Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italą muilo burbulų skulptorių Marco Zoppi į Lietuvą atginė meilė jaunai iliuzionistei

Muilo burbulų skulptorių iš Italijos Marco Zoppi (33) į šaltą ir lietingą Lietuvą atviliojo meilė. Prieš kiek daugiau nei metus Marco Rygoje vykusiame magų kongrese susipažino su lietuvaite iliuzioniste Rolanda Sabaliauskaite (22). Neįprasta ir magiška porelė planuoja rengti grandiozinius muilo burbulų meno pasirodymus Lietuvoje ir Italijoje, kur Marco yra garsiausias savo meno atstovas.
Marco Zoppi ir Rolanda Sabaliauskaitė
Marco Zoppi ir Rolanda Sabaliauskaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Asmeninio albumo nuotr./Marco Zoppi
Asmeninio albumo nuotr./Marco Zoppi

Dar universitete psichologiją studijuojanti Rolanda užsiminė, jog pabaigusi mokslus ketina paskui mylimąjį bėgti svetur. „Norime būti stipus magų duetas. Lietuvoje, deja, iliuzionistai nėra labai gerbiami ir populiarūs“, – sako lietuvaitė. Nepaisant itin rizikingos profesijos, mergina džiaugiasi, jog magijos pasaulis jai padovanojo antrąją pusę. „Kai užsiiminėji magija, tai tavo draugai dažniausiai irgi būna magai ir, aišku, dažniausiai jie būna vaikinai. Taigi į mane visi ir žiūrėdavo kaip į vaikiną, bet aš prie to pripratau. O Marco į mane pažiūrėjo ne kaip į berniuką, o kaip į merginą“, – Žmonės.lt pasakojo Rolanda.

Minėjote, jog susipažinote magų kongrese. Kaip tarp šimtų kitų iliuzionistų kritote vienas kitam į akį?

Rolanda: Aš esu iliuzionistė jau 8 metus, o Marco magija užsiiminėja net 15 metų. Tiesa, pastaruosius trejus metus jis daro tik burbulų meną. Taigi kongreso metu, per vieną vakarienę, aš jam parodžiau keletą triukų su kortom ir paskui paaiškėjo, kad jis yra žymiai geresnis kortų magas negu aš, taigi man paskui buvo labai gėda (šypsosi).

Marco: Iškart pagalvojau, kad Rolanda yra labai miela ir supratau, kad ji labai myli magiją. Ji tiesiog buvo tobula man. Juk mes abu magai.

Rolanda: Taigi praėjus keliems mėnesiams, jis man pats parašė ir pakvietė į Rygą, nes ten turėjo pasirodymą ir didžiulį šou. Aš ten nuvažiavau, mes praleidome keturias dienas kartu ir taip viskas prasidėjo.

Rolanda, tu esi lietuvaitė, o Marco – italas. Kaip jums pavyko išlaikyti draugystę per atstumą?

Marko: Per metus aš Lietuvoje apsilankiau kokius dešimt kartų. Man labai patiko sniegas, nes aš esu iš Sicilijos, tad man šaltis ir sniegas buvo nuostabu.

Rolanda: O aš visą vasarą praleidau Italijoje, nes Marko turėjo šešių mėnesių kontraktą dirbti didžiausiame pramogų parke. Per metus ir keletą mėnesių draugystės aš Italijoje praleidau septynis mėnesius.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marco Zoppi ir Rolanda Sabaliauskaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marco Zoppi ir Rolanda Sabaliauskaitė

Turbūt ne kartą teko girdėti, jog esate ganėtinai neįprasta porelė. Kodėl sugalvojote tapti magais? Juk šioje srityje egzistuoja didžiulė konkurencija, o moterų magių išvis retai sutiksi.

Rolanda: Į Lietuvą 2004-aisiais buvo atvažiavęs garsusis magas Davidas Copperfieldas. Buvo du jo pasirodymai ir į abu juos nuėjau. Nuo to laiko jis tapo mano dievaičiu. Kas geriausia, mano 19 gimtadienio proga mama mane nusivežė į Las Vegasą, į Copperfieldo pasirodymą ir po šou aš su juo susitikau. Jis mane pasveikino su gimtadieniu! Tai buvo didžiausia dovana mano gyvenime.

Marco: O aš būdamas aštuonerių aš labai susidomėjau magija, nes Kalėdų proga gavau  žaislinį mago rinkinį. Sulaukęs pilnametystės, nusprendžiau tapti profesionaliu iliuzionistu. Pradėjau nuo vakarėlių vaikams, kurie Italijoje jie labai populiarūs. Taip pat buvau įstojęs į universitetą mokytis chemijos, tačiau po kurio laiko mečiau, nes suvokiau, jog magijos pasaulis man artimesnis. Tiesa, chemijos studijos man labai padėjo, nes muilą, iš kurio pučiu burbulus, sukūriau aš pats, tai mano slapta formulė (šypsosi).

Marco, tu esi kiek vyresnis nei Rolanda. Nejaugi niekuomet nesinorėjo sėslesnio gyvenimo? O galbūt planuodami ateitį kartu pasvarstote apie šeimą, jaukius namus ir ramesnį gyvenimo būdą?

Marco: Kartą mėginau pradėti gyventi sėslesnį gyvenimą, susiradau paprastą darbą biure ir tai tęsėsi septynerius metus. Tačiau aš nesijaučiau laimingas, vis bandžiau suderinti magiją ir darbą, deja, nepavyko. O dabar jau esu šio to pasiekęs – aš esu turbūt garsiausias burbulų meistras Italijoje, rengiu pasirodymus Šveicarijoje, Ukrainoje, Latvijoje ir, žinoma, gimtojoje Italijoje.

Rolanda: Kol kas apie šeimą daug nešnekėjome, bet yra pažįstamų artistų, kurie turi vyrus, žmonas, vaikų. Vis dėlto, jeigu tu be sustojimo keliauji po pasaulį, tai vaikams nėra pačios geriausios sąlygos. Mes manome, jog iš pradžių reikia įsitvirtinti, užsitarnauti vardą, kad turėtume ilgalaikių kontraktų ir nereikėtų dažnai važinėti.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marco Zoppi
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Marco Zoppi

Ar negąsdina jūsų iliuzionisto ir muilo burbulų artisto profesijų nestabilumas? Juk „prasimušti“ šioje srityje yra labai sudėtinga.

Marco: Burbulų menas yra labai įdomus dalykas, nes daug kas priklauso nuo vėjo, nuo šviesų, nuo aplinkos. Kiek žinau pas jus Lietuvoje netgi nėra šios srities artistų. O štai Italijoje tai yra labai populiaru, aš rengiu valandos trukmės ar netgi ilgesnius pasirodymus, į kuriuos susirenka keli tūkstančiai žmonių. Vis dėlto, mes jau kitą vasarą planuojame rengti pasirodymus kartu su Rolanda. Tikimės užkariauti Europą (šysosi).

Rolanda: Mums pinigai nėra svarbiausias dalykas. Jeigu esi menininkas, svarbiausia yra scena, publika ir pats darbas. Po to žiūrime į pinigus. O Marco Italijoje labai sekasi, jo pasirodymai populiarūs, tad tikimės, jog pavyks burbulų meną išpopuliarinti ir Lietuvoje.

Marco: Be to, mums nusimato kontraktas pramogų parke Belgijoje. Tai bus keturi šou per dieną, septynias dienas per savaitę. Šiaip ateityje manau apsistosime Italijoje, bet kai esi artistas, tai visas pasaulis yra tavo namai.

Siūlome skaitytojams pažiūrėti ir komentaruose įvertinti keletą muilo burbulų skulptoriaus Marco Zoppi pasirodymų.

VIDEO: bubble show B - Video clip

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius