-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV Nepriklausomybės dieną Vilniuje paminėjo šimtai ambasadorės sukviestų garbių svečių

Antradienio popietę JAV ambasadorės Anne Hall rezidencijoje Vilniuje rinkosi kviestiniai svečiai – verslininkai, menininkai, politikai. Čia buvo šventiškai paminėtos 242-osios Jungtinių Amerikos Valstijų Nepriklausomybės dienos metinės.
Gražina ir Vytautas Landsbergiai, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas, Valdas Adamkus, Andrius ir Rasa Tapinai
Gražina ir Vytautas Landsbergiai, Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas, Valdas Adamkus, Andrius ir Rasa Tapinai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į išskirtinį priėmimą kaip ir kasmet susirinko šimtai kviestinių svečių, tarp jų – politikai, verslo, kultūros, nevyriausybinio sektoriaus ir pramogų pasaulio atstovai.

Čia buvo galima sutikti prezidentą Valdą Adamkų, profesorių Vytautą Landsbergį su žmona, pianiste Gražina Ručyte-Landsbergiene, Seimo narę, šachmatininkę ir neseniai ketvirto vaiko susilaukusią Viktoriją Čmilytę-Nielsen, arkivyskupą Gintarą Grušą, verslininką Vladą Lašą.

Šventės nepraleido ir „Kaunas Jazz“ sumanytojas Jonas Jučas su dukra, festivalio meno vadove Indre Jučaite, festivalio „Kino pavasaris“ vadovė Vida Ramaškienė, režisierė Giedrė Žickytė, šokėja Sandra Saikauskaitė ir daugelis kitų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arkivyskupas Gintaras Grušas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arkivyskupas Gintaras Grušas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas

Nepriklausomybės diena – tai Amerikos žmonių kovos už laisvą ir nepriklausomą valstybę simbolis. JAV ambasadoriaus rezidencija šia proga pasipuošė šalies vėliavomis, vėliavos spalvų drabužiais rengėsi ir dauguma svečių.

Šventės metu valstybinius JAV ir Lietuvos Respublikos himnus atliko berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, muzikinę programą atliko džiazo profesionalų Artūro Anušausko ir Vytauto Labučio duetas.

Tradiciškai, susirinkusius svečius sveikino diplomatai, buvo pagerbtos JAV karinės vėliavos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall
Luko Balandžio / 15min nuotr./JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall

Šventės metu rezidencijoje taip pat buvo eksponuojama Lietuvos ir JAV bičiulystės 100-mečio puslapius atskleidžianti paroda „Per Atlantą: Lietuvos ir JAV draugystės amžius“. Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui skirtą parodą kūrė JAV ambasada Lietuvoje ir Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos – muziejaus suburta istorikų komanda kartu su Fulbright moksliniu darbuotoju iš JAV Čarlzu Perinu.

Šventės akimirkos:

Liepos 4-ąją minimą JAV Nepriklausomybės dieną Lietuvoje buvo pradėta švęsti dar praėjusią savaitę. Penktadienį Vilniaus Verkių parke vyko tradicinė, Amerikos prekybos rūmų organizuojama, šventė, subūrusi daug ryškių svečių.

Daugiau šventės Verkių parke akimirkų:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius