Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jonui Nainiui 34-erius metus Joninės – dviguba šventė: „Paminėsime dviese, romantiškai su Rolandu“

Turbūt kiekvienas Jonas neleis sumeluoti – Joninės neretai tampa didesne metų švente ne tik už Naujuosius, bet ir už gimtadienį. Tačiau jei gimtadienis kone sutampa su Joninėmis – tuomet ir šventė dviguba. Būtent taip jau 34-erius metus gyvena radijo laidų vedėjas, „radistas“ Jonas Nainys.
Jonas Nainys
Jonas Nainys / „Exit vasaros rezidencijos“ nuotr.

Ir nors tikrasis jo gimtadienis – birželio 25-ąją, neretai naktį iš birželio 23-iosios į 24-ąją švenčiamos Joninės tampa smagaus, kelias dienas trunkančio vakarėlio pradžia.

Nors šiemet didelės fiestos Jonas sako nenumatęs, net priešingai, abi šventes sako sutiksiantis ramiai, darbinėmis nuotaikomis – drauge su Rolandu Mackevičiumi jie turi kelis darbinius užsakymus.

Tačiau dėl to Jonas nė kiek neišgyvena ir sako net esąs patenkintas – juk kartais reikia ir ramiau įvairias progas paminėti, tam, kad vėliau vėl norėtum jas švęsti su griausmu.

„Jau tapo beveik tradicija, kad Jonines sutinkam dviese su Rolandu. Darbinis savaitgalis, tai mes viešbutyje pasirūpinsime šampanu, karštu šokoladu, sūkurine vonia.... Romantiškai, kaip priklauso“, – juokėsi Jonas.

Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius
Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius

Šiemet jis sako ramiai ketinantis sutikti ir 34-ąjį gimtadienį. Dar pernai surengęs smagų vakarėlį draugams tuomet prisiminė kadaise išsakytą mintį, kad balių rengs kas dvejus metus – tuomet, kai vyks krepšinio čempionatas.

„Reikia kartais ir paprasčiau sutikti metus. Matyt, toks metas, kai nesinori to baliaus, reikia tarpsnio, kad vėl pasiilgčiau. Nors man patinka šventę ir kitiems surengti, todėl jei atsiranda koks renginys, mielai jame groju. Tik štai pernai, kai suėjo 33-eji, žmona jau sakė, na kiek tu gali dirbti, sako, padaryk šventę sau ir kitiems. Taigi, teks tradiciją kartoti kitąmet“, – 15min linksmai kalbėjo J.Nainys.

O jam pačiam – kuri šventė didesnė?

„Nuo vaikystės neapsieinu be Joninių paminėjimo. Mano tėtis, senelis, prosenelis – Jonai, nuo pat mažų dienų mane ir giminės, ir kaimynai sveikindavo. Būdavo, ateina pas tėtį su vainiku ir man tokį pat užkabindavo.“

Klubo „Pantera“ nuotr./Simona ir Jonas Nainiai
Klubo „Pantera“ nuotr./Simona ir Jonas Nainiai

Pasak Jono, Joninės iki šių dienų jam asocijuojasi su švente – vienaip ar kitaip jį vis vien sveikina artimieji, draugai, kolegos, o dėmesys, žinoma, džiugina. Jis prisiminė, kad mama net nenorėjo jam duoti Jono vardo, tačiau šis jam labai patinka.

Dar tuomet, kai 2006-aisiais Jonas laimėjo TV projektą „Ideali pora“, tuomet kone penkerius metus su televizijoje spėjusia susidraugauti kompanija jis kasmet tėvų sodyboje organizuodavo smagius Joninių vakarėlius, kuriuose dalyvaudavo apie 100 žmonių.

„Kūrendavome laužus, švęsdavome su visomis tradicijomis, su ąžuolų vainikais, tačiau kai atsirado „Radistai“, atsirado ir daugiau darbų. Tuomet pamaniau, kad net visai smagu tą dėmesį nuo savęs nukreipti ir tiesiog padirbėti“, – kalbėjo Jonas.

Jis sako iki šiol atsimenantis ir 2011-aisiais surengtą „Radistų“ festivalį, kuris sutapo su Joninėmis ir Jono gimtadieniu. Tuomet ten grojusį Joną susirinkusi minia ne tik kilnojo linkėdami ilgiausių metų, bet ir laistė šampanu. „Buvo tikrai vau, tuomet apėmė ypatingas jausmas“, – prisiminė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jonas Nainys

Dvigubos šventės proga Jonas yra gavęs ir daugiau įsimintinų dovanų. Viena ypatingiausių – žmonos Simonos paruošta 30-ojo gimtadienio staigmena, kuomet grįžęs namo jis juose rado 30 ant lapelių užrašytų užuominų, kurių kiekviena simbolizavo tam tikrą dovaną.

„Galvojau, kiek Simutė turėjo vargt ir kiek visko sugalvot, kiek daiktų ar staigmenų, kurios simbolizavo mus ar mane“, – prisiminė Jonas.

Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys ir Simona Nainė
Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys ir Simona Nainė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius