Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išradingumas: į Žemaitijos miestelio mokyklos pamokas vaikus kviečia žvaigždės

Nedidelės Plungės rajono Šateikių miestelio mokyklos bendruomenės nariai per karantiną liko nustebinti, išgirdę, kaip jungtis prie virtualių pamokų kviečia gerai žinomi Lietuvos veidai. Jurgita Jurkutė, Mantas Stonkus, Česlovas Gabalis, Marius Jampolskis ir daugelis kitų puikiai žinomų žmonių stebino pirmadienių rytais Šateikių vaikus kviesdami mokytis, nenuleisti rankų ir motyvuodami. Originalus muzikos mokytojo Virginijaus Armalio sumanymas patiko ne tik mokiniams, bet ir jų tėvams.
Česlovas Gabalis, Jurgita Jurkutė, Irūna Puzaraite-Čepononienė, Mantas Stonkus, Algirdas Radzevičius, Eglė Jakštytė ir kiti sveikino Šateikių mokyklos vaikus socialiniuose tinkluose kiekvieną pirmadienį ir ragino keltis bei eiti mokytis. į ir
Česlovas Gabalis, Jurgita Jurkutė, Irūna Puzaraite-Čepononienė, Mantas Stonkus, Algirdas Radzevičius, Eglė Jakštytė ir kiti sveikino Šateikių mokyklos vaikus socialiniuose tinkluose kiekvieną pirmadienį ir ragino keltis bei eiti mokytis / Šateikių pagrindinės mokyklos nuotr.

„O dabar greitai visi kimbam į mokslus, nes kuo labiau mokysitės šiandien, tuo labiau džiaugsitės rytoj“, – vieną pirmadienio rytą šmaikščiai vaikus sveikino aktorius M.Jampolskis.

Vaizdo įrašas buvo patalpintas į mokyklos „Facebook“ puslapį.

„Labas rytas, Šateikiai! Jeigu norite būti geresni negu aš, kibkit į mokslus“, – iš balkono sveikino Plungėje augęs Č.Gabalis. Žemaitiškai vaikus sveikino ir Mantas Stonkus, priminęs, kad kartais gyvenime tam, kad galėtume daryti tai, ką norime, turime nuveikti ir tai, ko nenorime. Plungiškė Jurgita Jurkutė kreipėsi į pedagogus ragindama įžvelgti į pozityvią karantino pusę: buvo proga labiau išmokti valdyti IT technologijas, sutaupyti pinigų.

Irūna Puzaraitė-Čepononienė į sumanymą įtraukė ir Japonijoje per karantiną viešėjusią dainininkę Eglę Jakštytę. Ji vaikams priminė, kad gerai mokantis atsiveria visas pasaulis.

Idėjos autorius, Šateikių mokykloje muzikos mokantis V.Armalis „Žemaičio“ laikraščiui interviu sakė, kad karantino pradžioje pastebėjo, jog vaikams ne visada laiku pavykdavo prisijungti prie pamokų.

„Tada pradėjau galvoti, kad mokiniams reikėtų kažkokios gyvasties. Gavęs palaiminimą iš mokyklos administracijos, susisiekiau su savo gerais bičiuliais Algirdu Radzevičiumi ir Juozu Butnoriumi iš grupės „Patruliai“. Paprašiau, kad įrašytų trumpus palinkėjimus mokiniams“, – interviu sakė pedagogas. Vėliau sveikinimų karuselė tik įsisuko: prikalbinti Lietuvos garsenybes nebuvo sudėtinga. Ilgainiui mokiniai ėmė laukti pirmadienio, kai juos sveikina vis kita įžymybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius