Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Statkevičius plečia savo grožio imperiją

Kostiumų dizaineris Juozas Statkevičius kaip visuomet darbų sūkuryje – būsimai filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjerai jis padėjo išsirinkti suknelę šios juostos pažibai Agnei Ditkovskytei. Tačiau talkindamas klientams ir bičiuliams rinktis šventinius apdarus dizaineris nepamiršta ir savo „naujojo kūdikio“ – būsimos kolekcijos, kurią pristatys jau lapkričio viduryje.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vėl bus didžiulė kolekcija, kaip ir kiekvienais metais mano gimtadienio proga (J.Statkevičiaus gimtadienis spalio 15-ąją, – aut. past). Bus du grandioziniai pasirodymai. Nusprendžiau daryti du, nes pernai buvo daug nepatenkintų, nes nesutilpo“, – šypsosi mados kūrėjas. Anot jo, du kolekcijos pristatymus tą pačią dieną, lapkričio 16-ąją, jis nutarė daryti tam, kad būtų atiduota duoklė visiems, norintiems pamatyti jo kūrinius. Vėliau vakare vyksiantis pristatymas bus skirtas bičiuliams ir nuolatiniams klientams, užkietėjusiems gerbėjams.

„Idėja labai įdomi, viskas vėl bus visai kitaip nei visada. Pasirinkome labai netikėtą kampą. Bet tai siurprizas“, – slapukavo J.Statkevičius. Tiesa, jis prasitarė, kad podiumu, kaip ir praėjusiais metais, žengs ne tik modeliai, bet ir žinomi žmonės, garsūs jo bičiuliai. Pusė kolekcijos bus moteriška, pusė vyriška, nes, anot kostiumų dailininko, vyriška linija pasiteisino.

Naujos kolekcijos spalvos – vasarinės

Garsaus dizainerio teigimu, naujojoje 2012-ųjų pavasario–vasaros kolekcijoje dominuos vasariškos spalvos. „Kaip bebūtų keista, madingos būna ryškios spalvos ar pastelinės, bet žmonės linkę pasipuošti ryškesniu akcentu, o rengtis nuosaikiai. Jie nori daiktus ilgai nešioti. Jei madinga ryški spalva, sezonas praeina, o po to matosi, kad ji – iš praėjusio sezono. Aš visuomet stengiuosi rinktis tokią spalvų paletę, kad ji tiktų keliems sezonams“, – aiškino J.Statkevičius. Kaip ir pernai kolekcijos pristatymo renginiai vyks Vilniaus Pramogų arenoje.

Mados namai išsikeros

Į du naujosios kolekcijos pristatymus šiemet pakviesiantis kūrėjas savo „darbo apimtis“ didina ir kitose srityse. Vilniaus Odminių gatvėje esantys J.Statkevičiaus mados namai, kuriuos pats jis kartais meiliai pavadina siuvykla, taip pat plečiasi. Nors 15min.lt redakciją pasiekė kalbos, neva kūrėjas išsikrausto iš minėtų patalpų, jo teigimu, yra visiškai priešingai. „Mes nusipirkome, išsinuomojome daugiau patalpų. Dabar pasidarysime kitą įėjimą. Žmonių, medžiagų daugėja, tad ir vietos reikia daugiau. Todėl mes prasiplėtėme“, – šypsosi dizaineris. Jo teigimu, beliko padaryti antras duris ir jo grožio karalystė bus padidėjusi 80 kvadratinių metrų.

Anksčiau J.Statkevičiaus studija buvo įsikūrusi tik centrinėje pastato dalyje, o dabar išplis ir į dešinįjį jo sparną, ten, kur nuotraukoje matyti rudai dažytos sienos.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Juozo statkevičiaus studija
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Juozo Statkevičiaus studija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius