Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniausias Lietuvos ministras V.Sinkevičius – apie skurdžią vaikystę ir meilę ukrainietei žmonai

„Mes gyvenom labai skurdžiai, todėl mamai teko labai daug dirbti“, – LRT laidoje „Gyvenimas“ prisipažino naujasis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius. Neseniai 27-ajį gimtadienį atšventęs politikas – jauniausias Vyriausybės narys po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo.
Kateryna Sinkevičienė ir Virginijus Sinkevičius
Kateryna Sinkevičienė ir Virginijus Sinkevičius / LRT nuotr.

Sunkumų nuo vaikystės grūdintas Virginijus nuolat girdėjo aplinkinių patarimų – jei nori prasimušti į žmones, pasiekti karjeros, privalo turėti didesnių tikslų, nei tik pavalgyti ir apsirengti. Kad nesulaukęs nė trisdešimties sės į ministro krėslą, tada, žinoma, nesvajojo, tačiau tvirtai žinojo – jei stengsis, ateitį susikurs saugią.

Stengtis teko daug, nes slaugytojos padėjėja ligoninėje dirbusi politiko mama plušo per du darbus, kad viena galėtų užauginti sūnų ir dukrą. Tėvo V. Sinkevičius niekada nėra matęs.

Baigęs mokyklą Virginijus išvyko į Didžiąją Britaniją studijuoti ekonomikos ir tarptautinių santykių. Pradžia buvo nelengva – kurso draugai ilgai negalėjo suprasti, kodėl lietuvis valgo vien ryžius su pomidorais.

Po kurio laiko jis susirado kelis darbus, todėl galėjo šiek tiek atsilaisvinti diržą. Magistro diplomo siekė Olandijoje, Mastrichto universitete. Ten ir sutiko gražuolę ukrainietę Kateryną, vėliau tapusią jo žmona.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Virginijus Sinkevičius

Trejais metais vyresnę moteris kaip mat sužavėjo ambicingą atvykėlį iš Lietuvos, o jis ją – savo pagarba Lietuvoje likusiai mamai. Porai kurį laiką teko praleisti Amerikoje. Ten, Vašingtone Virginijus ir pasipiršo išrinktajai bei įkalbėjo ją keltis gyventi į Lietuvą.

„Visada žinojau, kad emigracijoje neliksiu, ateitį kursiu tėvynėje“, –prisipažino V.Sinkevičius. Jo interviu – antradienį 19.30 val. LRT televizijos laidoje „Gyvenimas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Politikai be grimo: naujasis ūkio ministras V.Sinkevičius – apie eibes mokykloje ir krepšinį su R.Karbauskiu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius