Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Sankt Peterburge vykusios šunų parodos grįžusi Skaiva Jasevičiūtė: „Šis miestas nesiliauja manęs stebinęs“

Retas kuris savo atostogas planuoja Rusijoje. O be reikalo, nes joje gausu ne tik lankytinų vietų, bet ir nuostabaus grožio miestų. Štai prieš savaitę jau antrą kartą Sankt Peterburge viešėjusi radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė ten vyko ne pašėlti, o dalyvauti šunų parodoje. Tiesa, miestui apžiūrėti laiko taip pat pakako. Taksų veislės šunis auginanti Skaiva pasakojo, kad Sankt Peterburgas, nesvarbu kiek kartų jame besilankytum, visuomet tave kuo nors nustebins.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Kaip jau minėjome, S.Jasevičiūtė čia lankėsi ne šiaip sau – ji ne atostogavo, o intensyviai dalyvavo net dviejose nacionalinėse šunų parodose. Jose, pripažino ji, sekėsi puikiai. Ką čia puikiai, jos taksų veislės kalaitė Amie tapo absoliučia savo veislės nugalėtoja

„Rusijoje vyko dvi nacionalinės šunų parodos, kuriose mes dalyvavome. Skridau su vienu šuniu takse vardu Amie. Mūsų kelionės tikslas buvo pelnyti Rusijos jaunimo čempionės ir Rusijos čempionės titulus. Jį pasiekti pavyko. Mano taksė Amie taip pat tapo geriausia savo veislės atstove parodoje ir užėmė trečiąją vietą grupėje“, – sakė S.Jasevičiūtė 

Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė

Didelis ir brangus Sankt Peterburgas 

Nors pagrindinis kelionės tikslas ir nebuvo miesto apžiūrėjimas, Skaiva patikino, kad laisvu laiku jai pavyko padaryti ir tai.

„Važiavau į šį miestą antrą kartą, tad dauguma vietų man jau matytos. Nepaisant to, Sankt Peterburgas yra be galo didelis miestas ir vis dar mane stebina. Pamenu, kad  prieš vykdama į šį miestą pirmą kartą, aš kažkodėl maniau, kad jis nėra toks didelis. Nežinau kodėl... O ten juk gyvena 5 mln. žmonių ir jis pats yra siaubingai didelio ploto. Ten žodis „netoli“ turi visai kitą prasmę. Vilniuje netoli yra 10 min. kelio, o ten netoli, gal 40 minučių kelio, jei nepapuolei į spūstis“, – juokėsi radijo laidų vedėja.

Maža to, kad miestas didelis, jis dar ir brangus. Portalui Žmonės.lt Skaiva pasakojo, kad norintys praleisti savaitgalį šiame mieste turėtų susitaupyti tiek pinigų, kiek jų užtektų savaitei Lietuvos pajūryje.

Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė lankėsi Sankt Peterburge
Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė lankėsi Sankt Peterburge

„Pirmiausiai, tai kiekvienam pagal poreikius. Bet mano nuomone, Sankt Peterburge, atmetus išlaidas viešbučiams, atsigerti ir pavalgyti 500 litų neužteks. Mažiausiai 1000 litų tikrai reikia. Peterburgas yra žiauriai brangus miestas, tai irgi kiekvieną kartą mane šokiruoja. Kavos puodelio kaina ten prasideda nuo 10–15 litų, alaus bokalas nuo 20 iki 45 litų... Maistas ar susisiekimo paslaugos irgi atitinkamai brangu“, – mintis dėstė Skaiva.

Tiesa, pradėjus kalbėti apie viešbučius, natūraliai kyla klausimas, ar lankytojai su šunimis – o ir kitais gyvūnais – yra lygiai taip pat laukiami, kaip ir be jų. Trumpai tariant – ar nekyla problemų keliaujant su keturkoju?

„Yra ir tokių viešbučių, kuriuose su šunimis tavęs nelaukia. Aš labai džiaugiuosi, kad dabar mes turime tokias viešbučių registravimo sistemas, kur gali pasižymėti, kad atkeliausi su šunimi, ir tuomet paprastai viskas būna gerai. Tačiau, kad būčiau 100 proc. tikra, aš visada dar papildomai parašau laišką, kad aš būsiu su šunimis, pasiklausiu, kiek man tai kainuos. Mat tai kainuoja papildomai. Mažiausiai man yra tekę mokėti 10 eurų už parą, daugiausia 40 eurų. Tai jei vyksti su trimis šunimis dviem paroms susidaro visai nemenka suma. Aišku, gali nuomotis apartamentus, tada dėl šunų problemų nekyla, bet apartamentai kainuoja daugiau“, – pasakojo Skaiva.

​Keturkojai – ne pigus malonumas

Nepaisant to, kad Sankt Peterburgas miestas ne iš pigiųjų, po parodas važinėti taip pat nėra pigu. O mokėti tenka už viską – nuo viešbučio iki registracijos į parodą.

Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė su savo augintine Amie
Asmeninio albumo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė su savo augintine Amie

„Kiekviena paroda kainuoja. Reikia sumokėti parodos mokestį, kuris būna labai įvairus. Paprastoje parodoje Lietuvoje šis mokestis yra vidutiniškai nuo 50 litų. Jei paroda užsienyje, tai ši suma jau yra eurais, o kainuoja apie 50 eurų. Šį kartą už abi parodas Sankt Peterburge registracijos mokesčių sumokėjau apie 300 litų. Čia yra tie mažiausi pinigai“, – sakė radijo laidų vedėja ir pridūrė, kad šįsyk už šuns kelionę lėktuvu teko pakloti dar 100 eurų (apie 350 Lt).

Skaiva patikino, kad jei teturėtų vieną taksų veislės šunį, su kuriuo tik retkarčiais dalyvautų parodose, augintinis tikrai nebūtų „brangus malonumas“.

„Šunų parodos brangios tampa tada, kai į parodą vyksti bent kartą per mėnesį. Aš būtent taip ir darau, o kartais tenka jose lankytis net po porą kartų per mėnesį. Taigi viską – kiekvienos parodos registracijos mokestį, kelionę, viešbučius ir pragyvenimo kitoje šalyje išlaidas – sumuoji ir supranti, kad toks pomėgis – ne iš pigiųjų.“ Tačiau dauguma hobių atneša daug išlaidų ir tiek pat daug malonumo. Tie, kurie galvoja, kad šunų parodos, o po to šunų veisimas yra verslas – labai stipriai klysta“, – portalui Žmonės.lt sakė Skaiva.

Moteris pasakojo, kad nederėtų žiūrėti į šunų veisimą tik iš finansinės pusės. Mat jei ne jos mylimi taksai, kai kurių Europos miestų ji greičiausiai nebūtų aplankiusi.

„Per vasarą mes aplankėm Pasaulinę šunų parodą Vengrijoje, tarptautines šunų parodas Lenkijoje, Čekijoje. Latvijoje ir Estijoje mes buvome net po kelis kartus. Tiesa, jei ne šunys, kai kurių miestų tikrai nebūčiau pamačiusi“, – šypsojosi Skaiva ir pasidžiaugė, kad viena jos taksių šiuo metu laukiasi, sveiki ir veisliniai taksiukai gims jau spalio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius