-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Juvelyrė Jurga Lago per santuokos metines puošiasi vestuvine suknele: šįmet – jau 14 kartą

Rugsėjo 14-ąją juvelyrė Jurga Lago ir jos vyras, ispanas tapytojas Lino Lago švenčia 14-ąsias vestuvių metines. Žmonės.lt garsi menininkė atskleidė ypatingą savo šeimos šventės tradiciją: kasmet reikšmingą progą ji pažymi visą dieną vilkėdama vestuvinę suknelę.
Lino ir Jurga Lago
Lino ir Jurga Lago / Luko Lago nuotr.

Drauge su savo vyru, tapytoju L.Lago juvelyrė J.Lago santuokoje gyvena jau 14 metų. Žmonės.lt menininkė pasakojo vyrą sutikusi kone atsitiktinai, ir pamilo jį beveik tučtuojau.

„Su vyru susituokėme labai greitai – suveikė ta taisyklė, kad ilgai nedraugavome... Susipažinome Klaipėdoje. Ten jis buvo atvykęs kaip turistas. Susitikome netyčia, meilė gimė, matyt, iš antro žvilgsnio... Pirmiausia atkreipėme dėmesį vienas į kitą, susidraugavome kiek vėliau. Išvažiuodamas į Ispaniją jis man pasakė, kad atvažiuos pas mane gyventi. Aš tada nusijuokiau, bet po mėnesio jis atvažiavo. Susituokėme maždaug po metų“, – Žmonės.lt pasakojo J.Lago.

Vestuves pora iškėlė Klaipėdoje, čia atšvęsti iš Ispanijos atvažiavo ir L.Lago artimieji, draugai. Jau 14 metų darni pora gyvena taip laimingai, kaip daugelis galėtų pasvajoti.

Luko Lago nuotr./Lino ir Jurga Lago
Luko Lago nuotr./Lino ir Jurga Lago

Tiesa, menininkė sako, kad sėkmingos jos santuokos receptas – labai netradicinis: „Mūsų gyvenimas nėra tradicinis, nes daug laiko gyvename skiriami atstumo. Atskirai būname praktiškai po pusmetį kasmet. Man taip

Mes abu esame menininkai, abiems reikia laisvės, erdvės. Tai pasiteisina: galime kurti, dirbti, gyventi, mylėti, nespaudžia buitis.

patinka, jam taip patinka. Mes abu esame menininkai, abiems reikia laisvės, erdvės. Tai pasiteisina: galime kurti, dirbti, gyventi, mylėti, nespaudžia buitis. Mes puikiai pasidaliname darbus, atsakomybes, finansus. Tikriausiai, tai mūsų laimės receptas. Galbūt menininkams kartais to ir pritrūksta. Na, tokioms šeimoms, kuriose abu žmonės yra kuriantys, abu yra hyperaktyvūs, labai ambicingi... Šįmet mano vyras ypač toli – dabar jis dirba Niujorke. Dažniausiai jis būdavo Europoje.“

Minėdama vestuvių metines J.Lago Žmonės.lt atskleidė ir savo šeimos šventės tradiciją. Pasirodo, kasmet, per vestuvių metines, ji pasipuošia ta suknele, kurią vilkėjo per vestuves.

„Tokia tradicija gavosi labai natūraliai, kitaip ir būti negalėjo. Buvo antrosios mano vestuvės, todėl baltos spalvos nesirinkau sąmoningai – ji man nesuveikė. Be to, ne baltume esmė. Tada nusprendžiau, kad suknelė bus žemiška, ir kad jei stebuklas suveiks, jei mes gyvensime drauge, tai ta proga ją apsivilksiu kiekvienais metais. Taip ir yra: kasmet rugsėjo 14-ąją mes susitinkame ryte, vilkiu ją ir būna vestuvės“, – šypsosi J.Lago.

Metai bėga, o suknelė nesidėvi, kasmet tinka: „Ši suknelė yra nuostabaus kirpimo, labai gero audinio. Ją sukūrė Ramunė Piekautaitė ir šiandien ji tokia pat, kaip pirmą dieną. Aš ją labai saugau, puoselėju, visąlaik nunešu išvalyti. Žinoma, ji kelia sentimentus. Aišku, buvo pasikeitusios kūno formos – kai laukiausi, sunkiau į ją tilpau. Bet visais kitais metais puikiai tiko.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurga Lago
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurga Lago

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius