Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogos centro vadovas Nerijus Brazdžiūnas: „Būkime sveiki ir laimingi!“

„Pastaruoju metu daugelis žmonių gyvena įtampoje, baimėje, kamuojami įvairių negalavimų. Tačiau kiekvienas iš mūsų gali būti sveikas ir laimingas. Kad tokie taptume, turime keistis nedelsdami“, – pataria holistinės terapijos, relaksacijos ir jogos centro „Holytherapy“ vadovas Nerijus Brazdžiūnas.
Nerijus Brazdžiūnas
Nerijus Brazdžiūnas / „Ji“ redakcijos nuotrauka

Kaip terapeutas tapo jogos centro vadovu?

Dirbdamas tradicinės medicinos įstaigoje pastebėjau, kad per trumpą laiką neįmanoma paciento profesionaliai apžiūrėti. Poliklinikose eilės, gydytojai darbais perkrauti, procedūrų skaičius mažinamas. Per vienam pacientui skirtą pusvalandį galėdavau tik pabendrauti su žmogumi, o realiai jam padėti neužtekdavo laiko.
Todėl apsisprendžiau teikti privačias geresnės kokybės paslaugas. Pradėjau galvoti, kaip savo įgūdžius, patirtį perduoti didesniam žmonių ratui. Svarbus visuminis holistinis požiūris į sveikatą. Sportas, terapija, joga – tarpusavyje susiję, vienas kitą papildantys dalykai, kurie yra naudingi kūnui, protui ir sielai.

Ne tik vedate jogos pratybas, bet ir duodate praktiškų patarimų. Ką galite patarti žmonėms, kurie gyvena baimėje, nerimauja dėl ateities, serga?

Pirmiausiai reikia išmokti susitaikyti su dabartimi, neteisti aplinkinių, pradėti sąmoningai daugiau rūpintis savo kūnu, proto atpalaidavimu ir ieškoti sielos ramybės. Todėl netrukus ir pasiūlysime žmonėms kompaktinį diską „Sveikatos rytas“ su vaizdine medžiaga. Praktikuodami jogą, jie galės sustiprinti sveikatą, nuraminti protą, geriau pažinti savo sielą. 

Šiuolaikiniam visur bėgančiam ir skubančiam žmogui vidinė ramybė iš tiesų – didelis deficitas. Lengva tapti laimingam?

Kiek dirbti, pasirenkame patys. Svarbu rasti pusiausvyrą tarp darbo ir laisvalaikio. Po aštuonias valandas skirkime darbui, laisvalaikiui ir miegui. Jei pažeidžiame šią pusiausvyrą, prarandame dalį laimės ir sveikatos. Būdami sveiki apie tai retai pagalvojame arba visai nepagalvojame, dažniausiai susimąstome tik susirgę. Vertėtų savimi pasirūpinti nelaukiant, kol užklups negandos ir rimti negalavimai.


Nuo ko pradėti? Sveikatą, proto galias stiprinti ir sielos ramybės siekti galima keliais būdais. Vienas svarbiausių – tinkamas judėjimas. Mūsų kūnas kasdien priverstas atlikti daugybę judesių. Kad būtume sveiki, nejustume diskomforto judėdami, netrikdytų jokie raumenų spazmai, vidaus organų skausmai, bioenerginiai blokai, būtina mankštintis. Daugelis žmonių daro specialius pratimus, tačiau netaisyklingai.
Sportininkai taip pat kenčia dėl sutrikusios sveikatos. Daug sportuodamas nebūtinai būsi sveikas. Svarbu žinoti, kokie judesiai gali pakenkti, kokie padėti. Ilgai praktikuojant jogą, galima išsigydyti visas ligas.

Plačiau skaitykite Žurnale “Ji”
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius