Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Butkevičienė: pagarbą pelniau darbu

Buvusi TV3 žinių tarnybos vadovė ir „Savaitės komentarų“ vedėja Jolanta Butkevičienė pradeda darbą „Lietuvos ryto TV“.
Jolanta Butkevičienė
Jolanta Butkevičienė / „Scanpix"/Tomo Juodaičio nuotr.

— Vasario 16-ąją debiutavote „Lietuvos ryto TV“ su laida „Vardan tos Lietuvos“, nuo kovo jūsų laukia dar vienas savaitinis politinis projektas. Kuo jis jus sudomino?

— Man pasiūlytas projektas labai įdomus, neįprastas — tokio Lietuvoje dar nebuvo. Projekto pavadinimas kol kas neskelbiamas, negaliu atskleisti ir jo detalių. Vyksta kūrybos procesas. Esu tikra, kad tai, ką padarysime, bus patrauklu ne tik man, kaip laidos vedėjai, bet ir žiūrovams.

— Kai netekote darbo TV3 televizijoje, gavote ne vieną darbo pasiūlymą. Kodėl pasirinkote televizijos kanalą, turintį gerokai žemesnius reitingus nei jo konkurentai?

— Tiesa, gavau keletą pasiūlymų. Vis dėlto man buvo svarbu ne tiek pats kanalas, kiek laida. O reitingai — kintantis dalykas.

— Šiandien kai kurių žmonių esate vadinama itin ambicinga. Tokia ir esate?

— Manau, esu principinga. Ambicijas įsivaizduoju kiek kitaip. O principų visada turėjau ir turėsiu. Niekada neperžengiau savo moralės nuostatų, net jei to iš manęs ir norėta. Tvirtai tikiu tuo, ką darau. Manau, kad žurnalistas privalo būti doras ir teisingas. Ar tai ambicijos?

— TV3 žinių vadovės pareigų netekote dėl to, kad nesuderinote su televizijos vadovybe ketinimo pasirašyti daugelio žiniasklaidos atstovų pasirašytą protesto laišką dėl žurnalistų darbo Seime suvaržymo. Jei galėtumėte sugrąžinti laiką, gal ką nors keistumėte?

— Ne, nesigailiu dėl to, kad pasirašiau laišką. Nesuderinau su vadovybe, nes žinojau, kad man nebus leista pasirašyti. Jei nepasirašyčiau, nežinočiau, kaip į akis žiūrėti savo komandai. Padariau tai, ką, manau, turėjau padaryti.

— Darbu TV3 televizijoje pelnėte ne tik aukštus reitingus, bet ir žiūrovų pagarbą. Kaip to siekėte?

— Politikus mačiau ir rodžiau tikroje šviesoje, o ne taip, kaip buvo kieno nors liepiama. Iš manęs priekaištų sulaukdavo visi. Tiesa, kiekvienam atseikėdavau pagal nuopelnus. Tokia ta tikroji žurnalistika. Visada stengiausi pasakyti kuo daugiau tiesos. Čia turi būti kiek įmanoma objektyvus, vadovautis etikos kodeksu, įstatymais, tarptautiniais žurnalistikos principais. Kai taip darai, ir reitingai, ir pagarba ateina savaime. Juk žmonės mato tavo darbą ir gali jį įvertinti.

— Šiandien ir toliau ginate tiesą. Šįkart — žurnalistų?

— Ilgus metus mūsų žiniasklaida ėjo prie tarptautinio lygio žurnalistikos principų, įstatymų, ilgai ir sunkiai kūrėme etikos kodeksą. Išsikovojome standartus, pagal kuriuos turime dirbti. O kas vyksta? Staiga vienas žodis — ir tu lieki be darbo. Vadinasi, ir visa žurnalistika grįžta į tuos standartus, kurie buvo prieš penkiolika metų. Bet juk taip negali būti — turime kovoti už save ir už tai, ko taip ilgai ir sunkiai siekėme.

— Esate kreipusis į teismą, prašydama grąžinti jus į darbą TV3 televizijoje. Kas bus, jei teismas patenkins šį prašymą?

— Net neabejoju, kad teismas grąžins mane į darbą, o kai jau grąžins, tada ir pažiūrėsime, ką toliau daryti! Manau, bus linksma!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius