-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jurgis Didžiulis sveikinimus siunčia iš Kolumbijos: „Juk visų pirma, Lietuva yra žmonės“

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings su vaikais sutinka Kolumbijoje. Būtent iš čia, savo gimtinės, dainininkas, prodiuseris, visuomenės veikėjas siunčia sveikinimus visiems lietuviams, pabrėždamas, kad Lietuva nė vien valstybė. Tai, visų pirma, žmonės.
Jurgis Didžiulis, Erica Jennings su vaikais
Jurgis Didžiulis, Erica Jennings su vaikais / Lauryno Mataičio ir asmeninio albumo nuotr.

Savo gražiu palinkėjimu Jurgis Didžiulis sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

„Lietuva ten, kur lietuviai.

Netrukus Lietuvos valstybė švęs nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Apie pusę lietuvių sutiks šią šventę už Lietuvos ribų. Nekalbu vien apie tautiečius, žiemojančius Tenerifėje, Balyje ar Pietų Amerikoje.

Nekalbu vien apie lietuvaičius, kalančius pinigus Jungtinėje Karalystėje ar Norvegijoje. Kalbu apie visus – milijonus žmonių, išsibarsčiusių po visą pasaulį, kurie daugiau ar mažiau prisimena savo lietuviškas šaknis, šiaip ne taip šneka lietuviškai, vienaip ar kitaip tapatinasi su Lietuva.

Mes švęsime šimtmetį Bogotoje (17d.) ir Sao Paule (18d.), toli nuo Nemuno vingių, užšalusių marių ir šliaužiančio Gedimino kalno, tačiau tam tikra prasme irgi Lietuvoje, nes būsim su bendruomenėmis, kurios gyvena ir kuria Lietuvą svetur – tokia čiut čiut kitokia Lietuvą, nei Jūs pažįstat – netrukus pasidalinsime įspūdžiais.

Lietuva nėra vien valstybė. Juk visų pirma, Lietuva yra žmonės, kurie nebūtinai fiziškai Lietuvoje, tačiau čia yra širdimi.

Taip pat Lietuva – ne vien valstybinis projektas. Lietuvis ne vien tam, kad būtų darbo jėga ir mokėtų mokesčius. Jo patriotiškumas ir meilė tėvynei bei lietuviškai kultūrai nėra valstybinis turtas. Jam nebūtina turėti paso, kad žinotų, kas jis toks (nors tai aiškiai labai labai padėtų).

Asmeninio albumo nuotr. /Jurgis Didžiulis, Erica Jennings su vaikais
Asmeninio albumo nuotr. /Jurgis Didžiulis, Erica Jennings su vaikais

Svarbu suprasti, kad lietuvybė – tas mūsų paveldėtas ir sunkiai apčiuopiamas pasididžiavimas, yra mūsų pačių turtas. Ką mes su juo toliau veiksime? Valstybinis projektas su savo žeme ir (beveik) funkcionuojančiu politiniu aparatu mus nuvedė iki taško, kuriame viskas toliau priklausys nuo mūsų pačių. Tikiu, kad seniausiai atėjo metas pradėti galvoti apie XXI amžiaus Lietuvą. Koks turėtų būti įkvepiantis projektas kitam šimtmečiui?

Mane įkvepia globalios Lietuvos vizija. 4-ių, 5-ių ar dar daugiau milijonų dinamiškos bendruomenės, pasklidusios po visą pasaulį, vizija. Apie tokią Lietuvą aš svajoju, tačiau jos nesukurs valstybė, tik mes patys su valstybės pagalba.

Linkime Jums gražios šventės iš Lietuvos. Tik kiek kitokios – Tropikuose“, – sveikino Jurgis Didžiulis.

Praėjusių metų lapkritį Užsienio reikalų ministerijoje Jurgiui Didžiuliui buvo įteikta egzekvatūra – leidimas vykdyti Kolumbijos garbės konsulo Lietuvoje pareigas.

J.Didžiulis pabrėžė esąs ir kolumbietis, ir lietuvis su dviem – Kolumbijos ir Lietuvos – piliečio pasais.

„Gerai suvokdamas abi kultūras, lengviau įžvelgiu galimybes bendradarbiauti ir abi tautas priartinti vieną prie kitos. Ir iki šiol buvau šioks toks neformalus Kolumbijos kultūros atašė – rengdavome kolumbietiškus gatvės renginius, sukūrėme „Patinka“ dainą kolumbietišku ritmu, o dabar visa tai galėsiu daryti oficialiai kartu su visa kolumbiečių bendruomene Lietuvoje“, – pažymėjo J.Didžiulis, kuris taip pat sumanė ir įgyvendina Lietuvos vienybę puoselėjantį „ToBeLT“ projektą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jurgio Didžiulio mama Kolumbijoje surengė Ericai Jennings kūdikio sutiktuvių šventę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius