Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius papuošė pasaulinio garso aktores: „Jaučiu, kad ateina mano aukso amžius“

Ketvirtadienio vakarą Ciuriche, viename iš pagrindinių miesto teatrų „Schiffbau“ žiūrovams bus parodytas pirmasis režisieriaus iš Latvijos Alvio Hermanio spektaklis pagal Yukio Mishima pjesę „Madam de Sade“. Pasaulinio garso aktorės į sceną išeis su lietuvių kūrėjo, dizainerio Juozo Statkevičiaus drabužiais.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, aukščiausiu Lietuvos Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ ir tris kartus Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotas menininkas įsitikinęs, kad tokie darbai labiausiai ir garsina Lietuvą užsienyje.

„Jaučiu, kad ateina mano aukso amžius“, – sako Juozas Statkevičius, pastaruosius mėnesius praleidęs Ciuriche. Po premjeros Schiffbau teatre kūrėjo iš Lietuvos laukia darbas Milano „La Scala“ operoje. Jis ir vėl kurs kostiumus Alvio Hermanio pastatymui.

Asmeninio albumo nuotr./Juozo Statkevičiaus kurti kostiumai spektakliui „Madam de Sade“
Asmeninio albumo nuotr./Juozo Statkevičiaus kurti kostiumai spektakliui „Madam de Sade“

Latvijos kūrėją, spektaklio Ciuriche „Madam de Sade“ režisierių Alvį Hermanį Juozas vadina pasaulinio garso režisieriumi. Praėjusią vasarą Zalcburgo festivalyje jiedu kartu dirbo prie Richardo Strausso operos „Danajos meilė“.

„Kol Lietuvoje visi svarstė tautinio kostiumo gamybą ir skaičiavo svetimus pinigus, aš padariau didelį darbą, kuris įeis į Šveicarijos teatro istoriją. Didžiulė garbė buvo dirbti su pasaulyje žinomu režisieriumi ir ne mažiau žinomomis dramos teatro aktorėmis“, – sako Juozas.

Šveicarų spauda dar prieš premjerą spektaklį „Madam de Sade“ pakrikštijo „skandalingu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius