jauduliu jis dar mena savo kovos, politikavimo bei grandiozinių akcijų metus. O atsidūręs gyvenimo duobėje, suprato: dabar į Ubagų žygį jis galėtų atvesti ne kelis tūkstančius, o daugiau nei pusę šalies....

Vytauto Šustausko istorija – LNK laidoje „Neišgalvoti gyvenimai“ antradienį 20.30 val. su Rolandu Vilkončiumi per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius