Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iveta Lukošiūtė. Kai užgniaužia kvapą...

Iveta Lukošiūtė puikiai kalba lietuviškai, neslepia savo kilmės ir nekeičia pavardės į kokią nors Lucas, nors tai būtų patogu. Ir visi žurnalistai, tirštu spiečiumi apkibę mūsų tautietę, jaučia pareigą paminėti, iš kur ji. Smagu. Nes dabar Iveta tikra žvaigždė. Jei kas ir pražiopsojo, kad ji su partneriu Ghermanu Mustucu dvejus metus paeiliui tapo pasaulio profesionalų dešimties šokių čempionato nugalėtojais, tai po televizijos projekto „So You Think You Can Dance“ lietuvaitę žino visa Amerika.
Iveta Lukošiūtė
Iveta Lukošiūtė

Ar gyvenimas Lietuvoje ko nors išmokė, ko nesugeba, nesugalvoja amerikiečiai?

Lietuva mane suformavo, aš čia gimiau ir pragyvenau 17 metų. Džiaugiuosi tuo, kur gimiau, ką turėjau ir ko neturėjau, ką patyriau, jaučiau. Be praeities nėra ateities. Myliu Lietuvą, lietuvių kalbą, žmones, maistą. Aišku, prisižiūriu, retai jo valgau.

Šokiai turbūt ne tik dietos, bet ir daugiau aukų reikalauja?

Katastrofiškai trūksta laiko, dienos tiesiog slysta iš rankų. Konkursai, kelionės, darbas; pirmiausia galvoji apie tai. Jei nori susitikti su draugais, nueiti į filmą ar į klubą, iš anksto planuoji, derini, nes mano bičiuliai taip pat šokėjai ir taip pat nelaisvi. Bet kai susitinkame, gerai pasilinksminame.

Būti pasaulio čempionu kiekvieno profesionalo svajonė. Bet ar turi laiko tuo pasidžiaugti, na, bent atšvęsti pergales?

Kai pirmą kartą laimėjome pasaulio čempionatą, net apsiverkiau. Labai ilgai laukiau to momento, kai galėsiu paskambinti mamai ir pasakyti: „Mamyte, mes laimėjome!“ Ghermanas man padovanojo baltojo aukso žiedą su vieno karato deimantu; sveikino draugai, mokiniai, buvo tikra šventė. Bet vis tiek prireikė laiko, kad suvoktume: įvyko tai, ko labai norėjome, kam paaukojome daug metų. O dabar pergalėmis nėra kada mėgautis, konkursas veja konkursą.

Plačiau skaitykite naujausiame žurnalo „Laima“ numeryje
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius