Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurgitą Tvarijonaitę domėtis ekologija paskatino... sauskelnės

Buvusi „Olialia“ pupytė, „Playboy“ pozavusi 35-erių Jurgita Tvarijonaitė šiuo metu ne tik gyvena itin sėslų gyvenimo būdą, bet ir daug laiko praleidžia namuose, šeimininkauja virtuvėje. BTV laidą „Nerealios namų šeimininkės“ kartu su Laima Tamulyte, Inga Šalkauskaite ir Gintare Karaliūnaite vedanti moteris pasakojo neseniai atradusi ekologiją, kuri ją itin sudomino.
Jurgita Tvarijonaitė
Jurgita Tvarijonaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dabar pereinu prie sveiko gyvenimo būdo, sveikos mitybos, valgom stirnas, nerūkom, negeriam. Tik kartais pasimėgauju vyno taure. Nemanau, kad man galima pavydėti figūros, dar yra kur tobulėti, reikėtų visų mano kepamų pyragų atsisakyti“, – juokėsi moteris.

Anot J.Tvarijonaitės, daugiausia pokyčių įvyko dėl gimusio sūnaus Tomo Juozapo. Jam netrukus sueis treji. „Viskas prasidėjo su vaiko atėjimu. Maitinau jį visokiom morkytėm, triušiena, veršiena. Pagalvojau, kad ir pačiai būtų neblogai valgyti nekeptą maistą, kokius virtus varškėtukus. Dabar taip ir maitinuosi“, – pasakojo Jurgita, tvirtindama, kad pica ar kokiu panašiu patiekalu dabar ją sudėtinga sugundyti – mieliau renkasi salotas.

Sauskelnės pastūmėjo domėtis ekologija

J.Tvarijonaitė prisipažino tampanti „visiška nevartotoja“. „Mane sudominti daiktu, kuris galbūt yra vertingas, su didele nuolaida ir „tik šiandien“, labai sunku. Net vonios kambaryje 100 įvairių priemonių buteliukų sumažinau iki 50-ies. Bandau pereiti prie 30-ies, aš pasiliksiu tik porą aliejukų, kokį natūralų kremą iš Afrikos. Nieko man daugiau nereikia, yra galybė būdų, kaip galima sau padėti nekenkiant aplinkai“, – tvirtino ji.

Anksčiau erotinėse fotosesijose pozavusi šviesiaplaukė tvirtino, kad vis daugiau žmonių atmerkia akis ir stengiasi rūpintis planetos išsaugojimu. „Aš nebenoriu būti vartotoja. Aš domiuosi ekologija. To anksčiau niekada nedariau. Kai sužinojau, kad mano vaiko sauskelnės sunyksta per 500 metų, nuo tos dienos aš jų neperku. Tai – tragedija, mes planetą užteršiam, užkemšam. Panaudotos sauskelnės gyvuoja tiek, kiek negyvens mano anūkų anūkai“, – surimtėjusi teigė ji.

Nors J.Tvarijonaitė dar neprisidėjo prie jokio ekologijos ar aplinkosaugos projekto, ji pasakojo daug skaitanti. „Domiuosi ta tema, pradėjau rūšiuoti šiukšles. Draugas iš pradžių į tai kreivai žiūrėjo, bet dabar pratinasi. Niekuomet nevalau savo namų su jokia chemija. Aišku, daug ko pamokė ir „Nerealios namų šeimininkės“. Be acto, sodos ir citrinos rūgšties aš tvarkymosi nebeįsivaizduoju. Dabar ne tik sau ir šeimai nekenkiu, bet ir planetai“, – šypsojosi ji.

Sveikesnio gyvenimo rezultatas – atsitraukusios ligos

J.Tvarijonaitė džiaugėsi, kad sveikesnis gyvenimo būdas pagerino jos pačios sveikatą. „Mano imuninė sistema labai sustiprėjo. Visada sirgdavau pūlinga angina, dažnai peršaldavau, tekdavo vartoti vaistus. Antibiotikus gėriau praktiškai kas du mėnesius, nes teko daug skraidyti darbo reikalais. Buvau tokia nusilpusi, kad eiti į darbą be antibiotikų negalėjau. O dabar angina dingo. Vis dar turiu sezoninių problemų, bet tikiuosi ir tos dings“, – optimistiškai nusiteikusi buvo J.Tvarijonaitė.

Sveikatos prieš darganotą rudenį moteris sėmėsi ir ilsėdamasi Lietuvos pajūryje, kurį, kaip pati teigia, vasarą iškeisti į užsienio kurortus būtų nuodėmė.

Kardinaliai garderobo prieš rudenį nekeitė

Daugiau laiko namuose su vaiku nei viešumoje leidžianti J.Tvarijonaitė tikino mažiau laiko skirianti kelionėms po parduotuves. „Gerai, kai žmogus turi kasdien kur išeiti, pasipuošti, pagalvoti, ką rytoj rengsis. Aš nuolat sėdžiu namuose. O kadangi taip yra, nereikia ir didelio garderobo atnaujinimo. Kai reikia kur išeiti, pradedu traukti užmirštus daiktus, kuriuos kažkada pirkau ir niekada neužsidėjau. Ieškau progų išsitraukti iš spintos tai, ką jau turiu. Žinoma, yra drabužių ir iš naujų kolekcijų, bet ką čia pasakosiu...“ – šypsojosi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius