Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada R.Mikelkevičiūtė slepia nagus?

„Bent šiek tiek netvarkingi nagai – ir aš jau noriu juos slėpti“,- sako laidos „Nuo... iki“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė
R.Mikelkevičiūtė virto valytoja.
R.Mikelkevičiūtė virto valytoja. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Popietinės kavos valandėlės metu su ištikimosiomis savo draugėmis pamėginkite užkabinti neišsemiamą grožio temą ir pakalbėkite apie nagus. Įsitikinsite, kad jų savininkių tipažų įvairovė margesnė net už lietuviškąją abėcėlę: natūralistės, iš vaikystės „neišlipančios“ barbės, elegantiškos paryžietės, blizgios klubų liūtės, raudonosios klasikos mėgėjos, kramtukės, Mis Katės nagučiai ir... taip be galo.

Taip taip, mes vis dar apie nagus, kurių priežiūrai neretai pagailime „iškirpti“ net pusvalandį brangaus savo laiko. Sakote, jie ir taip sveiki ir gražūs? Patikrinam?..

Sveiki ar sergantys?
Pagaliau pabaigusios dienos darbus, įsitaisykite ant sofos ir skirkite kelias akimirkas sau. Neužtrukusios nė minutės, atsakysite į penkis klausimus, kurie padės išsiaiškinti jūsų nagų būklę. Galimi atsakymai – TAIP arba NE. Taigi – paprasčiau nebūna! Pradedam.

1. Neretai ant savo nagų pastebite baltų dėmelių?
2. Vos paaugę, nagai pradeda skilinėti, lūžinėti ar net trupėti?
3. Nagai auga lėtai arba neauga išvis?
4. Jūsų nagus dengia vertikalios vagelės arba įdubimai?
5. Pastebėjote, kad nagai pradėjo sluoksniuotis?

Jei pernelyg nemąstydamos į du ar daugiau klausimų atsakėte pritariančiu galvos linksėjimu, jūsų nagams reikalinga pirmoji pagalba! Imamės skubaus veiksmų plano:

a) Specialiai kramtukių tipui. Nagų kramtymą, kaip ir kitus bloguosius įpročius, išvyti iš savo gyvenimo kainuos nemažai valios pastangų. Bet visgi... prisiminkite paskutinį vakarėlį, kuomet užmezgę pažintį su misteriu Šauniuoju nervingai pradėjote tampyti megztuko rankoves, norėdamos pridengti nukramtytus nagus?! Portalo vitaminai.lt pasiūlymas – nagų odelių „graužimą“ mainykite į riešutų (kuriuose gausu nagams it oras reikalingo kalcio) kramsnojimą!

b) Jei atidžiai perskaitėte veiksmų planą a), jau žinote, kad geriausias nagų draugas – kalcis. Pamaitinkite savo nagus, besimėgaudamos fermentiniu sūriu, užkandžiaudamos brokolių salotas bei gerdamos pieną. Lūžinėjantiems ir nusilpusiems nagams taip pat pravers vitamino A prisotinti produktai (žuvų taukai, grietinė ir kt.), o nagams su baltais ruoželiais (mes įpratę juos vadinti „žydinčiais“) pravers baltymai (mėsa, žuvis).

c) Lepinimo seansas. Jūs stebėsite mėgstamiausią romantinę komediją, o jūsų nagai 15–20 minučių mirks ricinos aliejaus vonelėje. Paruoškite ją jau šį vakarą, kartokite – kelis kartus per savaitę. Pasiūlymas turinčioms ypač sausus nagučius: prieš naktį ištepkite juos storu maitinamojo kremo arba aliejaus sluoksniu, užsimaukite šiltas megztas pirštines ir keliaukite grožio miego.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Rūta Mikelkevičiūtė

Manikiūras – kas savaitę
Greičiausiai savo draugių nagų dailinimo įpročius išbertumėte mikliau nei daugybos lentelę. Tačiau ar nebūtų įdomu sužinoti, ką apie manikiūrą mano mūsų žvaigždės? Ir kas gi kitas, jei ne televizoriaus dėžėje „gyvenantys“ žmonės yra įpareigoti skirti daug dėmesio savo išvaizdai, taigi – ir manikiūrui?

Televizijos laidos „Nuo... iki“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė šiuo klausimu ypač griežta: „Pats baisiausias dalykas – nesutvarkytos moters rankos. Tai yra nusilupęs lakas, netvarkingi nagai, jau nekalbant apie nešvarias panages“.

Žurnalistė tuoj pat prisimena ir draugiškus bičiulių pasišaipymus dėl dažnų vizitų pas manikiūrininkę: veikli moteris manikiūrą darosi kas savaitę, o kartais net dažniau. Klausiate, kodėl? „Bent šiek tiek netvarkingi nagai – ir aš jau noriu juos slėpti“, – prisipažįsta Rūta ir priduria nesuprantanti moterų, pamirštančių pasirūpinti manikiūru: „Geriau jau kelios raukšlės veide, nei nukramtyti, o dar blogiau – nešvarūs nagai“.

Diskutuodamos apie manikiūro subtilybes, neaplenkiame ir vyrų. LNK televizijos žvaigždės pasiteiraujame, ar šiems taikomi tokie pat griežti asmeninės higienos reikalavimai? „Taip, ir tik taip“, – tvirtą nuomonę skuba išdėstyti R. Mikelkevičiūtė. Anot jos, tokie patys kriterijai taikomi ir vyrams, ir moterims. Juk netvarkingi vyro nagai signalizuoja apie nevalą! „Tik nesupraskite manęs klaidingai“, – tęsia mintį žurnalistė, – „Jokiu būdu nesakau, kad vyrams privalu lankytis pas manikiūrininkę – nagais puikiai galima pasirūpinti ir namuose. Svarbiausia, kad jie būtų tvarkingi“.

TV laidos vedėja papildomo dėmesio nagams neskiria: nevartoja vitaminų, nelepina vonelėmis. Pastarosioms įtemptoje žurnalistės dienotvarkėje vis pritrūksta laiko. „Tiesa, retsykiais nagus palepinu parafino vonelėje, bet tai būna taip retai, kad ne tas žodis“, – apgailestauja Rūta. Paklausus, kokio tipo manikiūras jai arčiausiai prie širdies, atsakymo ilgai laukti neprireikia. „Trumpi, visuomet lakuoti ir prižiūrėti nagai“, – dailaus manikiūro paslaptį išduoda Rūta Mikelkevičiūtė.
Ir kas galėtų su ja nesutikti?..

Irmantao Gelūno/ "15min.lt" nuotr./Koncerto vedėjas Rolandas Vilkončius
Irmantao Gelūno/ "15min.lt" nuotr./Koncerto vedėjas Rolandas Vilkončius

Iš vyrų varpinės
Vieni stipriosios lyties atstovai pirmiausia žiūri moterims į akis, kiti gi pastebi dailias kojas, o kaip dėl manikiūro? Ar vyrų akys krypsta ir į jį? Portalas vitaminai.lt šiuo klausimu kreipėsi į kitą televizijos žvaigždę – „Žvaigždžių duetų“ vedėją Rolandą Vilkončių. Juk kas jau kas, o didelę laidų vedėjo patirtį turintis vyras, per ilgus metus kalbinęs ne vieną moteriškos lyties žvaigždę ir žvaigždutę, tikrai turės ką papasakoti.

Tačiau pasiteiravus Rolando nuomonės, paaiškėja, kad jis šiuo klausimu nėra toks priekabus, kaip tikėjomės. Anot jo, nagų priežiūra yra tiesiog asmeninės higienos dalis. Be abejo – ji būtina. „Visų pirma, moters nagai privalo būti tvarkingi, o jau kokias vaivorykštės spalvas ji pasirinks, man visai neįdomu. Neteikiu tam didelės reikšmės, net nepastebiu to“, – savo požiūrį dėsto laidų vedėjas.

Turbūt sutiksite, kad tvarkingi nagai – visiems savaime suprantamas dalykas: juk kitaip ir būti negali! Su tuo sutinka ir R. Vilkončius, teigiantis, kad dailūs ir prižiūrėti nagai pro akis prabėga nepastebėti, ir priešingai – jei žmogus nesilaiko asmeninės higienos, tai jau yra didelė problema, kuriai nepavyks likti nesusektai.

O kaipgi vyrai? Ar jiems galioja kitokios nagų priežiūros taisyklės? O gal stilingai pasipuošęs vyras, reguliariai besisvečiuojantis pas manikiūrininkę, jau tapo šių dienų norma? Prieš atsakydamas į šį klausimą, „Žvaigždžių duetų“ vedėjas pajuokauja: „Įspėju: mano atsakymas greičiausiai nebus labai įdomus“, – ir tolerantiškai apibendrina: „Vyrai turi laikytis elementarių higienos normų. Kitame žingsnyje galima prisigalvoti, ko tik nori. Jeigu jiems to reikia – tegul daro: juk nepradėsime žmonių už tai smerkti!“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius