Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius: „Dabar ant kiekvieno kampo gali rasti „sekso simbolį“

Amerika turi garsiąją Marilyn Monroe. O ką turi Lietuva? – paklausėme garsiojo dizainerio Juozo Statkevičiaus. Anot jo, šalies dievaičių titulo vertų moterų Lietuvoje yra.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Tokia yra Lietuvos teatro ir kino aktorė Eugenija Pleškytė ir aktorė Gražina Balandytė yra tokia. Tik jas su M.Monroe galima lyginti tarybiniais laikais, kai buvo kita santvarka, kai niekas neleido išvažiuoti, neleido gražintis. Bet jos tikrai to vertos. Ir Vaiva Mainelytė verta“, – 15min.lt vardijo J.Statkevičius.

Anot jo, iš dabartinių scenos ir ekrano moterų verta išskirti Dalią Michelevičiūtę, kuri vadinama lietuviškąja M.Monroe. „Ją dar prieš 15 metų esu spektakliui „Moterų dainos“ pavertęs Marilyn Monroe ir jai ta etiketė prilipo. Tada dar nesivadino visi stilistais ir kirpėjais, tiesiog to reikėjo spektakliui“, – pasakojo dizaineris.

J.Statkevičiaus teigimu, su laiku viskas keičiasi – būdama gyva M.Monroe buvo laikoma sekso simboliu, o dabar tai niekam nėra naujiena. „Dabar ant kiekvieno kampo „sekso simboliai“. Dabar kiekvienas bando rasti savitą „sekso simbolio“ kampą – vienas „Olialia“ tipo, kitas intelektualus, trečias dar kitoks. Variacijų yra kiek nori. Viskas taip susimaišė, susimalė ir nebeliko tos tikrosios esmės, nebeaišku, kuri čia pati gražiausia, kuri tikra vilioklė“, – svarstė mados kūrėjas.

Dabar kaip tik norisi tyros, nenuvalkiotos, ne dirbtinai, o savaime seksualios moters.

Seksualumas gali užleisti pozicijas

Jis teigė, esą dabar vyrauja toks nusistatymas – jei tekste apie garsią moterį nėra žodžių „prabangus“ ir „seksualus“ – blogai.

„Dabar kaip tik norisi tyros, nenuvalkiotos, ne dirbtinai, o savaime seksualios moters. Gyvenime kaip ir madoje – jei šiandien visi naudoja geltoną medžiagą, rytoj naudos mėlyną. Jei dabar madingos seksualios merginos, aišku, kad vėliau jų vietą užims kitokios. M.Monroe savo laikais buvo įspūdingas tipažas. Kuri dabar skraidytų iš Niujorko į Los Andželą kiekvieną savaitgalį dažyti plaukų? Čia – kita klasė, kitas lygmuo“, – teigė J.Statkevičius.

Pasak garsaus dizainerio, yra ir jaunų aktorių, pretenduojančių pavergti Lietuvą ir pasaulį. „Negaliu sakyti, kad tai grynai lietuviška aktorė, bet, tarkime, Agnė Ditkovskytė yra tarsi naujas sekso simbolis. Kitas laikas – kitas tipažas“, – sakė J.Statkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius