-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jurgita Tvarijonaitė po 8 metų toje pačioje bažnyčioje pakrikštijo antrą sūnų Patriką Mykolą

Ta pati proga, tie patys maldos namai, tas pas kunigas, tas pats birželio mėnuo ir net tie patys pirmojo sūnaus Tomo Juozapo krikšto drabužiai – buvęs modelis, TV laidų vedėja, viena pirmųjų „Olialia“ mergaičių Jurgita Tvarijonaitė (40) su vyru, verslininku Edgaru Vaškevičiumi laikosi tradicijų. Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčioje jie surengė jaunėlio Patriko Mykolo krikštynų šventę.
Jurgita Tvarijonaitė ir Edgaras Vaškevičius su sūnumis Patriku Mykolu ir Tomu Juozapu
Jurgita Tvarijonaitė ir Edgaras Vaškevičius pakrikštijo jaunėlį sūnų Patriką Mykolą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį, birželio 10-ąją vykusiai šventei Jurgita rinkosi melsvą spalvą – tokio atspalvio suknele puošėsi pati, netrūko mėlynų detalių ir šventės dekoracijose.

„Kai krikštijome Tomą Juozapą visi buvome balti kaip angelai. Šįkart norėjosi kažko ryškesnio. Ir nors melsva spalva – įprasta berniuko krikštynoms, pagalvojome, kad norime būtent taip, mums gražu“, – 15min kalbėjo J.Tvarijonaitė. Jos vyras, Patriko Mykolo tėtis Edgaras puošėsi baltu kostiumu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po antro sūnaus gimimo viešumoje pasirodžiusi Jurgita Tvarijonaitė: apie motinystę, grožį ir deimantus

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka

2016-ųjų pradžioje gimusio Patriko Mykolo krikštynoms pora nusprendė pasirinkti tą pačią vietą - Vilniaus Visų Šventųjų bažnyčią, kur prieš kelerius metus, taip pat birželio pradžioje, krikštijo šiandien jau aštuonerių Tomą Juozapą. Maža to, jaunėliui sūnui parinko brolio krikšto drabužius – jie, pasak J.Tvarijonaitės, jau pašventinti, jau įkrauti geros energijos.

„Man labai patiko ši mintis, jai pritarė ir krikšto tėvai, kurias tapo... mūsų kaimynai“, – linksmai kalbėjo ji. Kaimynystėje gyvenančių bičiulių pora – geri Jurgitos ir Edgaro draugai. Jie buvo ir Tenerifėje vykusių poros vestuvių liudininkais, todėl Vaškevičiams jie kaip šeimos nariai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka

Po oficialios krikštynų dalies bažnyčioje šventė persikėlė ir į Jurgitos ir Edgaro sodybą. Ten pora pakvietė apie 30 jiems brangių svečių, su kuriais drauge paminėjo svarbią šventę.

Patriko Mykolo tėvai krikštynas įprasmino sodybos kieme pasodindami ąžuolą.

Visais krikštynų organizaciniais reikalais šįkart rūpinosi pati Jurgita. Jos teigimu, tokios šventes turi savus akcentus, kurie dažniausiai yra panašūs: spalvomis, programa, žaidimais, saldumynų stalais.

Asmeninio albumo nuotr./Jurgitos Tvarijonaitės sūnaus krikštynoms gamintas tortas
Asmeninio albumo nuotr./Jurgitos Tvarijonaitės sūnaus krikštynoms gamintas tortas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka

Tiesa, dėl jo ji kaip reikiant pasistengė – pati iškepė dviejų aukštų tortą, krikštynų saldainiai buvo dekoruoti mažojo Patriko Mykolo nuotrauka, kurioje jis vilki krikštynų drabužiais. Jurgita užsiminė, kad dėl šio kadro dar likus kone mėnesiui iki šventės surengė specialią fotosesiją.

Šventėje netrūko atrakcijų vaikams – pora specialiai šiai progai kieme pastatė didžiulį nuomotą batutą, kad ir mažieji svečiai turėtų kuo užsiimti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jurgita Tvarijonaitė susilaukė antro sūnaus

Nors visa šventė, pasak Jurgitos, labiausiai orientuota į vaikus, krikštynos – puiki diena suburti seniai matytus šeimos draugus. Jų irgi laukė žaidimai ir siurprizai – svečiai Patrikui Mykolui išsakė linksmus pasižadėjimus, ką jam užaugus jie kartu ketina nuveikti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Krikštynų akimirka

Brolių meilė

Šiandien Jurgitos ir Edgaro sūnūs, tarp kurių – septynerių metų skirtumas, puikiai sutaria. Vyresnysis – puiki auklė mažajam broliui. Tačiau taip buvo ne visuomet. Pasak Jurgitos, gimus antram sūnui teko padirbėti su pirmuoju – buvo ir pavydo scenų, ir įvairių vaikiškų ožiukų.

„Kai išvažiavau gimdyti, Tomas suskubo slėpti savo žaislus. Sakė, parvažiuos brolis, atims iš manęs viską. Tačiau kai pamatė, koks jis mažiukas, tepasakė – koks jis neįdomus. O vėliau pridūrė, kad gal kada nors jį ir pamils. Po pusmečio buvo jau kitokia kalba, dabar Tomas daug bendrauja su Patriku, geriau už mus su vyru moka jį nuraminti, pasikalba jo kalba. Kartą paklausėm juokais ar jau pamilo brolį, tai atsakė – jau seniai“, – šypsojosi laiminga mama.

Dar anksčiau Jurgita Tvarijonaitė yra sakiusi, jog visuomet norėjo susilaukti berniukų, ir net taikė įvairius metodus, padedančius planuoti būsimo vaiko lytį. Šiandien augindama du sūnus, ji sako nė akimirkai nepersigalvojusi – net jei norėtų turėti daugiau vaikų, veikiausiai planuotų dar vieną berniuką. Tiesa, apie šeimos pagausėjimą pora nebekalba – užteks. „Du vaikai yra pats tas“, – sako Jurgita.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kūdikio besilaukianti Jurgita Tvarijonaitė su vyru Edgaru sūnų Tomą Juozapą išleido į pirmą klasę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius