Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurijus Smoriginas laidoje „Tu gali šokti“: pasirodo, balerinos ne tokios ir „dūros“!

Sekmadienio vakarą tiesiogiai iš sostinėje esančių „Forum Palace“ rūmų TV3 televizija transliavo trečiąją šokių projekto „Tu gali šokti“ laidą, kurios metu iš projekto pasitraukė dar du dalyviai. Pastarųjų likimą kartu su žiūrovais nulėmė profesionalių šokėjų komisija: Jurijus Smoriginas, Jūratė Sodytė bei Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas.
Jurijus Smoriginas
Jurijus Smoriginas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po visų septynių burtų keliu naujai sudarytų porų pasirodymo trys mažiausiai žiūrovų balsų gavusios poros pateko į projekto „karštąją zoną“, kurioje dėl išlikimo dalyviai kovėsi jau asmeniškai. Žiūrovų sprendimu, dėl išlikimo trečiojoje laidoje varžėsi Justo ir Mantės, Kristinos ir Pauliaus bei Airidos ir Tomo poros. Šie šokėjai komisijai demonstravo solo pasirodymus, o prasčiausiai, komisijos nuomone, pasirodė Mantė ir Paulius. Dalyviai daugiau nebetęs kovos projekte, o šou likę jų porininkai sudarys naują šokio duetą.

Scenoje – nuo valso iki hip-hop’o

Pirmoji scenoje pasirodė Rugilės ir Edvardo pora, sušokusi žiūrovams jausmingą valsą. Balta suknele pasipuošusi Rugilė į Edvardo glėbį pakilo iš rožių žiedlapių, pora pakerėjo publiką grakščiais pakėlimais ir elegancija. Kompozicijos pabaigoje abu šokėjai vėlei atgulė rožių žiedlapiuose. „Smagu, kad po praėjusios savaitės Edvardas atsigavo ir jausmai pradėjo alsuoti“, – komentavo D.Žebrauskas. J.Sodytės teigimu, pasirodyme elegancijos buvo per maža, jai prieštaravęs J.Smoriginas šokiu liko itin patenkintas.

Hip-hopo šokio kompoziciją atliko Kristina ir Paulius. Šokėjai scenoje pasirodė lynais prisirišę prie salės lubų ir vaidino marionetes, o kompozicijos pabaigoje jie galiausiai išsilaisvino iš virvinių pančių. „Originali idėja“, – tikino J.Sodytė. „Geras choreografas ir gera choreografija – kelias į sėkmę. Džiaugiuosi Kristina – pasirodo, tos balerinos ne tokios ir „dūros“, – komentavo J.Smoriginas. „Čia turbūt komplimentas“, – jo pasisakymą įvertino vakaro vedėjas Marijonas Mikutavičius.

Saldžios pagyros ir aštri kritika

Airida ir Tomas pasirodė treti ir žiūrovams sušoko čia-čią. Publika liko pakerėta poros demonstruota energija, greitu šokio tempu, akrobatiniais triukais. „Po velnių, jūs man patinkat!“ – pasitenkinimą šokiu demonstravo D.Žebrauskas. Kritikos šokio technikai pažėrė J.Smoriginas, teisindamas pastarąją šokėjų „natūros skirtumais“.

Pop stiliaus šokį atliko Mantės ir Justo pora. Šokėjai scenoje pasirodė persirengę senoliais, tačiau pastarųjų būta itin lanksčių ir grakščių, o viduryje kompozicijos pora ėmė vaizduoti skeletus, judančius disko ritmu. „Ką galite pasakyti apie šiuos du lavonus?“, – komisijos klausė M.Mikutavičius. „Man nepatiko, nes tai buvo netalentinga, neskoninga, neskanu“, – nusivylė J.Smoriginas. Jam antrino J.Sodytė, sakydama, kad jai „truputėlį gaila“ šių šokėjų. D.Žebrauskas savo ruožtu tikino, kad jam „buvo visai smagu“.

Komisijos džiaugsmas liejosi per kraštus

Veronika ir Airidas scenoje pasirodė penktieji ir atliko šiuolaikinio šokio kompoziciją. Žiūrovai liko nustebinti poros grakštumu ir gebėjimu perteikti emocijas, akrobatiniais sugebėjimais, sudėtingais pakėlimais. Sužavėta liko ir projekto komisija – D.Žebrauskas ir J.Smoriginas dėkojo choreografui Marijanui už gebėjimą atskleisti šokėjus, J.Sodytė tikino besidžiaugianti matytu jausmu, tačiau atkreipė dėmėsį į kelias technines klaidas.

Linksmą lindi-hopo šokį scenoje atliko Dominykas ir Sandra, pora scenoje pasirodė paskutinioji. Šokėjai nustebino publiką kompozicijos nuotaikingumu ir žaismingumu, aktoriniais sugebėjimais. Pasibaigus pasirodymui, komisija plojo išsijuosusi: „Šaunuoliai, šaunuoliai, šaunuoliai!!!“, – džiaugėsi J.Sodytė. „Nėra ką kalbėti – čia viskas buvo labai gerai!“, – jai antrino D.Žebrauskas. J.Smoriginas savo ruožtu dėkojo projekto organizatoriams už puikią laidą, mat, anot jo, „projekte net Druskininkų kiaunė Dominykas gali atsiskleisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius