-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

J.Sadauskienės suburti žinomi žmonės vienuolyne su vargstančiais dalijosi „Angelų duona“

Trečiadienio popietę Vilniaus Šv.Teresės vienuolyną apgaubė gerumas – čia jau 8 metus iš eilės vyko tradicinė kalėdinė iniciatyva „Angelų duona“. Pamaitinti ir visokeriopai vargstantiems padėti skatinanti labdaros akcija subūrė ne tik skurstančius, bet ir misionieres Motinos Teresės seseris, garsius žmones – šie pasirūpino, kad artėjančios šventės sušildytų skurdžiau gyvenančių širdis.
Renginys „Angelų duona“
Renginys „Angelų duona“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Žemaičių blynai, vaisiai, sausainiai, šakotis, karšti gėrimai – specialiame renginyje kone pusšimtis vargstančių trečiadienį galėjo pasijusti lyg puotoje, čia jiems buvo patiekta soti vakarienė.

Joje sau geresnio kąsnio leisti negalintys šįkart prisikirto iki soties. O tokių į Šv.Teresės vienuolyną susirinko maždaug šimtas.

„Gera daryti gera“, – tikina jau 10 metų „Angelų duonos“ renginių sumanytoja, labdaros ir paramos fondo „Beautiful Heart“ vadovė Jolanta Sadauskienė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Renginys „Angelų duona“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Renginys „Angelų duona“

Prie daugybės įvairių labdaros renginių prisidedanti moteris sako, kad tokia veikla – lyg aksomas širdžiai, juk norisi ir kitus pradžiuginti, o matant laimingas žmonių akis ir pačiai esą lengviau širdyje tampa.

„Tai nėra pramoginis renginys, nėra šou, kuriame vaikštoma raudonais kilimais. Čia žmonės ateina visai kitokie: neretai ir dvokiantys, nesiprausę, sergantys, ir benamiai – patys įvairiausi. Tačiau kad tokio renginio reikia – akivaizdu. Ir reikia net tik vargingiau gyvenantiems, reikia visiems – nes gerumu norisi dalintis“, – 15min kalbėjo ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Audronė Bunikienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Audronė Bunikienė

Pasak J.Sadauskienės, tokio pobūdžio iniciatyvos ne vienam tarsi „sustato“ į vietas vidines vertybes, kai kovojama su skurdu, tuomet visos gyvenimo smulkmenos, visos mažos problemos nublanksta, iš naujo įvertinamos kasdienės akimirkos ir pamąstoma – ką kiekvienas iš mūsų šiandien turime, o ko – ne?

„Pastaruosius 8-erius metus dirbame su Šv.Teresės vienuolynu. Čia vienuolės keičiasi kas kelerius metus, tačiau visos jos džiaugiasi akcija, sako, kad jos labai reikia. Prieš Kalėdas visuomet pasikalbam, jos išsako, ko vienuolynui trūksta, kaip galime paremti skurstančius – maistu, drabužiais, medikamentais. Tai labai svarbu“, – kalbėjo J.Sadauskienė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Birutė Vizgirdienė ir Audronė Bunikienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Birutė Vizgirdienė ir Audronė Bunikienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jolanta Sadauskienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Jolanta Sadauskienė

Būtent šią vietą „Angelų duona“ prisijaukino palaipsniui. Kai prieš kone dešimtmetį J.Sadauskienė apsigyveno Vilniuje, sykį pakeliui nusprendė aplankyti greta jos namų stūksantį vienuolyną. O tuomet susipažino su seserimis, ėmė vaikščioti į mišias, domėtis vienuolyno veikla.

„Labdaros akcijos man nesvetimos, tačiau jau buvau pavargusi nuo tos sampratos, kad labdara – tai puošniai atrodantys ponai, savo vakarinius drabužius papuošę kilogramu deimantų. Norėjau visiškai priešingų dalykų, o tada supratau, kad noriu padėti skurstantiems – tai labai didelis visuomenės sluoksnis“, – pasakojo ji.

Vienuolės čia tris kartus per savaitę pamaitina po 150–200 skurstančių, o dauguma čia užsukančių atvyksta neturėdami vilties, ieško ne tik maisto, bet ir dvasinio peno.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Renginys „Angelų duona“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Renginys „Angelų duona“

„Man ši veikla labai patinka, ji mane džiugina. Įprastai dirbu su grožiu, su mada, kur netrūksta prabangos, o čia – visiškai kardinalūs dalykai, tarsi atsvara“, – sako savo modelių agentūrą turinti J.Sadauskienė.

Šįkart „Angelų duonoje“ susirinkusiems maistą tiekė ir diplomatai, ne vienas ambasadorius, ambasadorių žmonos. „Smagu sukurti šventę – kai maitiname tuos žmones, jie tiesiog krykštauja“, – kalbėjo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius