Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

K.Vitkaus dukra atskleidė profesoriaus mirties priežastį: šią ligą jis vadino karališka mirtimi

Paaiškėjo, nuo ko pirmadienį netikėtai mirė profesorius, žinomas chirurgas Kęstutis Vitkus. Šia žinia socialinio tinklo paskyroje pasidalijo jo dukra Vita Degutienė.
Profesorius Kęstutis Vitkus
Profesorius Kęstutis Vitkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

V.Degutienė jautriais žodžiais apie tėtį atsiliepė ir jo mirties priežastį nurodė savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje. Pasirodo, chirurgo gyvybę pasiglemžė plaučių embolija.

„Paskutinė Tėčio svajonė taip pat išsipildė su šypsena, šimtais suplanuotų gerų darbų ir be kančios, iškeliauti pas savo mylimiausius.

Plaučių embolija. Kaip jis vadino, karališka mirtis...

Jis kasdien mus mokino džiaugtis mažomis kasdienos akimirkomis ir branginti akimirką, kuri vadinasi „dabar“. Gal tai ir yra mūsų šeimos laimė bei stiprybė. Neverkime, neliūdėkime, o prisiminkime tik gražiausias ir linksmiausias su Juo patirtas akimirkas.

Bendraukime ir džiaukimės artimaisiais šiame gyvenime.

Maldoje“, – socialiniame tinkle rašo profesoriaus dukra V.Degutienė.

15min primena, kad pirmadienį Lietuvą pasiekė liūdna žinia – būdamas 68-erių, mirė žinomas chirurgas Kęstutis Vitkus.

Šią žinią 15min patvirtino ir velionio dukra Vita Degutienė, ir jo buvęs kolega Renaldas Vaičiūnas.

„Šiandien ryte jį rado susmukusį duše. Mirtis buvo netikėta“, – komentavo vyras. Iki tol, anot R.Vaičiūno, didelių sveikatos problemų K.Vitkus neturėjo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Profesorius Kęstutis Vitkus
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Profesorius Kęstutis Vitkus

K.Vitkus gimė 1952 m. gruodžio 14 dieną Skuode, profesorius buvo habilituotas medicinos mokslų daktaras, daugiau nei 35-erius metus dirbęs klinikinį darbą.

Kaip rašoma oficialiame K.Vitkaus klinikos puslapyje, vyras buvo Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Rekonstrukcinės ir plastinės chirurgijos klinikos vadovas, VU Santariškių klinikų Plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos centro direktorius, Lietuvos Respublikos Mokslų akademijos narys ekspertas, Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos vyr. specialistas, Lietuvos plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos draugijos narys (buvo jos pirmasis prezidentas), tarptautinės chirurgijos kolegijos narys, Lietuvos MA žurnalų „Acta Medica Lituanica“ ir „Medicina“ redakcinės kolegijos narys.

15min primena, kad 2018-aisiais anapilin iškeliavo K.Vitkaus žmona, dizainerė, visuomenininkė Daiva Vitkienė-Reimerytė. Moteris buvo viena ryškiausių savo kartos drabužių dizainerių Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius