Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos kultūros centras po himno giedojimo atsiprašo tų, kuriuos įžeidė „Rebelheart“ improvizacija

Liepos 6-ąją visame pasaulyje vienu metu skambėjo Tautiška giesmė, lygiai 21 val. Lietuvos laiku milijonai lietuvių drauge giedojo Lietuvos himną. Jis skambėjo ir Jonavoje. Tačiau daugelį papiktino jo atlikimas – Tautišką giesmę scenoje giedojusi grupė „Rebelheart“ supainiojo žodžius, pagreitino giesmės tempą.
Jonaviškiai liepos 6-ąją buvo kviečiami į koncertą Joninių slėnyje. Giedoti Tautišką giesmę čia patikėta grupei „Rebelheart“.
Jonaviškiai liepos 6-ąją buvo kviečiami į koncertą Joninių slėnyje. Giedoti Tautišką giesmę čia patikėta grupei „Rebelheart“. / Feisbuko nuotr. ir stop kadras

Grupė himną atliko improvizuodama, daug greitesniu tempu, iškraipė ir ritmą, painiojo žodžius. Pavyzdžiui, vietoj eilutės Ir šviesa, ir tiesa (Mūs žingsnius telydi) skambėjo Ir šviesa, ir tamsa, iškraipyti žodžiai buvo ir eilutėje (Tegul saulė Lietuvoj) Tamsumas prašalina.

Štai kokius komentarus socialiniame tinkle rašė jonaviečiai, Joninių slėnyje klausęsi ir bandę drauge su „Rebelheart“ giedoti himną:

„Likom nesupratę, kas čia buvo. Himną giedoti ruošėmės, bet taip ir nutilom...“,

„Gėda, košmaras, pasityčiojimas“, „Siaubas, čia himną taip gieda?“

„Ar jūs suvokiat, kokią nesąmonę padarėt?“, „Kokia gėda Jonavai, raudonuoti belieka. Tai ne Lietuvos himnas...“

„Pasityčiojimas iš himno. Kitais metais taip nebejuokaukite.“

„Himno pabaigoje...JEEEEEE..., čia normalu?“,

„Iš klaidų mokomės... Ir reikia tikėtis, kad atlikėjai taip pat pasimokys ir supras, kad Lietuvos himnas yra giedamas.“

Tautiškos giesmės giedojimo Jonavoje tiesioginę transliaciją, o vėliau ir vaizdo įrašą kurį laiką buvo galima išvysti ir Jonavos kultūros centro feisbuko paskyroje. Tačiau, kai skaitytojų pasipiktinimo sulaukęs portalas 15min susisiekė su kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai Jurgita Serapine, įrašas iš feisbuko buvo pašalintas.

O netrukus renginio organizatoriai pasidalijo tokiu komentaru:

„Mieli jonaviečiai, kurdami šventes miesto bendruomenei visada tikimės puikių emocijų ir džiaugsmingų akimirkų.

Jau ne pirmus metus Liepos 6-ąįą Joninių slėnyje Tautiška giesmė skamba iš Lietuvoje žinomų atlikėjų lūpų. Kviesdami profesionalius muzikantus, tikimės ir kokybiškų rezultatų, visai kaip Jūs.

Neįmanoma numatyti nemalonių netikėtumų su kokiais visiems mums teko susidurti šiandien. Apgailestaujame ir nuoširdžiai atsiprašome visų, kuriuos įžeidė grupės „Rebelheart“ atlikta himno versija. Džiaugiamės, kad išlikote tvirti, vieningi ir savo ruožtu atlikote Lietuvos himną, nepaisydami klaidų. Ačiū visiems, buvusiems kartu ir pasveikinusiems Lietuvą!“

15min vėlyvą penktadienio vakarą bandė susisiekti ir su „Rebelheart“, tačiau grupės atstovai telefonu buvo nepasiekiami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius