Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius apie savo madų šou: „Galiu pažadėti pasaulinio garso modelius, svečius, ir, žinoma, kolekciją“

Paskutines pasiruošimo dienas iki savo kolekcijos „Pavasaris / Vasara 2014“ pristatymo skaičiuojantis žinomiausias Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius šiuo metu paskendęs paskutinių darbų sūkuryje, tačiau yra be galo laimingas, jog kraštiečiai vis dažniau susimąsto apie madą, skiria jai daugiau dėmesio, aktyviau domisi ir kreipia dėmesį į pagrindines mados taisykles.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Šiemet jau 24 metai, kai J.Statkevičius dirba mados industrijoje, o jam pačiam sukanka 45-eri metai. Šie skaičiai verčia kūrėją pasitempti, nors dizainerio kartelė sau pačiam visuomet užkelta labai aukštai. Kaip žinia, jis visuomet pateisina lūkesčius ir pranoksta net pats save. Be to, jo darbai jau įvertinti pasaulyje ir Lietuvos valstybės apdovanojimais: ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, Riterio kryžiumi, ne vienu „Auksiniu scenos kryžiumi“, kūrėjas aprengė daug iškilių asmenybių, rengs jas ir ateityje.

„Man dar viskas prieš akis, atsivėrė platūs vandenys, todėl šiemet laukia įspūdingas pristatymas. Nesinori vartoti skambių frazių sakant, kad tai bus metų renginys, patys žiūrovai tegul tai nusprendžia. Galiu pažadėti pasaulinio garso aukščiausio lygio modelius ir svečius, nepaprastas dekoracijas ir, žinoma, pagrindinį dalyką – kolekciją, kuri įkvepia visus aplinkui ir net už Lietuvos ribų. Kokia bus tema, kol kas išduoti nenoriu, viską pamatysite patys jau netrukus“, – sako stropiai kolekcijos pristatymo paslaptis saugantis J.Statkevičius. Galiausiai net ir sužinojus temą, vargu ar kam pavyktų atspėti kūrėjo nepagaunamos fantazijos vingius.

J.Statkevičiaus drabužių kolekcijos pristatymai Lietuvoje išaugo iki prestižinio ir vieno laukiamiausių metų mados renginių, kuris į vieną vietą suburia didžiausias šalies pramogų ir šou pasaulio žvaigždes, stiliaus ikonas. J.Statkevičius sugebėjo sukurti tokį mados renginį, kuriame apsilankyti ir sužibėti trokšta kiekvienas, bent maža dalimi neabejingas madai, stiliui ir, be abejo, dizainerio kūrybai.

Nors lapkričio 24 d. „Siemens“ arenoje vyksiančio naujausios kūrėjo kolekcijos pristatymo detalės vis dar laikomos paslaptyje, neabejojama, kad J. Statkevičius ir vėl ras kuo nustebinti ir pradžiuginti susirinkusius svečius. Jam tai padaryti pavyksta kasmet.

Planuojama, jog šiemet J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymą stebės daugiau nei 5 tūkst. žiūrovų. Nors dizainerio kūryba pasigrožėti savo akimis norėtų kur kas daugiau šalies gyventojų ir svečių, jau tapo įprasta, jog dizaineris šią galimybę suteikia tik nedidelei saujelei žmonių. Tai viena priežasčių, kodėl bilietai į jo kolekcijos pristatymus yra graibstomi vos tik jiems pasirodžius prekyboje ir artėjant renginiui tampa deficitu. Į sekmadienį vyksiantį J.Statkevičiaus šou liko vos kelios dešimtys bilietų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius