Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgita Jurkutė Valentino dieną su vyru švenčia atskirai: šiais metais viskas bus kitaip

Meilę švęsti galima kiekvieną dieną ir tam progų laukti nereikia – bent jau taip mano televizijos laidų vedėja ir aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė. Artėjančios Valentino dienos proga žinoma moteris ne tik pasidalijo, kuo jai ypatinga ši data, bet ir galimų dovanų idėjomis.
Jurgita Jurkutė-Širvaitė
Jurgita Jurkutė-Širvaitė / Asmeninio albumo nuotr.

„Mums ši proga ypatinga savaip – mano vyro tėtis buvo vardu Valentinas, todėl meilės dieną visuomet jį prisimenu ir mintimis siunčiu padėką už tokį nuostabų sūnų. Taip pat būna labai šilta prisiminti ir mokyklos laikus – kai ant žandų vieni kitiems klijuodavome širdeles, pildydavome meilės paštą“, – sakė šeimą su verslininku Ryčiu Širvaičiu prieš 7 metus sukūrusi žinoma moteris.

J.Jurkutė-Širvaitė pasakoja, kad keletą pastarųjų metų Valentino dieną su vyru teko praleisti atskirai.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė

„Rytis tokiu metu dažniausiai būna Milane, dalyvauja ten kasmet vykstančioje batų parodoje. Anksčiau važiuodavau kartu, o gimus dukrai, mudvi likdavome Lietuvoje. Tačiau šįkart parodos datą pavėlino, todėl po pertraukos šią dieną vėl galėsime praleisti kartu“, – pasakojo aktorė.

Dar nežinantiems, ką padovanoti antrajai pusei artėjančios Šv. Valentino dienos proga, J.Jurkutė – Širvaitė dalijasi 5 dovanų idėjomis.

Laikas sau

J.Jurkutė-Širvaitė įsitikinusi, kad vienas brangiausių dalykų, kurį šiais laikais galime padovanoti sau ir kitiems – tai laikas arba sprendimai, padedantys jį taupyti.

„Vis dažniau kalbame apie perdegimo sindromą, o skubėjimas, rodos, tapo norma. Neseniai išgirdau apie trijų aštuonetų taisyklę. Laikantis jos, po 8 valandas kasdien reikėtų skirti poilsiui ir darbui, o tiek pat ir laisvalaikiui, tai yra veiklai, kuri skirtųsi nuo darbo. Tačiau įsisukus į dienos užduotis, labai lengva šią taisyklę sulaužyti, todėl išmanusis laikrodis meilės dienos proga būtų itin simboliška dovana“, – sakė žinoma moteris.

Reikiamu metu, reikiama knyga

Pasak J.Jurkutės-Širvaitės, ji neįsivaizduoja savo gyvenimo be skaitymo, todėl ir kitiems dažnai dovanojanti knygas.

„Visuomet pagalvoju apie tai, kokioje situacijoje draugas ar artimasis yra, kas jam tuo metu yra svarbu, aktualu ir taip parenku knygą. Jei atrandu tinkamų, jų galiu net dešimtimis įsigyti iš anksto. Bičiuliai, žinodami, kad skaitymas man būtinas kaip oras, taip pat neretai jas dovanoja ir pačiai“, – sakė J.Jurkutė-Širvaitė.

Moteris pasakojo, kad aistra knygoms bendraminčius net paskatino įsteigti savą knygų klubą.

„Su bendraminčiais susitinkame kiekvieną mėnesį ir aptariame per jį mūsų visų perskaitytą tą pačią knygą. Tai visai kompanijai yra puiki paskata ne tik skaityti, analizuoti kūrinį, bet ir pasikrauti visai kitos energijos“, – sakė ji.

Kokybiškas laisvalaikis

Anot J. Jurkutės-Širvaitės, praturtinti patirtimis gali ne tik skaitymas, bet ir kokybiškas laisvalaikis: spektaklis, kino filmas, gongų terapija ar širdžiai miela fizinė veikla.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė
Asmeninio albumo nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė

„Čia vėl būtų galima prisiminti jau minėtą aštuoneto taisyklę – kiekvienam kasdien būtina nuo rutinos ir darbų atitraukianti veikla. Todėl renkant dovaną antrajai pusei, verta pagalvoti, ką jai ar jam patirti tenka rečiausiai. Dirbantiems sėdimą darbą galbūt patiktų sportinė veikla, o kasdieną nerandantiems nė minutės prisėsti – gongų terapija“, – svarstė J.Jurkutė-Širvaitė.

Akimirkos dviese

Dar neišrinkusiems savo antrajai pusei dovanos J.Jurkutė-Širvaitė primena, kad ji nebūtinai turi būti materiali.

„Manau, kiekviena pora sutiktų, kad tai, ko visuomet trūksta arba ko niekuomet nebūna per daug, yra laikas tik dviese. Akimirkoms daiktai nebūtini, o geriausiu prisiminimu gali tapti pasivaikščiojimas, vakarienės gaminimas kartu ar tiesiog pokalbis niekur neskubant ir atsitraukus nuo buities“, – mintimis dalijosi J.Jurkutė-Širvaitė.

Sukurta savo rankomis

Žinoma moteris tikina, kad antrąją pusę kiekvienas gali nustebinti ir savo rankų darbo dovana.

„Manau tai gali daryti ne tik mokantys piešti, lipdyti, sukurti dainą ar eilėraštį. Tereikia šiek tiek fantazijos ir pastangų – savo rankų dovana gali tapti iškeptas skanėstas arba už savo porą nudirbtas namų ruošos darbas“, – sakė aktorė.

Anot J.Jurkutės-Širvaitės, ji pati tokiu dėmėsiu šeimoje dalintis stengiasi ir be progos.

„Man labai svarbu namuose kurti jaukumą. O jis susideda iš daugelio įvairių dalykų. Tai ir uždegtos žvakės, ir ypatingai paserviruotas stalas ar pamerktos gėlės. Svarbiausia – stabtelėti ir prisiminti, kokios svarbios gali būti detalės, tiek kasdienybėje, tiek santykiuose“, – dalijosi J.Jurkutė-Širvaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius