-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Statkevičius nutraukė tylą: „Išmokau atsiriboti nuo kvailų pretenzijų ir nesupratimo“

Trečiadienio vakarą vykęs Juozo Statkevičiaus jubiliejinės kolekcijos pristatymas įsiminė ne tik dėl trisdešimt veiklos metų atspindėjusių įspūdingų kostiumų, bet ir dalies žiūrovų nusivylimo. Vieni jų patyrė stresą, kai vėluojant renginiui teko spaustis minioje, kiti šalo lauke prie uždarų durų. Po dviejų dienų tylos prakalbo pats J.Statkevičius.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą drabužių kūrėjas paviešino komentarą socialiniame tinkle „Facebook“. Jis dėkojo tiems, kurie ovacijomis įvertino jo mados namų trisdešimtmečiui surengtą pristatymą, kreipėsi ir į tuos, kurie viešai išreiškė pasipiktinimą netinkamu organizatorių darbu ir nepagarba žiūrovams.

Pirmiausia, J.Statkevičius kreipėsi į tuos, kurie jo renginį įvertino gausiais aplodismentais. Kaip pats rašė, iki šiol sunku atsigauti nuo tokio palaikymo.

„Nors dar šiurpas eina prisiminus stovinčių žmonių ovacijas, plojimus ir tą neregėtą triumfą. Nors nuovargis kausto kojas ir mintis, telefonas strigo ir kaito nuo karštų didelių sveikinimų, pagirų, padėkų ir fantastinių nuotraukų.

Bet nors ir koks sapnas ar pasaka būtų, turi savo pabaigą. Žinoma, liūdna, kai nespėjus pasisukti ant kulno, o jau 30 metų su vėjeliu pralėkė. Mintyse esu nepaprastai dėkingas visiems draugams ir priešams.

Atėjo toks laikas ir etapas, kada išmokau atsiriboti nuo kvailų pretenzijų ir nesupratimo. Tegul tai pasilieka jūsų sąžinės reikalai. Aš dariau savo mylimą darbą sąžiningai, atsakingai ir su didžiule meile... Ir tai ne vieno sezono, tai visos dekados darbai ir tik maža jų dalis, kurią jums galėjau parodyti. O yra daugiau nei 3000 modelių, kurie išsilakstė po pasaulį. Viskas praėjo puikiai, didžiulis triumfas ir didžiulis didelio žmonių būrio darbas ir ne vienerių metų darbas “, – nuomonę išreiškė dizaineris.

Ilgame laiške J.Statkevičius dėkojo kolektyvui, kurie vykdė net ir menkiausius kaprizus, tiems, kurie dirbo be miego, maisto ar poilsio.

„Visada trūksta laiko. Paroje galėtų būti 34 valandos, tada gal ir spėtume, nes visko suspėti neįmanoma. Šiemet buvo itin sudėtinga, nes tuo pačiu teko ruošti ir knygą su mano puikia drauge Ilona Kukenyte, kuri mane karts nuo karto norėdavo pasmaugti, bet mano reiklumas finale duoda stulbinamą rezultatą. Dėkingas labai jai už kantrybę, skonį ir geležinius nervus. Gavosi šedevras ir kaip pats norėjau. Nuosekliai, švariai, aiškiai, nieko nereikalingo. Dokumentas, kad esu, buvau ir būsiu...Velniško dydžio darbas. Egitai Antanaitienei iš BALTOprint, kad mūsų fantazijų vaisius ir istorinis dokumentas taptų realybe.

Noriu nuoširdžiai padėkoti modelių agentūroms, kurios siuntė manekenes. Tik noriu patarti, kad agentūros vis dėlto turi mokyti jas vaikščioti su aukštakulniais, bet iš esmės labai dėkingas. Dar didesnis ačiū, kad pritrūkus profesionalių manekenių, atsirado keliasdešimt merginų iš Facenook'o, kurios pačios atėjo padėti ir nesvarbu, kad ne visos tiko ar neišėjo net pastovėti ant kulnų, bet pagarba, kad sureagavo padėti kas reta šiais laikais“, – rašė J.Statkevičius.

Visą Juozo Statkevičiaus laišką galite perskaityti čia:

15min su renginio organizatoriais susisiekė dar trečiadienio vakarą, iš karto pasibaigus šou, tačiau Juozo Statkevičiaus atstovė, įstaigos „Didysis mados teatras“ direktorė Živilė Matačiūnaitė komentuoti situaciją atsisakė.

Ketvirtadienį 15min dar kartą kreipėsi į dizainerio atstovus.

„Atsiprašome tų gerbėjų, kurie patyrė nepatogumų ir laukė ilgiau nei tikėjosi. Esame dėkingi žmonėms už didžiulį susidomėjimą, palaikymą ir kantrybę. Mums yra svarbi kiekviena renginio sekundė ir kiekvieno žmogaus nuotaika.

Darome išvadas tam, kad ateityje techniniai nesklandumai netemdytų nė vieno žiūrovo nuotaikos. Dar kartą ačiū visiems už šventę, kurią karūnavo puiki nuotaika“, – 15min sakė Živilė Matačiūnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius