Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešingybės vis dėlto netraukia?

Tikriausiai ne vienas esate girdėję posakį, kad priešingybės traukia. Tačiau, anot atliktų tyrimų, tai netiesa, priešingai – vyras su moterimi sugyvens kur kas geriau, jeigu jie bus panašūs, – praneša dailymail.co.uk tinklalapis.
Vyras ir moteris
Vyras ir moteris / 123RF nuotr.

Vieniši vyrai ir moterys renkasi tokius partnerius, kurie priklausytų jų „lygai“, t. y., būtų tokie pat gražūs ar geidžiami kaip ir jie, – atskleidė neseniai atlikta apklausa.

Apklaustieji taip pat tvirtino nesirenkantys kitai socialinei ar ekonominei grupei priklausančių asmenų. Kalifornijos universiteto mokslininkai stebėjo vieno pažinčių portalo dalyvius. 3 tūkst. tyrime dalyvavusių vartotojų buvo klausiama, kiek žinučių iš nepageidaujamų žmonių jie gavo.

Nors asmenybės bruožai ir bendri interesai buvo labai svarbūs, tačiau pasirodė, kad populiariausi tinklalapio vartotojai domėjosi tik tokio paties populiarumo sulaukusiais žmonėmis. Tuo tarpu mažesnio populiarumo sulaukę vartotojai taip pat rinkosi ne tokius populiarius asmenis.

Savo ataskaitoje mokslininkai tvirtina, kad tyrimo rezultatai visiškai paneigia paplitusį posakį, jog priešingybės traukia.

„Pažinčių portaluose užsiregistravusios asmenybės įvertina savo savivertę ir partnerius renkasi tokius, kurie atitinka jų išvaizdą ir geidžiamumą“, – tvirtina tyrimo autoriai.

Remiantis minėtos apklausos medžiaga, buvo atliktas dar vienas tyrimas, kurio metu buvo stebėta milijonas internetinio pažinčių portalo lankytojų. Išvados buvo lygiai tokios pačios – žmonės rinkosi partnerius, kurie buvo panašūs į juos.

Tuo tarpu JAV atlikta apklausa atskleidė kiek kitokius faktus. Apklaustuosius vyrus ir moteris vis dėlto traukė ir priešingybės.

Šimtams svetainės lankytojų buvo užduotas klausimas – ar jie ieško žmogaus, kuris juos papildytų, t.y. būtų jų priešingybė, ar žmogaus, kuris būtų į juos panašus.

Atsakymai parodė, kad daugelis rinktųsi partnerį teikdami pirmenybę jų asmenybei ir norėtų, kad šie turėtų panašių charakterio savybių kaip ir jie. Didelis dėmesys buvo teikiamas atvirumo, sąžiningumo ir nuoširdumo bruožams.

Vis dėlto 87 proc. apklaustųjų tvirtino, kad jie norėtų susirasti žmogų, kurio asmenybė bent keliais bruožais skirtųsi nuo jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius