-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgyvenimus prisiminęs Nerijus Juška nesuvaldė ašarų: „Ši tema labai jautri“

Vienas žinomiausių Lietuvos baleto primarijų, baleto mokyklos įkūrėjas Nerijus Juška ne vieną dešimtmetį džiugina savo meistriškais pasirodymais scenoje. Nerijus baleto meno moko ir vaikus, kurie nori sekti jo pėdomis. Besidalindamas įvairiomis istorijomis Nerijus prisiminė vieną įsimintiną nutikimą, kurio negali pamiršti iki šiol.
Nerijus Juška
Nerijus Juška / LNK stopkadrai

„Viskas vyko senais laikais, kai žiūrovai dar galėdavo užlipti į sceną ir įteikti gėlių asmeniškai. Atšoku princą, nusilenkinėju, visiems gėles neša. Žiūriu, mano draugelis ateina su tinkleliniu maišeliu, kuriame degtinės butelis ir dar kažkas įdėta. Visi žiūrovai, visi artistai pradėjo juoktis. O man nors po lapais slėptis... Atnešė ir įteikė tą butelį”, – kuriozinės situacijos prisiminimais dalinosi N.Juška.

Nors Nerijų dauguma įpratę matyti besišypsantį ir geros nuotaikos, jo gyvenime būta ir liūdnų akimirkų. Likus vos dviem dienoms iki spektaklio N.Juška iš kitų žmonių sužinojo, kad šis jo pasirodymas, kuris buvo paskelbtas kaip jubiliejinis, bus... paskutinis. Baleto meistras neslepia liūdesio, kad viskas taip susiklostė ir džiaugiasi, kad turėjo kelias dienas tam pasiruošti, rašoma LNK televizijos pranešime spaudai.

LNK stopkadras/Nerijus Juška
LNK stopkadras/Nerijus Juška

„Prisiminus mano paskutinį spektaklį didžiojoje scenoje... Čia labai jautri tema. Buvo paskelbtas ne mano paskutinis spektaklis, ne mano atsisveikinimo spektaklis, ne toks, kad žiūrovas suprastų, jog Nerijus Juška pasirodys paskutinį kartą. Tas spektaklis buvo pavadintas tiesiog jubiliejiniu. O tai yra du skirtingi dalykai“, – laidoje „Šeškinės 20“ su liūdesiu pasakojo Nerijus Juška.

LNK stopkadras/Nerijus Juška
LNK stopkadras/Nerijus Juška

Tačiau baleto primarijus nenorėjo visko taip paprastai užbaigti, todėl sugalvojo žiūrovams po spektaklio surengti solo pasirodymą.

„Negalėjau taip visko palikti. Todėl susitariau su artistais, su garsistu, perspėjau personalo darbuotojus, kad po spektaklio aš vis dėlto noriu padaryti savo paskutinį šokį. Net dabar pasakojant mano balsas pradeda virpėti ir kaupiasi ašaros. Tu nusisuki nuo žiūrovų paskutinį kartą, uždanga užsidaro, žiūrovai ploja, ir aš nurodau daugiau uždangos nebeatidaryti“, – su ašaromis akyse šį trečiadienio vakarą 20 val. pasirodysiančioje LNK laidoje „Šeškinės 20“ jautrų atsisveikinimą su teatro scena prisiminė Nerijus Juška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius