Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įveikusi vėžį, Kathy Bates atlaiko milžinišką krūvį filmuodamasi seriale „Gyvenimas pagal Harietą“

Vienas naujojo TV1 sezono perlų – „Emmy“ apdovanotas serialas „Gyvenimas pagal Harietą“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka „Oskaro“ ir „Auksinio gaublio“ laureatė, veteranė aktorė Kathy Bates (64).
Kathy Bates seriale „Gyvenimas pagal Harietą“
Kathy Bates seriale „Gyvenimas pagal Harietą“gyvenimas _pagal_harieta / LNK
Temos: 1 LNK

Naujajame seriale, kuris TV1 eteryje startuos jau sekmadienį, Kathy vaidina advokatę. Ji staiga netenka darbo ir netikėtai sau pačiai drauge su energingu jaunu advokatu ir teisės koledžo studentu įsteigia savo teisinių paslaugų kontorą. Interviu užsienio spaudai aktorė pasakoja apie tai, kaip klostosi jos gyvenimas įveikus vėžį.

- Savo interviu Nacionaliniam kiaušidžių vėžio aljansui jūs pareiškėte, kad kova su kiaušidžių vėžiu buvo geriausias dalykas, kuris jums nutiko gyvenime...

- Tai padėjo man suprati, kad aš esu laiminga, ir vėl galiu toliau dirbti, kalbėtis su draugais, keliauti, būti su savo šeima.

- Kaip vėžys pakeitė jūsų kasdieninius įpročius?

- Stengiuosi geriau valgyti ir daugiau sportuoti. Tai nelengva, tai kasdieninė kova su savimi, bet aš stengiuosi.

-  Kokia jūsų sveikata dabar?

- Labai gera. Turiu daug energijos. Jaučiuosi labai pozityviai ir džiaugiuosi galėdama dirbti.

- Trys filmai per metus, filmavimaisi serialuose „Gyvenimas pagal Harietą“ ir „Biuras“ plius darbas  Nacionaliniame kiaušidžių vėžio aljanse.

- Kaip jūs dar suspėjate pasportuoti?

- Serialo „Gyvenimas pagal Harietą“ filmavimo aikštelė yra didelė, joje vaikštau kiaurą dieną. Teismo salėje, kai mano herojė atlieka apklausas ir sako ginamąsias kalbas, visą laiką esu ant kojų. Supratau, kad tai irgi gera treniruotė.

- Kodėl jūs sutikote vaidinti TV seriale?

- Mane patraukė Hari būdas... Stipri ir aistringa, niekada nebijo pasakyti savo nuomonės. Bet rimtai apie darbą seriale nemąsčiau kol, parodžius bandomąją seriją, mūsų nepasirinko. Vaidinti televizijos seriale man tapo tikru iššūkiu. Ir žinot, darbo čia tikrai netrūksta.

- Kaip gimė mintis dalyvauti šiame projekte?

- Vadybininkas atsiuntė man scenarijų, aš žinojau, kad iš tikrųjų jis buvo parašytas vyrui. Pagrindinis veikėjas buvo vardu Haris, bambeklis ir irzlus žmogus, nusivylęs viskuo ir nežinantis, kas jo laukia artimiausioje ateityje. Aktoriui toks veikėjo daugiasluoksniškumas labai patrauklus.

- Ar jūs pasirengusi įsipareigoti ilgam laikui, jeigu serialą lydės sėkmė?

- Ilgą laiką aš nenorėjau vaidinti televizijos seriale, nes nenorėjau įstrigti tame pačiame vaidmenyje. Troškau nuolatinio iššūkio, kurį suteikia skirtingi vaidmenys. Tačiau Harieta yra labai daugiasluoksnė, ją labai įdomu atskleisti.

- Gal jums labiau patinka vaidinti komedijose, o ne dramose?

- Ne, ir todėl man patinka „Gyvenimas pagal Harietą“. Ten yra visko. Tačiau vaidinti komedijoje tikrai nėra lengva. Man drama yra artimesnė iš prigimties. Į komediją privalai labai gerai įsijausti.

- Norėtumėm nukrypti ir paklausti apie Jacką Nicholsoną, su kuriuo jūs vaidinot filme „Apie Šmidtą“ 2003 metais. Kaip tada jautėtės?

- Džekas yra mįslė. Bet jis tikrai neįtikėtinai profesionalus, ir man tai buvo maloni staigmena. Tikėjausi, kad jis daugiau kvailios ir improvizuos.

- Kaip manot, koks jūsų vaidmuo pralaužė ledus?
- Manau, kad „Mizerė“. Daug metų tobulinau savo kaip aktorės meistriškumą ir staiga mane pripažino. Nuo tada daug kas pasikeitė.

- Kaip jautėtės, kai už „Mizerę“ gavot „Oskarą“?

- Žinoma, kad kaip sapne. Nežinau, bet jau tą vakarą jaučiausi labai gerai. Tuo metu dirbau užsienyje, todėl išvengiau sambrūzdžio, kuris kyla prieš apdovanojimus.

- Ar yra buvę sunkių laikotarpių jūsų gyvenime, kai vaidmenų nebuvo daug?

- Kai gavau „Oskarą“, buvau pasižadėjusi vaidinti filme „Kepti žali pomidorai“ (Fried Green Tomatoes), tačiau nežinojau, kas bus po jo. Buvo gana baisu. Televizijos privalumas yra pastovus darbas. Reikia tik gauti vaidmenį populiariame seriale.

- Koks didžiausias iššūkis pereinant nuo filmų prie TV serialo?

- Manau, kad kiekis teksto, kurį tenka išmokti, ir dar sugebėti išlaikyti veikėjo nuoseklumą per visas serijas, nuolat keičiantis režisieriams. Sunkiausia televizijoje yra tas pašėlęs greitis. Turi mokėti prie jo prisitaikyti.

- Ar yra kokių veikėjų teisininkų iš TV serialų ar filmų, iš kurių sėmėtės įkvėpimo kurdama Hari personažą?

- Perry Masonas tiesiog įaugęs man į kraują , be to, pastaruoju metu stebėjau nemažai teismo procesų per televiziją, nes gyvenimas tikrai nepašykštėjo garsių bylų. Kai vyko teismas dėl Maiklo Džeksono mirties, aš tikrai daug ko išmokau stebėdama, kaip teismuose elgiasi tikri teisininkai, kaip jie kalbasi su liudytojais ir prisiekusiaisias. Iš jų pasisemiu labai daug.

- Jeigu jums suteiktų galimybę paprašyti bet kurio aktoriaus suvaidinti vienoje „Gyvenimo pagal Harietą“ serijoje, koks aktorius tai būtų?

- Maggie Smith. Labai norėčiau padirbėti su ja. Mane tiesiog keri britų aktorių jautrumas, jie visada man buvo etalonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius