Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K11 komisaras Jonas Kalėda: nuo smuikininko iki kriminalisto

Kriminalinių istorijų „K11: komisarai tiria“ žvaigždei policijos komisarui Jonui Kalėdai (33) radikalūs gyvenimo pokyčiai nėra nauja. Prieš gerą dešimtmetį jis, tada dar liesutis smuikininkas, ryžosi profesionalaus muzikanto karjerą keisti į darbą policijoje.
Jonas Kalėda (centre) su serialo „K11: komisarai tiria“ kolegomis
Jonas Kalėda (centre) su serialo „K11: komisarai tiria“ kolegomis / LNK nuotr.

„Muzika buvo pirmoji mano gyvenimo svajonė. Jeigu kas vaikystėje man būtų pasakęs, kad vieną dieną nebegrosiu smuiku, būčiau smičiumi uždaužęs tą prognozuotoją“, – šiandien juokiasi Jonas. Tėvai, mama ir šviesaus atminimo tėvukas, buvo muzikantai, nors ir neprofesionalūs. Todėl savęs kitokio, kaip tik muzikanto, ir pats neįsivaizdavo.

Baigė Juozo Naujalio muzikos mokyklą, įstojo į Kauno Juozo Gruodžio konservatoriją, vėliau atėjo eilė Muzikos akademijai. Grojo ir Valstybiniame ir Nacionaliniame simfoniniuose orkestruose, turėjo net nuosavą styginių kvartetą. O vieną dieną nubudo ir nusprendė būti policininku.

„Atsirado tam tikrų nesutarimų, atsibodo, kad net muzikos pasaulyje svarbu „savi“ žmonės. Nusprendžiau, kad laikas keisti gyvenimą ir jeigu jau kaip muzikantas negaliu pakovoti, tada tvarką darysiu per kitur“, – prisimena.

Vėliau policijos šefas, įvertinęs Jono gabaritus, pasiūlė dirbti „kriminalkoj“. „Kol grojau smuiku, jokių raumenų po smokingu nebuvo... Vienintelė sporto šaka, kurią galėjau sau leisti, – plaukimas, nes smuikininkui visada baisu rankas pasitempti. Tik paskui ėmiau daugiau sportuoti, štangą kilnoti. O dabar rankoms niekas nebaisu – ginklai, antrankiai...“ – sako Vilniaus kriminalinės policijos tyrėjas.

Ką šitie kertiniai gyvenimo etapai atnešė? „Muzika man davė kūrybiškumo dovaną, o darbas policijoje dovanojo stabilumą ir nerealiai gerus kolegas...“

Interviu – žurnale „Žmonės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius