Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinko „Gėjų pupulį“ ir „Lesbiečių braškytę“

Kasmetiniuose „Gėjų pupulio“ ir „Lesbiečių braškytės“ rinkimuose, kuriuose pašiepiami neigiamai apie netradicinės seksualinės orientacijos žmones pasisakę žymūs visuomenės veikėjai, šįkart titulus pelnė politikas Petras Gražulis bei buvusi parlamentarė Rūta Gajauskaitė.
Petras Gražulis
P.Gražulis / „Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbiama šių rinkimų organizatorių iniciatyvinės grupės „Mylėkime politikus“ pareiškime,
jau ketverius metus iš eilės organizuojamuose rinkimuose pirmą kartą kandidatavo tiek daug šio konkurso nominantų veteranų.

Aplenkė J.Imbrasą

Konkurse iš viso sulaukta per 1900 balsų. Kandidatų vyrų konkurse triumfavo ir „Gėjų pupulio“ titulą pelnė ilgametis nominantas, pirmojo, 2006-ųjų, konkurso nugalėtojas Petras Gražulis, gavęs 26 proc. (275) balsų ir taip aplenkęs pagrindinį varžovą buvusį Vilniaus merą Juozą Imbrasą.

Jis šiuose rinkimuose rengėjų buvo nominuotas už „pastangas apsaugoti užpakalį“ ir „už apsimetinėjimą rūpinimusi tradicijomis“. P.Gražulis rinkimuose buvo pristatytas taip: „Pupulių konkurso laureatas, nuosekliai ir atkakliai kovoja su homoseksualiais žmonėmis.“ Ypač konkurso rengėjams užkliuvo ši P.Gražulio citata: „Gėda, kada šitaip rūpinamasi tais iškrypimais. Juk visos šitos mažumos yra... Mes esame krikščionys, katalikų ir visi krikščioniški tikėjimai tai laiko nusikaltimu ir mes rašom į įstatymą kaip vertybę, šalia tikėjimo, šalia rasės. Kur eina Europa ir kur eina Lietuva?“

Antroje vietoje liko praėjusių metų konkurso nugalėtojas J.Imbrasas, trečioje – Andrius Kupčinskas.

Užkliuvo brošiūra

Moterų grupėje nugalėtoja tapo Rūta Gajauskaitė, surinkusi daugiau kaip 30 proc. (259) balsų. Antroje vietoje – Asta Baukutė, trečioje – Filomena Taunytė.

Buvusi parlamentarė buvo nominuota už homoseksualumą smerkiančią brošiurą „Sodoma ir Gomora“. Konkurso rengėjai išskyrė šią jos citatą: „Pasišlaisčiusi po pasaulį socializmo šmėkla grįžo į Europą, vedina „sekso revoliucijos“ benkartu (homoseksualizmu) ir jaukiai įsikūrė ES“.

Šių ironiškų rinkimų nugalėtojams bus įteikti tradiciniai kilimėliai kojoms valytis su užrašu „Žmogaus teisės“ ir kiekvienam individualiai parinkti prizai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius