Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas Nainys patvirtino, kad atšaukiamas festivalis „Radistai Village“: kai nėra atsakymų – kam nervintis

Liūdna žinia „Radistai Village“ gerbėjams – šią vasarą tradiciškai turėjęs vykti muzikos festivalis dėl koronaviruso pandemijos atšaukiamas. Ir nors kai kurių festivalių organizatoriai vis dar viliasi šiemet vėl suburti muzikos gerbėjus, Jonas Nainys įsitikinęs, kad skelbti bilietų prekybą ir tikėtis, kad aplinkybės pasikeis, šiuo metu net neverta.
„Radistai Village“ akimirka
„Radistai Village“ akimirka / Festivalio nuotr.

Žinią apie tai, kad šiemet rugpjūčio pradžioje planuoto festivalio „Radistai Village“ nebus, 15min patvirtino Jonas Nainys. Jis neslėpė, kad sprendimas buvo labai nelengvas, tačiau neliko nieko kito, kaip tik jį priimti.

„Mes vilčių galbūt dar turėjome, bet žaisti tokį va bank ir laukti to, ko net nesupranti, ko sulauksi, pagalvojome, yra ir mūsų nervų gadinimas, ir klaidinimas pačių žmonių. Juk dabar net nepaskelbsi bilietų prekybos, nes karantinas, o kada jis baigsis, ir kada vėl bus leidžiami renginiai, neaišku, tai prekiauti bilietais yra tiesiog nelogiška“, – sprendimo priežastis aiškino J.Nainys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys

Tiesa, nemažai kitų Lietuvos festivalių organizatoriai priimti tokių sprendimų kol kas dar neskuba. Tačiau, anot Jono, laukti, kol situacija pagerės, šiuo metu nėra prasmės.

„Kiti festivaliai, kiek esu girdėjęs, žada tik su lietuviškais atlikėjais, bet juk kol žalios šviesos iš valdžios nebus, kad ji jau leidžia, tol tu negalėsi daryti renginio. Dabar tas numatyta tik ketvirtoje stadijoje, tad laukimas yra tiek kankinimas savęs psichologiškai, tiek lankytojų. Daug nežinomųjų, ir negali statyti verslo ant to, kam negali daryti įtakos. Labiausiai liūdina ir piktina, kad negali dėlioti planų, nes nėra atsakymų, tai nieko nepadarysi“, – sakė J.Nainys.

Anot Jono, nežinomybė ir yra tas stabdantis faktorius – kaip sako, kada situacija pagerės, nežino niekas, net aukščiausi šalies pareigūnai. J.Nainio teigimu, tai, kas dabar vyksta, įeis į pasaulio istoriją, o mums telieka prisitaikyti.

„Visi esame toje pačioje situacijoje ir nėra nė vieno, kuris galėtų paimti ir pasakyti, kad rugpjūčio 8 dieną jau galėsime įleisti penkis tūkstančius žmonių. Taip nėra, visi esame toje pačioje stadijoje, nes nėra vakcinos, vaistų, neaišku, kada galutinai išspręsime problemą“, – 15min komentavo jis.

Festivalio nuotr./Festivalio „Radistai Village“ akimirka
Festivalio nuotr./Festivalio „Radistai Village“ akimirka

Jis pabrėžė, kad situaciją reikia vertinti ir pasauliniame kontekste. Juk atšaukiami ne tik įvairūs tarptautiniai festivaliai, bet ir patys masiškiausi pasaulio renginiai.

„Pasižiūrėkite, kokie renginiai, kokio biudžeto. Populiariausias pavyzdys yra olimpiada – keliolika dienų vykstantis brangiausias ir didžiausias renginys, kur vienu metu ir festivalis, ir muzika, ir sportas. Tai kai supranti, kad atšaukiami tokio lygio dalykai, reiškia, viskas yra labai rimta“, – įsitikinęs Jonas.

Pašnekovas neslėpė, kad pasiruošimas „Radistai Village“ festivaliui trunka bene ištisus metus, atima tikrai daug laiko ir pastangų. Ir šiemet jau pilnu tempu vyko derybos su atlikėjais, be to, buvo galvojama keisti konceptą, todėl be galo gaila dėl sugriuvusių planų.

„Buvo idėja atvežti elektroninės muzikos prodiuserius iš Europos, pasaulio. Norėjome padaryti tikrai cool vakarėlį. Viskas buvo ant popieriaus, jau ir maketai vizualo nubraižyti, kaip atrodys, ir reklaminės pozicijos sudėliotos, tereikėjo paspausti mygtuką, kad viską paleistume. Bet kaip tik tuo metu prasidėjo koronaviruso draudimai ir tada jau po truputį stebint situaciją darėsi vis aiškiau ir aiškiau, kad to mygtuko spausti negalėsime, kad jį reikės pataupyti kitiems metams“, –15min teigė J.Nainys.

Festivalio nuotr. /Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius
Festivalio nuotr. /Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius

Tačiau, kad ir kaip bebūtų apmaudu, vis dėlto Jonas festivalio gerbėjus paragino pernelyg nenusivilti ir užtikrino, kad „Radistai Village“ kitąmet, jei tik leis aplinkybės, grįš su trenksmu.

„Esame pilni idėjų ir kūrybiškumo jį vystyti, kelti į aukštesnį lygį, net pakeitėme lokaciją, kad gerbėjai gautų dar geresnį patyrimą tą savaitgalį. Mūsų planai ir idėjos lieka, noras irgi didžiulis, nes festivalis jau tapo kaip ir tradicija. Daugybė žmonių būtent dėl jo grįždavo net iš užsienio. Žinoma, skaudu, kad dabar to nebus, bet šią vasarą daug ko nebus, tenka susitaikyti“, – pripažino J.Nainys.

Pirmieji apie atšaukiamą festivalį pranešė „Devilstone“. Šiais metais liepos 16–19 dienomis Anykščiuose turėjęs vykti alternatyvios muzikos festivalis neįvyks dėl pandemijos sukelto chaoso pasaulyje, pranešė organizatoriai.

Pirmasis „Radistai Village“ festivalis įvyko 2009-aisiais Nidoje. Pastaraisiais metais festivaliautojų jis laukdavo Obuolių saloje.

Akimirkos iš 2019-ųjų festivalio – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius