Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kai aš mokyklą lankiau“: dėl mokyklinės meilės Baiba Skurstenė patekdavo net į vyresniųjų klasių šokius

Kartu su rudeniu atėję nauji mokslo metai primena, kad visi mes kažkada ruošėme namų darbus, ėjome į mokyklos diskotekas, rengdavome klasės žiburėlius ar išvykas.
Baiba Skurstenė vaikystėje ir dabar
Baiba Skurstenė vaikystėje ir dabar / Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr.

Savo mokyklinius metus Rygoje prisiminė ir atlikėja Baiba Skurstenė ir su Žmonės.lt pasidalijo pačiais smagiausiais prisiminimais.

Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstenė (deainėje) vaikystėje su sese Laura
Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstenė (dešinėje) vaikystėje su sese Laura

Pirmūnė ir aktyvistė

„Aš gerai mokiausi, visada buvau pirmūnė ir didelė aktyvistė. Kaip spėdavau? Kaip žmogus daug daro, daug ir spėja“, – nusijuokė Baiba.

Kitaip nei daugelis pašnekovų, mergina tikino pokštų mokytojams nekrėtusi, tačiau jos atmintyje išliko prisiminimai apie mokyklines meiles ir diskotekas. „Kai esi penktokė, o įsimyli kokį devintoką ir nori patekti į šokius, kurie skirti 7-9 klasių mokiniams... Aš buvau aktyvistė, daug kur dalyvavau, tai turėjau privilegiją ir galėjau į juos patekti“, – nenulaikydama šypsenos mokyklines meilės istorijas prisiminė atlikėja.

Tačiau ne tik popamokine veikla ir meile Baiba buvo užsiėmusi. Mergina prisipažino dalyvavusi beveik visose olimpiadose, pradedant matematikos, piešimo, literatūros ir baigiant sporto.

„Tačiau aš labai nemėgau istorijos pamokos, nes mokytoja buvo kaip iš gestapo, bet aš žinojau priėjimą prie jos – visada žiūrėdavau jai į akis ir man ji rašydavo tik gerus pažymius“, – savo gudrumo neslėpė B.Skurstenė. O mėgstamiausios mėginos pamokos buvo sporto ir dailės.

Įstoti be stojamųjų

Paklausta, o kada gi gimė meilė muzikai, Baiba papasakojo, kad jau nuo 5-erių metų dainavo viename vaikų ansamblyje. Būtent dainavimas šiame kolektyve atvėrė jai duris į muzikos mokyklą – Baiba į ją įstojo net nelaikiusi egzamino. O nutiko labai juokinga istorija. „Buvo labai didelė atranka į muzikos mokyklą, reikėjo sėdėti ilgoje eilėje, bet aš buvau maža ir labai pavargau, todėl atėjus mano eiles atsisakiau eiti dainuoti ir apsiverkiau. Su mama grįžome namo, o kitą dieną mums paskambino iš muzikos mokyklos ir pasakė, kad aš priimta. Jie sakė matę, kaip aš dainuoju ansamblyje“, – įsimintiniausią mokyklos laikų istoriją papasakojo Baiba, tačiau pridūrė, kad tėtis tokiu „blatu“ neliko patenkintas ir kitą dieną liepė savo dukrai nueiti į muzikos mokyklą ir sąžiningai dalyvauti visuose stojamuosiuose egzaminuose.

Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstėnė (kairėje) vaikystėje su sese Laura
Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Baiba Skurstėnė (kairėje) vaikystėje su sese Laura

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius