J.Vaitkutė ir A.Mamontovas pristatė parodą „Skambina“: stresą simbolizuojantys daiktai atgimė naujai

Trečiadienio vakarą menininkė Jolita Vaitkutė ir dainininkas Andrius Mamontovas Nacionalinėje dailės galerijoje pristatė instaliaciją „Skambina“.
Andrius Mamontovas ir Jolita Vaitkutė
J.Vaitkutės ir A.Mamontovo kurtos instaliacijos „Skambina“ atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Spalio 21 d., 18 val., Nacionalinėje dailės galerijoje menininkė Jolita Vaitkutė ir dainininkas Andrius Mamontovas pristatė instaliaciją „Skambina“.

Nuo trečiadienio Nacionalinėje dailės galerijoje galima išvysti 53 kv. metrų plotą užimančią 18 metrų ilgio meninę instaliacija „Skambina“. Jos autorių Jolitos Vaitkutės ir Andriaus Mamontovo rankose stresą simbolizuojantys daiktai atgimė naujai ir tapo harmoningo japoniško sodo dalimi.

J.Vaitkutė ir A.Mamontovas instaliacijoje „Skambina“ senus telefonus pavertė muzikos instrumentais ir juos įkurdino japoniškame sode. Daugelį įprastai erzinantys telefonų skambučiai čia skleis harmoningą ir raminantį skambesį.

Parodos atidarymo akimirkos – galerijoje:

Kūrinio autoriai sako, kad instaliacija buvo sugalvota beieškant santykio tarp ramybės ir streso – kaip tas pats daiktas gali kelti du kontrastingus jausmus.

Šalia instaliacijos taip pat bus pristatyta ir daiktų, keliančių stresą, ekspozicija – jai panaudota per 20 objektų. Nemalonius jausmus primenančius daiktus paaukojo ir šalies įžymybės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./J.Vaitkutės ir A.Mamontovo kurtos instaliacijos „Skambina“ atidarymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./J.Vaitkutės ir A.Mamontovo kurtos instaliacijos „Skambina“ atidarymas

Grupės „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius ekspozicijai atidavė Eurovizijos taurę, aktorė Ineta Stasiulytė – vazoną, mat stresą jai kelia gėlių laistymas, o atlikėja Monika Linkytė – matematikos vadovėlį. J.Vaitkutės ir A.Mamontovo BTA kampanijai „Be streso“ sukurta instaliacija Nacionalinėje dailės galerijoje bus eksponuojama nuo spalio 21 d. iki lapkričio 15 d., lankymas – nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius