-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauna lietuvių dizainerė laimėjo stažuotę pas Vivienne Westwood

Pirmadienį F.A.D. (Fashion Awareness Direct) konkursą, rengtą kartu su Vauxhall Fashion Scout, laimėjo Midlsekso universiteto Šiaurės Londone aprangos dizaino studentė Rasa Abramavičiūtė.
Rasa Abramavičiūtė
Rasa Abramavičiūtė / F.A.D. / Vauxhall Fashion Scout nuotr.

Konkursas vyko Londono madų savaitės metu, konkurso finale savo darbus parodė 14 jaunųjų dizainerių, iš kurių solidi komisija atrinko tris konkurso diplomantus ir vieną laimėtoją – ja tapo jaunoji lietuvių aprangos dizainerė. Rasa laimėjo piniginę premiją bei stažuotę pas Vivienne Westwood.

„Kukli ir įdomi asmenybė“, – džiaugėsi jaunąja dizainere konkurso organizatoriai ir žiūrovai, akcentuodami jos modelių kūrybingumą, tikslumą ir detalumą, šių rezultatų ji sugebėjo pasiekti vos per kelias savaites. Jaunųjų mados dizainerių kolekcijas vertino V&A muziejaus XX a. ir šiuolaikinės mados kuratorė Sonnet Stanfill, mados užpirkėja Harrods Elizabeth Mcluskie, Vauxhall Fashion Scout direktorius John Wolford bei keli ankstesnių metų laimėtojai.

Šiemet studentų buvo prašoma pristatyti kolekcijas, kurių tema „Pėdsakai“. Naujo dešimtmečio pradžios proga F.A.D. paprašė studentų panagrinėti atminties temą. Finale dalyviai turėjo pristatyti du apdarus – vieną įkvėptą asmeninių prisiminimų, ir kitą, kurį įkvėpė kolektyvinės atminties istorijos ir objektai.

Dauguma dalyvių įkvėpimo sėmėsi iš vaikystės prisiminimų. Rasa taip pat prisiminė savo vaikystę Lietuvoje.

„Drabužius kūriau semdamasi įkvėpimo iš prisiminimų apie gyvenimą Lietuvoje – šeimos nuotraukų, rankomis siūtų vaikystės drabužių, pirštinių, kurias mama pakabindavo ant gumos, ir folkloro. Taip pat prisiminiau 1989-ųjų politinę demonstraciją, kai du milijonai žmonių susikibo rankomis ir 600 kilometrų per tris Baltijos šalis nusidriekė gyvoji žmonių grandinė“, – sakė Rasa Abramavičiūtė.

Rasa įveikė daugiau nei 100 konkurentų iš 34 Didžiosios Britanijos universitetų ir koledžų.

F.A.D. („Fashion Awareness Direct“) yra labdaros organizacija, remianti jaunus žmones ir siekianti nutiesti tiltą tarp studijų ir darbo madų pramonėje. Konkursą jauniesiems mados dizaineriams F.A.D. rengia jau devintus metus ir tapo garantuotu tramplinu jauniesiems kūrėjams, rašo Vogue.com.

Konkurso, kuriame gali dalyvauti visi Didžiosios Britanijos mados dizaino studentai, tikslas yra remti jaunus žmones jų karjeros pradžioje. Nuo 2008 m. F.A.D. bendradarbiauja su „Vauxhall Fashion Scout“ ir suteikia unikalią galimybę mados dizaino studentams ir jų universitetams demonstruoti savo kūrinius Londono madų savaitės renginiuose.

Ankstesni konkurso laureatai dirba tokiems dizaineriams ar kompanijoms, kaip Vivienne Westwood, Husseinas Chalayanas, „Burberry“, „Aquascutum“, Jeanas Paulis Gaultier, Coast ir All Saints. Šių metų diplomantai bei laimėtoja turės galimybę stažuotis pas Vivienne Westwood, Paulą Smithą, Jonathaną Saundersą bei Margaret Howell.

Kiekvieną sezoną „Vauxhall Fashion Scout“ skelbia perspektyviausius jaunuosius dizainerius ir suteikia jiems galimybę demonstruoti savo kolekcijas tarptautinei žiniasklaidos atstovų ir potencialių pirkėjų auditorijai Londono madų savaitės renginiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius