Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu sukritikuotas vestuvinių balandžių šeimininkas: „Ir paukščiams reikia vitamino D“

Į Vilniaus santuokų rūmus atvykstant jaunavedžiams, šalia įėjimo juos „pasitinka“ narvelis, pilnas balandžių. Čia ką tik susituokusieji kviečiami už 15 eurų įsigyti du balandžius ir juos paleisti į dangų. Tokia „pramoga“ itin papiktino atlikėją Justę Arlauksaitę-Jazzu, kai ši pamatė saulės atokaitoje paliktus besikankinančius gyvūnus: „Išvis, ar tai legalu?!“
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / „X Faktoriaus“, asmeninio albumo nuotr.

Balti balandžiai, kuriuos jaunavedžiai paleidžia į dangų išėję iš bažnyčios ar santuokų rūmų, anksčiau būdavo kone būtinas vestuvių akcentas. Dabar, vis labiau keičiantis supratimui apie gyvūnus, jų kankinimus, šią „pramogą“ naudojama rečiau. Tačiau vis dar naudojama.

Penktadienį prie Vilniaus santuokų rūmų pamačiusi tiesiai ant saulės narvelyje paliktus balandžius, Justė Arlauskaitė-Jazzu pakraupo.

„O čia jums yra normalu, kad pusiau išdvėsę paukščiai palikti ant saulės, jei kokie idiotai užsimanys vieną paleisti į laisvę, nes gi taip romantiška... O jei neužsimanys, tai išdvės, dzin. Išvis, čia yra legalu? Kankinimas ir atsilikėlių „pramoga“, – feisbuke piktinosi Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Asmeninio albumo nuotr./Balandžiai prie Vilniaus santuokų rūmų
Asmeninio albumo nuotr./Balandžiai prie Vilniaus santuokų rūmų

Vestuvių planuotoja: paskutinįkart tokį prašymą girdėjau prieš 7 metus

Vestuvių planuotoja Karolina Meginytė prisipažįsta kelis kartus sulaukusi besituokiančių žmonių prašymo į dangų paleisti balandžius. Tačiau paskutinį kartą tokį norą ji sako girdėjusi prieš 7 metus ir tai kainavo apie 120 litų.

„Pastaruoju metu nebėra tokių jaunavedžių, kurie apie tai pagalvotų, todėl man nereikia atkalbinėti ir sakyti, kad visgi tai yra gyvūnų kankinimas. Mano nuomone, tai yra visiškai bereikšmis dalykas. Gal šiek tiek provincialus mąstymas, kad balandžiai yra meilės simbolis. Turbūt pas mane ateina kitoks ratas žmonių. Kartais jei apie balandžius pakalbame, tai tik juoko forma“, – 15min sakė Karolina Meginytė.

Tarp Karolinos klientų taip pat yra porų, besituokiančių santuokų rūmuose. Čia atvykus juos dažnai pasitinka vaizdas, kai kiti jaunavedžiai šia „pramoga“ pasinaudoja ir paleidžia balandžius į dangų.

„Anksčiau nebuvo tokių dalykų kaip konfeti, muilo burbulų mašinos. Balandžiai atrodė kaip didelė atrakcija. O dabar visko tiek daug prigalvota, kad žmonės pirmiausia pagalvoja apie gyvūną, kad nereikia jo taip skriausti, ir kitokiais būdais sustiprina emocijas išėjus iš bažnyčios.

O tie žmonės turbūt visiškai kitaip supranta vestuvių šventimą. Dažniausiai ten būna daugybė pabrolių, pamergių, piršlių, limuzinas stovi šalia... Tiesiog kitokia kategorija žmonių. Jiems gal ir balandžiai yra kažkas wow“, – 15min svarstė Karolina Meginytė.

15min nuotr./Balandžiai prie Vilniaus santuokų rūmų
15min nuotr./Balandžiai prie Vilniaus santuokų rūmų

Balandžių šeimininkas: paukščiams reikia vitamino D

15min paskambinus Jazzu pasidalintoje nuotraukoje matomu telefonu numeriu, kuriuo galima savo šventei užsisakyti balandžius, atsiliepęs vyras teigė, kad paukščių pora jaunavedžiams kainuoja 15 eurų.

„Balandžiai – kaip ir žmonės, grįžta į savo namus. Juos paleidus jie susiranda kelią pas mane“, – 15min sakė jis.

Paklaustas, ar nemano, kad visą dieną balandžius laikyti saulės atokaitoje ir juos mesti į dangų -yra gyvūnų kankinimas, vyras kiek supyko.

„Balandžiams, kaip ir žmonėms, reikia vitamino D, reikia saulės. Pas mane viskas gerai, aš juos myliu“, – kalbėjo balandžius auginantis vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius