-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurijus Smoriginas. Antausis Petruškevičiui ir Valentaitei: „Jie niekam neįdomūs!“ (papildyta liepos 10 d.)

TV3 eteryje prasidėjusi realybės dokumentika „Aš!“ kelia aistras ne tik tarp televizijos žiūrovų, bet ir tarp pačių projekte sutikusių filmuotis dalyvių. Menininkas Jurijus Smoriginas niekaip nesupranta, kodėl šou rodomas apie tokius menkaverčius pramogų pasaulio atstovus kaip Mantas Petruškevičius (26) ir Asta Valentaitė (29)?
Jurijus Smoriginas
Jurijus Smoriginas / IRMANTO GELŪNO 15min.lt nuotrauka

Vardas, pavardė: Jurijus Smoriginas.
Gimimo data, vieta: 1955 08 26, Kaunas. 54 m.
Šeiminė padėtis: vedęs; turi sūnų Julių ir dukrą Agnę.
Veikla: choreografas, baleto šokėjas, „Vilniaus baleto“ meno vadovas.

V. Ovadnevo nuotr./Jurijus Smoriginas
V. Ovadnevo nuotr./Jurijus Smoriginas

Jurijau, kodėl sutikote filmuotis projekte „Aš!“? Ar jis Jums nepasirodė per daug privatus?

Aš esu žinomas žmogus, todėl negaliu būti privatus. O jei nori toks būti, reikia gyventi kaime. Tada tikrai niekas nieko nežinos. Dabar aš paniręs į meną ir televiziją. Kodėl gi man nepasinaudoti proga ir nepasireklamuoti? Žmonės labai greitai, per kelis mėnesius, tave pamiršta, tad reikia apie save vis priminti (juokiasi).

Teisingas Jūsų požiūris. Jums tai tikrai aktualu. Gerai, kad nesimaivote ir nesakote, jog nenorite viešumo...

Būtent! Daug kas maivosi. Matyt, jie nori tik dar labiau išpopuliarėti...

Ko gali tikėtis projekto „Aš!“ žiūrovai, kai bus rodoma apie Jus?

Apie mane sukurta jau tiek filmų ir prirašyta tiek straipsnių, kad sunku viską suskaičiuoti. Iš pradžių šiame projekte man pasiūlė filmuotis pagal scenarijų, tačiau aš kategoriškai priešinausi. Dabar aš esu toks populiarus, kad neprivalau žaisti kažkokių „scenarinių“ žaidimų. Mano gyvenimas yra labai ypatingas ir įdomus, tad nereikia jokios vaidybos. Būsiu nekuklus: mano laida iš visų „Aš!“ dalyvių bus pati įdomiausia.

Kodėl esate toks įsitikinęs?

Mano galva, kitų personažų gyvenimai nėra tokie įdomūs kaip mano. Žiūrovus domina kuriančių žmonių realybė. Ką įdomaus galima pasakyti apie M. Petruškevičių? Kad jis kelnes pasikeitė? Kad dryžuotus triusikus nusipirko? Arba apie A. Valentaitę. Kad ji naują suknelę įsigijo? Žinoma, aš kalbu nekorektiškai. Į šį projektą ėjau todėl, kad žiūrovai suprastų, kas yra turtingos asmenybės, o kas – tuščios!

Ar galima sakyti, kad neseniai pasirodžiusi Jūsų biografinė knyga paskatino Jus įsileisti filmavimo kameras į privatų gyvenimą?

Iškėliau sąlygą: knyga apie mane pasirodys tik tuomet, jei ji nebus bulvarinė, jei joje bus atskleistas mano, kaip menininko, portretas. Nenorėjau, kad būtų rašoma, su kuo aš tratinausi. Taigi kiekvienas mano gyvenimo įvykis yra kitoks žingsnis į priekį.

„Ką įdomaus galima pasakyti apie M. Petruškevičių? Kad jis kelnes pasikeitė? Kad dryžuotus triusikus nusipirko? Į šį projektą ėjau todėl, kad žiūrovai suprastų, kas yra turtingos asmenybės, o kas – tuščios!“

Ar žiūrovai pamatys vaizdelių iš Jūsų virtuvės, miegamojo, vonios kambario?

Aš nieko neįsileidžiu į savo namus, nes neturiu ką rodyti – ten nėra turtų, kaip daugeliui gali atrodyti. Tačiau bus vaizdų iš mano sodybos, kurioje praleidžiu itin daug laiko. Labai noriu, kad visi snobai pamatytų, kaip paprastai aš ten gyvenu – be turtų ir be pompastikos. Nėra pas mane iš aukso supintų riestainių. Į gyvenimą žiūriu labai paprastai. Tai vienos sekundės reikalas. Vieną akimirką tu esi, o kitą tavęs gali ir nebelikti.

V. Ovadnevo nuotr./Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė
V. Ovadnevo nuotr./Mantas Petruškevičius ir Asta Valentaitė

Atkirtis į J. Smorigino kritiką: Mantas Petruškevičius (26)

„Ačiū už pastebėjimus, tačiau manęs absoliučiai nedomina ir nejaudina J. Smorigino nuomonė. Man nei šilta, nei šalta. Jo laidos anonsas manęs nė kiek nesuintrigavo. Ar pažįstu šį žmogų? Na, turėjome bendrų reikalų televizijoje. Žinau, kodėl Jurijus nuolat mane pastebi. Jis mato, kas yra tikra asmenybė. Jei nebūčiau toks ryškus žmogus, J. Smoriginas nieko apie mane nekalbėtų. Ačiū jam!“

Prodiuserio komentaras

V. Ovadnevo nuotr./Edvardas Žičkus
V. Ovadnevo nuotr./Edvardas Žičkus

Edvardas Žičkus (28)
Einikis surengė tikrą cirką

Apie projekto „Aš!“ užkulisius žurnalui „Privatu!“ papasakojo ir laidos prodiuseris Edvardas Žičkus. Vyras teigė, kad prikalbinti dalyvius nebuvo paprasta, bet kone visi kviesti herojai priėmė iššūkį.
 

„Ingą Stumbrienę pamatysite tokią, kokia ji yra namuose, t. y. rūpestinga ir labai mylinti mama bei žmona. Su Inga vartėme jos albumus, daug įdomių dalykų apie dukrą papasakojo jos mama Laima Paksienė. Ne paslaptis, kad I. Stumbrienė labai save prižiūri, todėl filmavimo kameros ją sekė net SPA centre“, – atskleidžia Edvardas.
Tačiau ne su visais herojais pavyko lengvai rasti bendrą kalbą.  „Daug bėdų kūrybinė grupė turėjo su legendiniu krepšininku Gintaru Einikiu. Iš pradžių sportininkas labai norėjo, kad žmonės pamatytų ir įsitikintų, jog jis užmiršo juodąjį gyvenimo etapą ir dabar gyvena kitaip. Tačiau kai atvykome į jo namus, prasidėjo tikras cirkas! Gintaras ėmė kelti keistus reikalavimus, įdomiai elgtis. Ne kartą grėsmė iškilo ir filmavimo grupei. Laimė, mūsų žmonės – tikri profesionalai, todėl pavyko išvengti nemalonumų“, – neslepia prodiuseris.
E. Žičkus teigia, jog artimiausiu metu paaiškės, ar sutiks filmavimo kameras į savo gyvenimą įsileisti itin aukštas pareigas einantis asmuo.  „Bijau džiaugtis, bet visi, kuriems pasiūlėme filmuotis, sutiko, – šypteli pašnekovas, o paklaustas apie svajonių pašnekovus priduria: – Jei laidoje sutiktų dalyvauti krepšinio legenda Arvydas Sabonis ar kadenciją baigęs Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus, aš tai laikyčiau dideliu žingsniu savo karjeroje.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius